Ahoj, mohl bysme mi nikdo vysvětlit rozdíly v motorech 3.0D, dělá se několik výkonových variant a já netuším včem všem se liší a které jsou svojí spolehlivostí nejlepší? Aktuálně mám v merku e46 330XD 135kw.
V E46 je to jedno. 135Kw je nejlepší nafta, co kdy BMW mělo a 150Kw na tom není o nic hůř, navíc o dost lépe jede. Pro tebe jako uživatele je jediný rozdíl, že 135kw verzí bylo celkově o dost víc, takže všude je na to dost věcí za pár korun.
Být tebou, odpustil bych si to X, pokud to opravdu nutně nepotřebuješ.
No potřebuji, spíše chci...jezdím často hory a vždy sem chtěl 4kolu. Xdrive je nespolehlivý? četl jsem, že jediný co se "sere" je ten ovládací motůrek, nebo...?
Zas, v E46 je ten pohon vcelku spolehlivá věc. V podstatě se to nesere, krom předních poloos. Jenže snad každej díl na přední nápravě je u Xka jinej, než rwd a zatímco na rwd koupíš vše i v náhradě, tak u čtyřkolky je to problém. Něco neorigo není a co je, stojí podstatně víc. V neposlední řadě je pocit z řízení úplně jinej a chybí tomu ta lehkost, která je pro starší rwd auta typická. Vyšší spotřebu asi netřeba zmiňovat..
Pokud ten pohon využiješ, tak je to ok a dá se s tím žít. Pokud to využiješ reálně týden v roce, tak bych do toho nešel. To už si musíš rozmyslet sám, vyloženě špatná volba to není.
Pro uplnost mozna dobre rict, ze v e46 to neni jeste XDrive, ale pohon 4x4 zajisteny 3 diffy, kdy pomer je tusim 37:63 (nebo podobne) natvrdo a napravove jsou otevrene.
Ovladaci moturek se tyka az opravdu XDrive, coz je obecne receno lamelova spojka pripojujici predek, ten je az v e90.
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
takže permanentně jsou v záběru všechny 4kola v určitém poměru?
Co se týče motorů 3.0D, výkonové varianty se liší softem, turbem vstřiky? a základ motoru je pořád stejný?