měl jsem na brzdě svoji 335xi (automat) s tím, že mi byl upraven i výkon (původně tam byl ještě z Francie nějaký SW, který se na konci zubatil jak je patrné z grafu - ta jemná čára).

Jak je ale vidět, někde před 5000ot/min výkon náhle padá. Brzda tento jev ukázala několikrát, je to tedy nějaká vlastnost. Dle vyjádření úpravce by jinak výkon šplhal někam ke 380 - 400HP tak, jak má ŘJ nastaveno a tak, jako asi 20 ostatních 335i, které tam měl.
Protože turba pracují pro každé rameno součinně, v tom ten propad nebude, to by odpovídalo situaci, kdy by táhlo celou dobu malé turbo a následně se připojilo vadné velké. Napadlo ho palivové čerpadlo, mě v tomto kontextu pak případně palivový filtr.
Nemá prosím někdo znalý zkušenost, či tip, čím to může být způsobeno? Nechci měnit součástky naslepo. Jinak by měl být motor v dobré kondici, prošel velkým servisem v BMW servisu, má nové vačky včetně uložení, nový olej včetně filtru, motor je zbaven karbonu, nové svíčky, nové cívky, nový senzor stavu paliva + hadičky.. Palivo Benzina Verva 100, nebo OMV MaxxMotion 100plus + aditiva VIF.
Díky předem za rady