JaraX píše:
proč by sis neměl zkontrolovat olej? je tam elektronická měrka, normáně si v idrivu zobrazíš stav oleje, dokonce i přes diag se mužeš podívat na přesný stav oleje. a nafty protože potřebujou stálo péči mají ještě normálně měrky.
To já vím že je tam elektronická měrka, na e46 je taky primitivnější veze. Já jí ale mám odpojenou přes PA Soft protože se rozbyla a utrácet peníze za takovou blbost nebudu. Já vím kolik mám oleje protože si ho pravidelně kontroluju, stejně jako tlak v pneumatikách.
Je možný že rozvedený maminy v x6 na leasing si olej nekontorlujou ale ja jsem ze starý školy a potřebuju mít měrku kterou motory mají už od nepaměti a která bude fungovat i 200 let (Pokud není z koncenru VW

) abych si byl jistej kolik mám oleje, ne spolíhat se na snímač kterej se rozbije až budu 2000km od domova, zaplatím za novej, kvůli tomu vypustím i olej a pak budu jako blbec čekat 5 minut než se mi načte hladina oleje úplně zbytečně. S takovým autem nechci mít nic společnýho a je vidět z BMW jde v nějakým jiným směru kterej už není pro mně. Doufám že tomu kdo tohle odsouhlasil spadne řasa do oka.
Technologie je super když se správně použije jako automatická klimatizace, ale když s ní začnou řešit problémy který nepotřebujou řešit už 100 let tak je na obtíž.