Zdravím, chci si koupit BMW E60 konkrétně v motorizaci 3.0 benzín, E60 je pro mě srdcovka, mám jí vysněnou už hodně dlouho, už mám pár kousků co se momentálně prodávaj uložených v záložkách a začínám si domlouvat prohlídky / projížďky...
Uplně ze začátku jsem přemýšlel nad naftou (asi mě přemohl pocit krouťáku a toho, že to prostě v nízkých otáčkách prostě letí), na druhou stranu ale s autem zas tak moc nejezdím, do práce mám auto služební které naftové je (najezdím cca 120km denně služebně) a chci spíš něco s čím se mohu trochu vyblbnout ve volném čase (o víkendech), momentálně mám jako osobní auto Alfu Romeo 156 v benzínu, 106kW (106 kw už to dávno nemá...) a i když je to už 19 let starý auto s pouhým 1.8 benzínovým motorem, stejně mě baví s tím jezdit, sekat s tím zatáčky a poslouchat zvuk benzínovýho motoru...
To je jedna z věcí která by mě u nafty dost mrzela - ztráta toho zvuku kterej vydává benzínový motor.
Druhá věc proč chci raději benzín je ta, že s osobákem nemám zas tak velkej nájezd a většinu toho najezdím spíše po městě, navíc mám dosti kladný vztah k automatické převodovce (i když Alfu mám v manuálu) a kombinace 530i + automatu mě dost láká (mimochodem, jezdím často po Praze a díky Pražským kolonám mi manuál už začíná trocuh lézt krkem

Spotřeba mi je vcelku fuk, pokud to žere pod 15 je to dobrý

Na auta se pojedu podívat převážně o víkendu, protože mám málo volného času přes všední dny a díky tomu nemám uplně možnost vzít si s sebou pokaždé nějakého automechanika.
Když bude mít čas, tak semnou pojede bratr který nějaké zkušenosti s bavorákama má, několik jich vlastnil a v autech se vyzná mnohem víc než já. Ale i přesto bych se chtěl zeptat je něco přesně specifickýho u E60 na co bych se měl při prohlídce podívat / zkontrolovat? Nějaké časté vady, kurvítka. Nebo něco co se dá poznat při první prohlídce a jízdě? Věci jako klepání, bouchání, vibrace apod. jsou mi jasné, to je potřeba zkontrolovat u každýho auta.
A pokud si to prohlíží majitel 530i v automatu > Spokojenost? Je to přesně to, co jsi od toho čekal? nebo by jsi s odstupem času raději vybral jinou motorizaci nebo manuál? Zajímali by mě názory lidí který už toto auto vlastní delší dobu, jestli by dnes udělali jinak a koupili něco jiného / v jiné specifikaci a nebo je to přesně to co od toho očekávali.
EDIT: Nechci nic jiného než sedan, na kombíky prostě nejsem, možná s odstupem času až budu mít rodinu třeba budu rozumnější a budu prahnout po kombíku, ale momentálně jedině sedan nebo coupé. Jinak bych samozřejmě uplně nejraději bral rovnou M5, ale zase musíme stát nohama na zemi, peníze nerostou na stromě, max. v pohádce