Děkuji za informace,
víš ono já mám ještě N55 v GT a dost mě stál, již jsem do něj proinvestoval cca od pořízení, tj. 160tkm do současnosti cca 240tkm kolem 100tis. Vše jsem postupně měnil, od měchů, regulace podvozku, přes komresor dynamic drive, dělal jsem hlavu, teď turbo nové, atd, atd

Možná proto byla volba do nafty se kterou jsem kdysi v E39/60 jezdíval a vše bylo super. Ano, doba se změnila a uteklo mi dost zásadních informací před koupí N57, moje hloupost.
Neměl jsem u N55 průkaznou historii ale riskl jsem to....nevyšlo...stála penize a plno času pod autem, jelikož nejsem automechanik, trvá mi vše 4x déle:), teď se zrovna trápím s tím že mi to klepe mezi 2-3 tis. otáček, první jsem měl podezření na vstřiky, ale zjistil jsem nižší tlak na 5 válci, ale to nepatří do této sekce a nemohu na to přijít, proto jsem ji raději odstavil a pořídil po dobu opravy jiné, s tím že už doma zůstane jako první SUV a bude na hory s dětmi atd.... Ale jsem člověk, který se rád něco naučí, aspoň v rámci omezených možností a vždy jsem to bral tak, že pokud to nerozděláš, tak to moc nepochopíš
Tedy u N57 jsem zřejmě studoval málo, opětovně chyba, četl jsem jen o rozvodech a to je řešitelné

sázel jsem na serv. knihu a pohledový stav interiéru a exteriéru, zcela zaměnitelný ve 100tkm za vozidlo, které sjelo z linky na salon

, opravdu je nádherná v Individuálu a to jsem viděl mnoho BMW v krásném stavu, No nezbývá než už se s tím porvat ...
Velmi si vážím zkušených odpovědí, tedy poslední dotaz v této sekci z mé strany na Tebe abychom mohl připravovat opatření
Jako prevence:
- Olej co 10 tkm - k tomu všechny filtry - raději ubrat interval... ( jsem zvyklý dávat do aut Liqui Moly, je to OK?, auto jezdilo na 5W-30. )
- Ten separační filtr tam již tedy není ?
- Viděl jsem opravnou sadu řetězů - pokud se vymění, dojdu do stádia " bezpečnosti rozvodů " nebo minimálně eliminace vadného řeťezu dodávaného výrobcem
- Výměna vysokotlakého čerpadla ( Kontrola špon v systému )
- Klikovka - s tím asi nic nenadělám, budu doufat že v rámci oleje který ze záznamu byl dělán co 20tkm nebude materiál "unaven" - nebo mě to nepotká
- Výměna olejového čerpadla ? Je také nutná? četl jsem v sekci na SK, někdo říká že ano, někdo že ne...tak nevím...
PS: s tím DPF jsi mě teď dostal, ale vím že jsem to tam kdysi viděl když jsem ještě používal GT1 a napadá mě jestli to nebylo spíše ohledně stopnutí webasta, nebo něco takového, tedy jestli jsem napsal kravinu, omluva z mé strany, moc si to nepamatuji...
Vím že nafty neděláš, ale říkal jsem si jestli by jsi mi minimálně nepomohl se vstupní prohlídkou všech těch bolestí

jsem z OV a ke Snejkovi to mám z ruky, ale k Tobě bych to měl blíže, samozřejmě respektuji tvé rozhodnutí. Potažmo potom ještě i to GT to už je benzín

)) klidně SZ, pokud by jsi měl zájem, já samozřejmě ano.