Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E63 active steering fault
-
BMW E63 active steering fault
Ahoj, prosím o radu. Mám BMW E63 645ci rok 2004 a ihned po nastartování napíše chybu active steering fault. Volant je o kousek posunutý vlevo. Na diagnostice mi to píše chybu 00613F Věrohodnost úhlu řízení a 00613C vztah součtu úhlů chybný. Hledal jsem čím by to mohlo být a nenašel. Koukal jsem přes diagnostiku přímo na Steering angle senzor pod volantem a tem ukazuje 0° v poloze, kdy je volant nakřivo. To mi příjde trošku divné. Nenapadá vás někoho čím by to mohlo být? Případně co zkontrolovat? Nebo kdo by mi s tím pomohl? Děkuji moc. 

Re: BMW E63 active steering fault
a zkoušel jsi to přes diagnostiku znovu nastavit? říká ti to co máš dělat - srovnat kola srovnat volant, pak se hejbe volantem do stran atd.
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
podle toho co mu diag vypsala to byl nějaký unishit,
to chce origo BMW diag a znova zkalibrovat
to chce origo BMW diag a znova zkalibrovat
A co téhle chybě předcházelo? Odpojoval si baterku, nebo se dělalo něco na podvozku, nebo pršelo..
První to chce zkalibrovat a pak projet pár km.

První to chce zkalibrovat a pak projet pár km.
jo jinak základ je se pár km projet, pokud nezmizí samo tak projet.
asi pršelo
asi pršelo

-
Jo jo to jsem zkoušel ale v průběhu nastavování proběhne chyba ,,Active Steering start-up/adjustment failed and is repeated,, a takhle dokola. Proběhne ještě reset motor position angle kdy cvakne od motoru něco ale i po tomhle resetu stále píše při nastavování chybu. Tak nevím jestli nedělám něco špatně já, nebo něco špatně na řízení (čidlo, jednotka...) Baterka byla odpojená, pršelo určitě. Koukal jsem i k jednotce aktivního řízení, jestli není někde vlhko, nebo voda a vše OK. Tato chyba je už od doby co jsem auto koupil. Předchozí majitel dělal udajně geometrii. Takže jsem čekal že bude stačit jen znovu nastavit aktivní řízení.
čím jsi to dělal?
-
ISTA-D verze 4.01.20.
Tam máš celej postup na kalibraci řízení, je tam víc kroků.
Btw. kolik stupňů je volant mimo? Resp. když ho dáš rovně, kolik stupňů ti to ukazuje?
Btw. kolik stupňů je volant mimo? Resp. když ho dáš rovně, kolik stupňů ti to ukazuje?
-
Ukazuje mimo asi o 14°
tak je asi špatně geo
Nejdřív bych udělal tu kalibraci přes istu, až pak případně geo. Dost možná to někdo zkoušel zkalibrovat a nějak to nezvládl.
-
Taky už mě ta možnost napadla. No tak v tom případě nechám překontrolovat a uvidíme. Moc díky za pomoc. Případně kdyby nepomohlo doporučíte někoho, kdo tohle dělá a dokázal by vyřešit? Ještě teda zítra zkusím tu kalibraci ale dělám vše podle instrukcí a stejně to skončí chybou.
Napiš, odkud jsi, někdo se tady najde.
Jako že ta kalibrace skončí chybou, nebo ji dokončíš úspěšně, ale stejně je tam pak chyba?
Jako že ta kalibrace skončí chybou, nebo ji dokončíš úspěšně, ale stejně je tam pak chyba?
-
No při kalibraci skočí chyba ,,Active Steering start-up/adjustment failed and is repeated,, Takže nevím jestli někde chybu nedělám já při kalibraci. Jinak Kutná Hora ale přijedu kamkoliv. Díky
no to hýbání volantem co musíš udělat je dost specifickej pohyb, musíš vědět jak, ani rychle, ani pomalu, ani moc, ani málo.
-
Tak to by mohlo být ono. po tomhle vyskočí chyba. Možná točím moc rychle nebo nevim.