Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 vs e60 - rádce při koupi

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Stepan1

Re: e65 vs e60 - rádce při koupi

#2221 Příspěvek od Stepan1 »

protože v tom jede nejvyšší. Kdyby v tom nebyl, tak všechny ostatní kostí jednoho po druhým. Však to znáš.

Když už jsme až tak offtopic->
https://zpravy.idnes.cz/kauza-capi-hniz ... domaci_jkk

hehehe :D

E: A abych se vrátil k tématu:
Na mobile.de jsem teď zahlídl pár V8 E61 v manuálu a bez Mpakáže, což je přesně to, co by se mi mohlo hodit k práci (a taky si chci nějakou delší dobu pojezdit V8 v manuálu, než to zakážou). Je nějakej důvod preferovat 45i nebo 50i nebo to vzít podle kusu? Do plynu půjde. 35d nechci když už bych chtěl R6 300k naftu, vezmu novou trojku.

Koho případně sebou? JaraX pětky nesnáší, ale nedávno psal, že dělá někomu 530d... :?: Šnejk? V Praze jsem rozhodně víc než na Moravě. Nebo tam poslat Reného a dát si akorát kafe na pumpě?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2222 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Stepan1 píše:Mimochodem, když máš v techničáku N1...
Jo, to bejvala taky taková optimalizace, kdy levičáci nemohli zkousnout, že si podnikatel odmázne DPH při nákupu auta. Ale to už dnes budou 10 a víc let starý pekáče, jediný omezení mě snad napadá v zákazu v levým pruhu na dálnici, většinou se požívá B4 s dodatkovou tabulkou nad 3,5t nebo rovnou B13
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2223 Příspěvek od JaraX »

- já pětky neberu, ale pár jich dělám abych nezapoměl jak moc je to špatný, navíc je z toho vždycky dobrej bussines.
- musíš ukecat Snejka
- M3maniac pokud vím nedisponuje diagnostikou aby ti zkontroloval rozvody, stav VVT, vanosu atd. ale třeba už něco pořidil.
TANN3R

#2224 Příspěvek od TANN3R »

Stepan1: To je máš jako požadavek, že musí být bez paketu?

45i vs 50i ber podle konkrétního kusu. V podstatě tam moc rozdíl není, 45i má třeba víc se seroucí sání a sekundární vzduch, 50i zas víc trpí na katy. Obecně při větším průseru na motoru je levnější 45i, 50i motorů tolik není a jsou dražší. Zas ale ten rozdíl ve výkonu tam je, navíc u manuálu.
Stepan1

#2225 Příspěvek od Stepan1 »

nemusí bejt bez paketu, nicméně zamýšlený použití auta je taková lepší polododávka. Takže bude často jezdit i po stavbách, bude to takovej můj otloukánek :) Tažný se bude dodělávat určitě. Vypadat dobře to nemusí, když bych někde potřeboval dělat haura, můžu si na to něco půjčit. Z toho plynou i požadavky na výbavu, musí to bejt v kůži, ideálně černý (kvůli údržbě), mít nivo, sklopný zadní sedačky (to by měly mít všechny, ne?), kombík, manuál (tuším nižší servisní náklady, i vzhledem k vleku a navíc mě to prostě baví). Ideálně aby měla ACC, to mám teď v koncernu a líbí se mi to. Dynamic drive nepředpokládám, že bude k sehnání a jsem ochotnej ho nemít. EDC by to chtělo. Je ještě něco, co bych měl potřebovat? Reálně, shánět auto na podobný použití pro zaměstnance, došel bych do AAAček pro nějakou Caddynu a fuckoff, ale pro sebe vymejšlím :D

Vzhledem k uvedenému předpokládám, že minimálně přední Mpaket nárazník bych za chvíli urval a musel to řešit. Samozřejmě, v kontextu celkového auta je to drobnost, neodmítnu dobrej deal, kvůli nárazníkům.

Ještě se zeptám-> do kufru se asi EURO paleta naložit nedá, ten otvor bude moc malej, že? Z Landcruiseru jsem na to zvyklej a občas se to hodí.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2226 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Kardanku z Iveca prostrčenou skivakem v E46 jsem už viděl, ale paletu v E61 ještě nee
TANN3R

#2227 Příspěvek od TANN3R »

Stepan: nic ve zlém, ale seš zmatenej :D EDC budeš u E60/61 hledat marně, to je záležitost jen M5 (ta zas nemá dynamic). Servisní náklady u manuálu jsou diskutabilní, ale dejme tomu, když to koupíš v cajku a alespoň v něm budeš měnit olej. ACC ve spojení s manuálem je špatnej vtip..
Stepan1

#2228 Příspěvek od Stepan1 »

Ha, máš recht. Plavu v tom, přiznám se bez mučení. Původně jsem řešil E65, takže must have výbavu mám najetou z odsud (protože jsem to auto nikdy vlastně nezažil, děda ho měl, akorát mu ho šlohli když mi bylo asi 9, takže si nepamatuju nic). Takže akorát tuším (protože jsem 200 stránek tohodle topicu fakt přečet :D ), že "DD a EDC potřebuješ a DD v 5er neseženeš". Jsem si to splet, moje chyba, dík.

Manuál chci, protože chci. Dražší než automat předpokládám nebude a mám to rád, o tom je zbytečný mě přesvědčovat. :) Chápu i zapřísáhlé automatisty, ale jak jsem tady už někde psal, je mi spíš 20 než 30 ;)

ACC v manuálu je překvapivě OK. I teď to používám jenom na ježdění ve vláčku na dálnicích, po městě je to naprd, když nemáš zastavení a rozjetí (což E60 tuším ještě neměla?) a na dálnici si při potřebě svižnějšího zrychlejí pomůžu přeřazením, nemám s tím problém. Co jsem měl půjčenou F10 535d, tak mi nepřišlo, že by si to nějak výrazně pomáhalo při brždění podřazováním. Spíš to drželo osmičku, dokud se to nezačalo dusit.

Kde má 5er radar? Pod SPZtkou?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2229 Příspěvek od JaraX »

ACC s manualem je nesmysl, jel jsem s tím pakrat a vždycky to bylo k hovnu, to je asi stejný jako mít automat se spojkou :D
manual je většínou dražší na provoz, hlavně u V8, ale proč ne, když ho chceš, tak si ho kup.
radar je normálně v nárazníku, viditelnej.
rhinos

#2230 Příspěvek od rhinos »

hele procti si toho vic ;)

E60 DD mají ale ne všechny samozřejmě. Většinou jsem to viděl v autech s mpacketem.

Manual bude servisně minimálně stejně nákladnej jakou AT. že by byl manual bezúdržbově nesmrtelnej tak to fakt není.

ACC jsou asi tri typy. Dost jsem to resil kdyz jsem porizoval 5er.
Byl jsem taky zvyklej na "ACC" z auta v manuálu.
Pochopil jsem to ale tak že když ti odejde ten radar tak je to docela pálka to opravit.
Ty ACC je jeden co jen udrzuje rychlost,další umí navíc brzdit a ten třetí typ reaguje na ty auta?
Uz si to moc nepamatuju.

Jinak co muzes mit v 5er tak toho je hafo :D
Dej si pozor na to ze takova blbost jako drzák nápojů není standartní výbavou...aspoň v 5er.

Pak můžeš mít noční vidění ale tam se taky ta kamera časem posere...

A pak jsou věci které se prostě na 5er serou.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2231 Příspěvek od JaraX »

je několik typů tempomatů v E60
- žádný :D
- obyč, prostě udržuje rychlost, neumí brzdit
- brzdný - tzn obyč ale umí brzdit
- ACC - umí brzdit vždy, funguje do 30kmh, má jeden radar
- ACC stop&GO, funguje od nuly, má 3 radary místo jednoho.

když se posere ACC počítej s opravou kolem 13k.
kurevtor

#2232 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:jinak odpčoet DPH u auta je blbost, auta se kupujou tak abys na něm neprodělal. např naši měli 4 roky E90, odečtili si DPH, když auto prodali se ztrátou 20 tisíc po 4 letech, celkem se jim vratilo DPH 4000kč, to moc smysl nemělo. Pokud teda nepočítáš že auto "spotřebuješ" tak tam je odpočet tvuj ale zase prodělaš na tom autě.
já nechápu jak všichni blázní s tím odpočtem DPH, koupí auto za dráž jen proto že má odpočet?
neni to blbost, jde o uhel pohledu a situaci. Jak na aute chces neprodelat? Auto je spotrebni zbozi, takze na nem vzdy prodelas dokud nefunguje jako nejaky aktivum (pokud se nejedna vylozene o dodavky apod, mam na mysli osobni auta pro OSVC). Auta se hlavne kupuji jako danovy optimalizator, ktery zvysuje naklady. To DPH pak dela dost.

Stepan: nechapu tvou kritiku, to co popisuje Popp je klasicka optimalizace, co neni zakazano je dovoleno. Tak at zakonodarci zakazou zakonem taxativne co smi firma udelat se svym autem, za ktere si nechalo vratit DPH. At zakazou jeho prodej soukrome osobe a je to. :lol: Do te doby necht si ho kazda firma prodava za kolik chce a komu chce a to klidne pod cenou. Ve finale je to ztrata pro tu firmu to prodat levne tak co.
Sam jsem zvedavej co budu delat letos ke konci roku az zacnu resit dane, protoze od roku 2018 chce stat OSVC fakt hodne okostit na danich, mozna taky radsi koupim nejaky optimalizator...
Stepan1

#2233 Příspěvek od Stepan1 »

rhinos: tím DD neseženeš jsem právě myslel, že prostě nejsou. Shánět kombík, V8, manuál už je tak dost specifický .

Co se na tom manuálu sere? Jako samotná skříň?

kurevtor: To není pravda. Kromě doslovného výkladu zákona existuje i určitej "smysl" zákona, kterej "musíš" dodržovat. Což je přesně to, proč se řeší, jestli jsou korunové dluhopisy a jejich využití AB, Březinou, Jančurou a dalšími OK. Protože když si ten zákon vezmeš slovo do slova, tak oni neudělali nic proti němu. Do detailu to vysvětlit neumím, nejsem právník a nechci si na něj hrát.
Stejně jako si "nemůžeš" vybrat z s.r.o. prachy půjčkou a nikdy ji nesplatit zpátky, aby ses vyhnul dani z příjmu ;)

A jak jsem psal už původně->na morál v tomhle případě sere pes. Ale nechápu, že má někdo potřebu se s tím veřejně chlubit a tím přidávat další puzzlík do mozaiky zlodějských podnikatelů+obecně šířit povědomí o nějakém možném ojebu. Však ať si tu knihu jízd klidně fejkuje, mám to v píči, jeho boj, ale ať se pak nediví, že přijde povinnost mít knihu jízd elektronickou, hezky se sledováním. Že se to nestane? Hovno, e-call už v autech máš, stačí to nařídit. Že to bude stát randál peněz? To EET taky. Jsem přesvědčenej o tom, že když (přeju mu "když", ne "až") mu finančák tuhle operaci najde, tak ho za to sežerou. Každej dle svých koulí, nic nenamítám. Jenom prostě pořád nechápu, proč o tom psát veřejně na internet. A myslím to částečně i jako varování, v dobrým... ;) Žije se nám tady pořád hezky, tak nevidím důvod, proč machrovat po netu "že vole mám V12 na ježdění na dovolený, žere to jak tank, ale šak do nákladů, tak mě to nesere". Každý ucho se jednou utrhne.

Nedávno byl na Praze 1 brutální zátah ze strany berňáku na zubaře. Proč? Protože když jedeš "z bydliště na firmu", tak ta cesta není daňově uznatelná. No tak jaktože mají zubaři vůbec nějaké služební cesty (=náklady na PHM a odpočtový káry)? Kam vůbec jezděj? To mají všichni víc ordinací a jezdí mezi nima? Haha, ne. Měli i fotky z dálnic, vyfiltrovaný podle SPZtek. Nesedí ti to na knihu jízd? Tak díky, čau ;)

Já už bych si na OSVČ podnikat nelajzl. S.r.o stojí na pořízení a provoz pár kaček, zlý úmysl ti nikdo nikdy neprokáže a máš čistou hlavu :)

Asi si zaplatím členství, ať můžu offtopicovat v pokecu a ne tady
Naposledy upravil(a) Stepan1 dne pon 04.06.2018 22:47, celkem upraveno 1 x.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2234 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Stepan1 píše:...když si ten zákon vezmeš slovo do slova, tak oni neudělali nic proti němu...
No, a to právě není u toho slovenskýho eštébáka vůbec jistý. Podmínkou bylo, že ty akcie musely být zaplacený z privátních peněz. Tady se spekuluje, že to koupil z peněz Agrofertu. Ale protože je Janeček v podstatě jeho zaměstnanec, tak nad tím drží ruku. Je to jasnej střet zájmů.
Stepan1

#2235 Příspěvek od Stepan1 »

To už je druhá věc. Do podrobna to nesleduju, něco o tom, že Babiš na to vlastně peníze neměl/nemohl mít, jsem zaslechl. Ale jako příklad se mi to hodilo.
Popp

#2236 Příspěvek od Popp »

JaraX píše:je několik typů tempomatů v E60
- žádný :D
- obyč, prostě udržuje rychlost, neumí brzdit
- brzdný - tzn obyč ale umí brzdit
- ACC - umí brzdit vždy, funguje do 30kmh, má jeden radar
- ACC stop&GO, funguje od nuly, má 3 radary místo jednoho.

když se posere ACC počítej s opravou kolem 13k.
ACC stop&GO ma tiež iba jeden radar, alebo som slepý a neviem kde tie dva su?
e46 M3 CSL “Mrcha”
e60 M5 "DailyCar"
e61 M5 "Pracant"
e64 650Ci "BySnejk"
e31 850Ci "Žít život"
e70 4.8i "BeastX"
Ram Sport 2020
CLA SB AMG "WifeCar"
AC Cobra s M62B44 s 6q
kurevtor

#2237 Příspěvek od kurevtor »

Stepan: hele nevim nevim s tou pravdou, jsme na tenkem lede. Duch zakona jen interpretace, dulezite je co je v zakone napsano. Ve finale je jedno co si zakonodarce myslel, dulezite je co je ve sbirce. Na vejsce nas to ucili velmi jasne, az me to prekvapilo jak otevreni ti profesori byli - jsi-li pravnik, vyuzij kazdy mozny paragraf, jsi-li danovy poradce, odepisuj maximum moznyho a maximalne optimalizuj. Jedna profesorka, pamatuju si to zive, protoze me to dost zaujalo, nam fakt zduraznovala - budete platit dane, budete, ale zakon vam umoznuje si je ruznymi zpusoby snizit - udelejte to! Vzdy to delejte! Je to zakonne a neni to vase chyba, ze to ostatni nedelaji a plati vic. De facto mela pravdu - citi se snad nekdo jako zlodej, ze treba napise cast prijmu na manzelku, aby danil mene? A proc taky, zakon to umoznuje tak co.
Ano, zakon musime dodrzovat, ale co je nezakonneho na tom prodat auto nekomu rekneme "se slevou". Kdyz tvoje firma prodava auto a chce prachy hned ted tak kdo ji muze naridit, ze ho nesmi prodat za 20% ceny, kterou by za to dostala behem treba mesice dvou? Ja chapu presne co myslis, ale opet - co neni zakazano je povoleno.

S tim moralem naopak nesouhlasim, na to prave pes nesere podle me :D Ten moral podle me pak resi ty situace na hrane. Ja napriklad nemam jako osvc auto v nakladech, mohl bych s klidem, ale nestoji mi to za to.

To s tema zubarema je dost husty :D Je to drsny, na druhou stranu dane jsou dane :D

Co se tyce korunovejch dluhopisu, hodne me bavi lidi co se z toho muzou posrat :D Ano, poserte se z toho Babise az ke stropu konecne. Bylo to v souladu se zakonem? Bylo. Tak nezavidte. To samy EET - popsal jsi to presne, nejde o tu dan z prijmu, jde o to DPH. Sam znam podnikatele, co kazdy rok snizovali umele prijmy, protoze byli tesne nad DPH coz je nejhorsi. Najednou je tady EET a vetsina restauraci najednou spadne do DPH, no to je nahodicka. To samy Kontrolni hlaseni. Taky me to nebavi resit to pro sebe a firmu kazdy mesic, ale vsichni co to jen trosku chapou musi videt jak to funguje a koho diky tomu uz kobra sebrala. Myslite si, ze by stat nekdy dosahl na danove uniky treba panu Speychala ci Kocky bez kontrolniho hlaseni?

Jeste dotaz - auto na lpg je osvobozeno od silnicni dane? :shock:
Stepan1

#2238 Příspěvek od Stepan1 »

Odpisuju, odpisuju, odpisuju a najednou je z toho únik :D
Že na morál sere pes jsem myslel tak, že můj pičung na Poppa není kvůli tomu, že bych mu záviděl nebo měl pocit, že ty prachy ve státním chybí, ale kvůli důvodům, který jsem vypisoval předtím.
Nikdo ti samozřejmě nezakazuje prodat káru se slevou. Co z toho může udělat průser je právě ta konsekvence událostí, kdy ke snížení daňový povinnosti úmyslně směřuješ--> https://cs.wikipedia.org/wiki/Obcházen%C3%AD_zákona .

Na problematiku převodních cen, tzn. "za kolik si můžu ze svý firmy v zahraniční přeprodat zboží do svý firmy v česku" se specializují celý oddělení. Jak na berňáku, tak v konzultantských společnostech. Je to kvůli tomu, aby si někdo nepřeprodával předraženej materiál a neodváděl tak peníze (=zisk) do země s nižším zdaněním.

Nikdo ti nemůže zakázat vytvářet odloženou daň, ale když to nakonec pošleš do insolvence před tím, než ji máš reálně zaplatit a ještě si předtím rozprodáš majetek, tak prostě krátíš a pánbůh s tebou.

A jo, jsou, §3
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1993-16

*A obcházení zákona, ve smyslu toho odkazu, postihnutelné už samozřejmě je:
https://www.denik.cz/z_domova/financni- ... -2hsd.html
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#2239 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

kurevtor píše:Co se tyce korunovejch dluhopisu, hodne me bavi lidi co se z toho muzou posrat :D Ano, poserte se z toho Babise az ke stropu konecne. Bylo to v souladu se zakonem? Bylo. Tak nezavidte.
V tom je právě ten problém. Princip byl v souladu se zákonem, ale provedení u toho slovenskýho eštébáka, kterej ty akcie koupil z peněz firmy, v pořádku nebyl. Káže vodu a pije víno
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#2240 Příspěvek od JaraX »

kurevtor píše:
JaraX píše:jinak odpčoet DPH u auta je blbost, auta se kupujou tak abys na něm neprodělal. např naši měli 4 roky E90, odečtili si DPH, když auto prodali se ztrátou 20 tisíc po 4 letech, celkem se jim vratilo DPH 4000kč, to moc smysl nemělo. Pokud teda nepočítáš že auto "spotřebuješ" tak tam je odpočet tvuj ale zase prodělaš na tom autě.
já nechápu jak všichni blázní s tím odpočtem DPH, koupí auto za dráž jen proto že má odpočet?
neni to blbost, jde o uhel pohledu a situaci. Jak na aute chces neprodelat? Auto je spotrebni zbozi, takze na nem vzdy prodelas dokud nefunguje jako nejaky aktivum (pokud se nejedna vylozene o dodavky apod, mam na mysli osobni auta pro OSVC). Auta se hlavne kupuji jako danovy optimalizator, ktery zvysuje naklady. To DPH pak dela dost.

Stepan: nechapu tvou kritiku, to co popisuje Popp je klasicka optimalizace, co neni zakazano je dovoleno. Tak at zakonodarci zakazou zakonem taxativne co smi firma udelat se svym autem, za ktere si nechalo vratit DPH. At zakazou jeho prodej soukrome osobe a je to. :lol: Do te doby necht si ho kazda firma prodava za kolik chce a komu chce a to klidne pod cenou. Ve finale je to ztrata pro tu firmu to prodat levne tak co.
Sam jsem zvedavej co budu delat letos ke konci roku az zacnu resit dane, protoze od roku 2018 chce stat OSVC fakt hodne okostit na danich, mozna taky radsi koupim nejaky optimalizator...
proč bys musel na autě prodělat? kamarád měl E65 6 let ,koupil za 220,prodal za 190, tak to beru že na tom vubec neprodělal a nějakej odpočet DPH by mu byl k hovnu, stejně jako ta naše 320d. duležity je akorát DPH z oprav.
Odpovědět