rhinos: tím DD neseženeš jsem právě myslel, že prostě nejsou. Shánět kombík, V8, manuál už je tak dost specifický .
Co se na tom manuálu sere? Jako samotná skříň?
kurevtor: To není pravda. Kromě doslovného výkladu zákona existuje i určitej "smysl" zákona, kterej "musíš" dodržovat. Což je přesně to, proč se řeší, jestli jsou korunové dluhopisy a jejich využití AB, Březinou, Jančurou a dalšími OK. Protože když si ten zákon vezmeš slovo do slova, tak oni neudělali nic proti němu. Do detailu to vysvětlit neumím, nejsem právník a nechci si na něj hrát.
Stejně jako si "nemůžeš" vybrat z s.r.o. prachy půjčkou a nikdy ji nesplatit zpátky, aby ses vyhnul dani z příjmu
A jak jsem psal už původně->na morál v tomhle případě sere pes. Ale nechápu, že má někdo potřebu se s tím veřejně chlubit a tím přidávat další puzzlík do mozaiky zlodějských podnikatelů+obecně šířit povědomí o nějakém možném ojebu. Však ať si tu knihu jízd klidně fejkuje, mám to v píči, jeho boj, ale ať se pak nediví, že přijde povinnost mít knihu jízd elektronickou, hezky se sledováním. Že se to nestane? Hovno, e-call už v autech máš, stačí to nařídit. Že to bude stát randál peněz? To EET taky. Jsem přesvědčenej o tom, že když (přeju mu "když", ne "až") mu finančák tuhle operaci najde, tak ho za to sežerou. Každej dle svých koulí, nic nenamítám. Jenom prostě pořád nechápu, proč o tom psát veřejně na internet. A myslím to částečně i jako varování, v dobrým...

Žije se nám tady pořád hezky, tak nevidím důvod, proč machrovat po netu "že vole mám V12 na ježdění na dovolený, žere to jak tank, ale šak do nákladů, tak mě to nesere". Každý ucho se jednou utrhne.
Nedávno byl na Praze 1 brutální zátah ze strany berňáku na zubaře. Proč? Protože když jedeš "z bydliště na firmu", tak ta cesta není daňově uznatelná. No tak jaktože mají zubaři vůbec nějaké služební cesty (=náklady na PHM a odpočtový káry)? Kam vůbec jezděj? To mají všichni víc ordinací a jezdí mezi nima? Haha, ne. Měli i fotky z dálnic, vyfiltrovaný podle SPZtek. Nesedí ti to na knihu jízd? Tak díky, čau
Já už bych si na OSVČ podnikat nelajzl. S.r.o stojí na pořízení a provoz pár kaček, zlý úmysl ti nikdo nikdy neprokáže a máš čistou hlavu
Asi si zaplatím členství, ať můžu offtopicovat v pokecu a ne tady