Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
řemen AC kompresoru
řemen AC kompresoru
Zdravím chlapi,
poradil by mi někdo, jak nasadit řemen k AC kompresoru ? (E61 525D 130kW (2005) M57)
Vím, že se prodávají nějaké speciální nástroje, ale stojí docela dost na to, že ho využiji 1x a myslím, že by mohla existovat i nějaká schůdnější varianta.
Díky moc za jakoukoliv radu / zkušenost
poradil by mi někdo, jak nasadit řemen k AC kompresoru ? (E61 525D 130kW (2005) M57)
Vím, že se prodávají nějaké speciální nástroje, ale stojí docela dost na to, že ho využiji 1x a myslím, že by mohla existovat i nějaká schůdnější varianta.
Díky moc za jakoukoliv radu / zkušenost
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: řemen AC kompresoru
mužeš to udělat opatrně přes šroubovák.
To mě právě taky napadlo,jen bych tam něco nerad pošodil...
Nemůžu tím nějak ohnout hnací kladku AC kompresoru nebo řemenice ?
Nemůžu tím nějak ohnout hnací kladku AC kompresoru nebo řemenice ?
odkud jsi ? Já radši používám přípravek, šroubovákem to prej jde taky, jinak nic se neohne jenom se prostě řemen napne ještě víc je elastický.
Jsem z Tábora.
Ještě se zeptám, jak dlouhej řemen v mm bych tam měl dát ? Koukal jsem po internetu a dohledal jsem pro můj typ auta různé délky...(830, 850, 862mm atd), trochu mě zmátlo.
Díky moc
Ještě se zeptám, jak dlouhej řemen v mm bych tam měl dát ? Koukal jsem po internetu a dohledal jsem pro můj typ auta různé délky...(830, 850, 862mm atd), trochu mě zmátlo.
Díky moc
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 900
Ahoj já používám na nahození a shození řemenů pásek asi 3cm X15cm z podlahové krytiny (linolea asi 2mm) na řemenici a pod řemen aby se řemen o hranu řemenice nepoškodil
a točím gola klikovkou a pomáhám řemenu rukou nebo dřevem (kousek hokejky) na správné místo - vyzkoušeno letos asi 2x řemeny dolů a opět nahozeny bez poškození. Tak zkus co ti bude vyhovovat.
a točím gola klikovkou a pomáhám řemenu rukou nebo dřevem (kousek hokejky) na správné místo - vyzkoušeno letos asi 2x řemeny dolů a opět nahozeny bez poškození. Tak zkus co ti bude vyhovovat.
Když už se to tu řeší, trošku mě to zarazilo a tak se chci zeptat, na co tam teda je ta napínací kladka? Kladku povolím, nandám/sundám řemen a zase vrátím, na co speciální přípravky?
Mám teda E60 530d 160kw, ale podle ETK mi to přijde stejné.
Mám teda E60 530d 160kw, ale podle ETK mi to přijde stejné.
-
- Člen Klubu
Zdravím: také jsem si myslel, že kusem hokejky zapáčím o napínací kladku, zamáčknu ji a řemen půjde nahodit, nebo sundat, ale nový řemen je nevytahaný a nešel nahodit ani když byla napínací kladka úplně na doraz zmáčknutá a ještě šel ztuha dostat přes řemenice. Je pravda že jsem řemen kupoval na múj typ auta ale nebyl koupen v autorizáku. Třeba se k tomu vyjádří Gurů JaraX.
-
- Kontaktovat uživatele:
co my? my požíváme montážní přípravek
Já tam právě napínací kladku nemám, je tam pouze řemen mezi řemenicí a AC kompresorem.
Poradil by mi někdo, jakej přesnej rozměr řemenu tam mám koupit ?
Na e-shopech je k mému typu auta několik různě dlouhých řemenů, viz můj předchozí příspěvek....ze stávajícího řemenu už to nejde vůbec přečíst bohužel.
Díkes
Poradil by mi někdo, jakej přesnej rozměr řemenu tam mám koupit ?
Na e-shopech je k mému typu auta několik různě dlouhých řemenů, viz můj předchozí příspěvek....ze stávajícího řemenu už to nejde vůbec přečíst bohužel.
Díkes
830 nejspíš
-
- Klubové ID: 3633
Dohledejt si to podle VINu a neřeš, co tam asi patří. Hned tady vlevo máš dva odkazy na ETK.
-
- Člen Klubu
Na klímu napínací kladka není, jen na hlavní řemen.
-
- Kontaktovat uživatele:
jak na kterym aute
Můžu mít ještě jeden dotaz ohledně výměny řemenu k AC kompresoru ?
Řemen jsem ještě neměnil nebyl čas, ale mám to v brzké době konečně v plánu...sice nemám přípravek na výměnu, tak to zkusím nějak prasácky, ale kdyby se mi náhodou nepovedlo nasadit novej řemen, můžu s autem normálně jezdit i bez toho řemenu ? Nevadí to nečemu ?
Díky za odpověď
Řemen jsem ještě neměnil nebyl čas, ale mám to v brzké době konečně v plánu...sice nemám přípravek na výměnu, tak to zkusím nějak prasácky, ale kdyby se mi náhodou nepovedlo nasadit novej řemen, můžu s autem normálně jezdit i bez toho řemenu ? Nevadí to nečemu ?

Díky za odpověď

-
- Kontaktovat uživatele:
ano to nevadí ničemu, problém by byl opačnej, kdyby to mělo ten novější typ kompresoru, ty jsi tam měl řemen, ale neměl v klimě chladivo.
Super děkuju za odpověď ''JaraX''
Nechť děje se vůle Boží

Nechť děje se vůle Boží