Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna komplet světel- Xenony za halogeny
Výměna komplet světel- Xenony za halogeny
Dobrý den,
chtěl bych na své BMW, které má klasická halogenov světla, dát xenony a zajímala by mě možnost vyměnit celá světla- koupit je z druhé ruky. Našel jsem jedna pěkná, rok výroby je stejný. Mé auto nemá senzor náklonu, jak velký to bude problém při zapojení? A budou vůbec pasovat a fungovat? Děkuji.
chtěl bych na své BMW, které má klasická halogenov světla, dát xenony a zajímala by mě možnost vyměnit celá světla- koupit je z druhé ruky. Našel jsem jedna pěkná, rok výroby je stejný. Mé auto nemá senzor náklonu, jak velký to bude problém při zapojení? A budou vůbec pasovat a fungovat? Děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna komplet světel- Xenony za halogeny
Budou pasovat bez problemu.
Aha, to zní skvěle. Takže konektor bude stejný a všechno ostatní taky, a mne bude stačit světla jenom vyměnit a zapojit.
A dodělat ostrikovače
Bez nich ale světla budou fungovat normálně ne? Jen bude více nápadné, že jsou dodělávaná a nejsou seriová. Chápu to dobře?
xenonové světla musí mít ostřikovače
-
...a čidla náklonu rovněžFoldas píše:xenonové světla musí mít ostřikovače
Neplati ale pro 25w xenony. Ty maji svitivost v limitu. Napriklad Skoda Rapid to tak ma.
V praxi to ale za to hadani nestoji.
Casto se delaji falesne ostrikovace svetel kdy jsou nalepene jen na narazniku.
Lepsi koupit kvalitni zarovky (Philips Night guide, Philips x-tremevision, Osram Night breaker) a neresit to.
V praxi to ale za to hadani nestoji.
Casto se delaji falesne ostrikovace svetel kdy jsou nalepene jen na narazniku.
Lepsi koupit kvalitni zarovky (Philips Night guide, Philips x-tremevision, Osram Night breaker) a neresit to.
Pokud se bavime o e9x, tak pozor bez problemu pasovat nebudou! V konektoru svetel ti budou chybet vedeni bix. clonky a zem! Take po vymene je treba nakodovat jednotku svetel.
Naklapeni jde vyresit bud dodelanim cidel na napravy nebo kodovanim zprovoznit stavajici mechanickou regulaci koleckem.
Naklapeni jde vyresit bud dodelanim cidel na napravy nebo kodovanim zprovoznit stavajici mechanickou regulaci koleckem.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Než kupovat starý vysvícený origo xenony, tak si nechej předělat halogeny na bixenon (svitlip.cz apod.) a vyjde to na podobný peníze a hlavně to bude svítit...
regulace náklonu normálně mechanicky, aby když povezeš vozík nebo 5 lidí v autě, tak aby jsi to zareguloval - automatická regulace je tam hlavně kvůli demenci člověka, který jako tvor chybující od přírody nemá kapacity myslet na to, aby reguloval sklon světlometu... většina lidí to totiž nedělá ani u halogenů...
Ostřik je kvůli tomu, aby byly čisté kryty a nelámalo se o nečistoty světlo nežádoucím směrem - o čistící funkci světlometů si udělá asi obrázek každý sám, muchy to neumyje a akorát to poslintá hezky celou kapotu a vycáká celou nádobku dostatečně rychle
regulace náklonu normálně mechanicky, aby když povezeš vozík nebo 5 lidí v autě, tak aby jsi to zareguloval - automatická regulace je tam hlavně kvůli demenci člověka, který jako tvor chybující od přírody nemá kapacity myslet na to, aby reguloval sklon světlometu... většina lidí to totiž nedělá ani u halogenů...
Ostřik je kvůli tomu, aby byly čisté kryty a nelámalo se o nečistoty světlo nežádoucím směrem - o čistící funkci světlometů si udělá asi obrázek každý sám, muchy to neumyje a akorát to poslintá hezky celou kapotu a vycáká celou nádobku dostatečně rychle

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Toš tos pěkně trefil, na benzince nebo doma umyju světla líp za minutu a nezaseru celý auto, hlavně letos s těmy pyly je to masakr.
To raději umyju i okno rúčo. 12 hodin to nevydrží čistý ani pod střechou.
To raději umyju i okno rúčo. 12 hodin to nevydrží čistý ani pod střechou.
Ahoj, mám e46 face s obyč halogenovými světli, chtěl bych tam dát xenonové, již je mám doma, jde o to že veškeré zásuvky jsou stejne ale na těch xenonech je o jednu zásuvku navíc (u řídící jednotky světla) má tady někdo návod jak to udělat aby ty světla fungovali. Nivelaky na nápravy zatím řešit nebudu a ostřikovače světel také ne. Jde mi pouze o to zapojení. Díky