Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
f01 730d 180kw - škubání a otáčky při konstantní jízdě
f01 730d 180kw - škubání a otáčky při konstantní jízdě
Ahojte všichni.
Řeším teď problém u mé sedmičky. Včera a dnes jsem si všiml toho, že při konstantní jízdě (např. na tempomat, ale i při normální jízdě) mi začnou kolísat otáčky asi o 50-100 ot. za minutu.
Kromě kolísavosti otáček ale ještě auto cukne. Jakoby chtělo přidat a během chvilky si to zase rozmyslelo. To se děje asi každých 10 vteřin. Prostě z ničeho nic auto chce zrychlit, zabrzdí se a u toho kolísají otáčky.
Je to hydroměnič? Nebo lock-up? Nebo něco jiného?
Kolik Vás stála repase hydroměniče s prací a olejem? Mám nabídky na 40 000 Kč, což mi připadne tedy brutální, když jsem tady na fóru četl něco kolem 15 000 Kč.
Díky za každý info.
Řeším teď problém u mé sedmičky. Včera a dnes jsem si všiml toho, že při konstantní jízdě (např. na tempomat, ale i při normální jízdě) mi začnou kolísat otáčky asi o 50-100 ot. za minutu.
Kromě kolísavosti otáček ale ještě auto cukne. Jakoby chtělo přidat a během chvilky si to zase rozmyslelo. To se děje asi každých 10 vteřin. Prostě z ničeho nic auto chce zrychlit, zabrzdí se a u toho kolísají otáčky.
Je to hydroměnič? Nebo lock-up? Nebo něco jiného?
Kolik Vás stála repase hydroměniče s prací a olejem? Mám nabídky na 40 000 Kč, což mi připadne tedy brutální, když jsem tady na fóru četl něco kolem 15 000 Kč.
Díky za každý info.
Re: Škubání a otáčky při konstantní jízdě - 730d, f01, 180kw
Kolem 15 bych to viděl pouze na výměnu oleje
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
nafta žere převodovky a nejen měniče, i lamely, ale nemusí to být převodovkou, může to dělat i motor, základ je pořádná diagnostika. taky bych se podíval na EGR beztak bude zanesenej.
Tak novinka. Autu se rozsvítila oranžová kontrolka motoru včera večer, jak jsem dojížděl domů. Na volnoběh je vše v pořádku, žádné výkyvy. Problémy jsou pouze za jízdy. Jak jsem zaparkoval, tak auto smrdělo, jako když smrdí u manuálu spálená spojka.
-
- Kontaktovat uživatele:
udělej diagnostiku (originální BMW, žádnou sračku) a pak uvidíš. tady těma dohadama na foru nic nevyřešíš.
připadně doporučuju to hodit ze skály dokud to ještě jede a pořidit si auto s motorem
připadně doporučuju to hodit ze skály dokud to ještě jede a pořidit si auto s motorem
Re: f01 730d 180kw - škubání a otáčky při konstantní jízdě
Pro všechny, kteří měli stejné příčiny.
Diagnostika řekla, že je špatný EGR, škrtící klapka ulomená a žhavící svíčky ve startéru jsou na výměnu.
Diagnostika řekla, že je špatný EGR, škrtící klapka ulomená a žhavící svíčky ve startéru jsou na výměnu.
-
- Kontaktovat uživatele:
žhavící svíčky ve startéru?
Soráč....žhavící svíčky a startér
-
- Kontaktovat uživatele:
ale ten EGR jsem dobře odhadl 
startér ani žhaviče na škubání nebudou mít vliv.
každopádně nafta se nevyplatí

startér ani žhaviče na škubání nebudou mít vliv.
každopádně nafta se nevyplatí
U zhavicek si nezapomen vymenit i jednotku zhaveni u 180kw n57 odchazi stejne jak u m57 motoru.