Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nekdo s F25 35i?
nekdo s F25 35i?
Zdravim, je tu nekdo s X3 a touto motorizaci? Rad bych si vymenil/overil par zkusenosti. Dik A.
Re: nekdo s F25 35i?
a co tě zajímá? je to nejlepší motor jaký si můžeš do X3 koupit.
jde mi spis o nektere chovani, o kterym si nejsem jisty zda je "normalni" nebo znak nejakeho zacinajiciho problemu.. takze hledam nekoho, kdo ma to stejne auto a dokaze mi odpovedet na konkretni dotazy.
Ze je radost se s tim vozit vim
Ze je radost se s tim vozit vim

a co to dělá?
Huci.
Protivne to huci v nizkych otackach. Nejvice 1100-1500, trochu je to slyset do 2000, ale mene. Huceni bych prirovnal ke zvuku auticek na setrvacnik z mladi.
Huceni je vyraznejsi za studena, nicmene ani po zahrati to nezmizi uplne.
Podle mne to tam drive nebylo, ale nemuzu dat ruku do ohne. V servisu kde jsem s tim byl asi 3x tvrdi, ze je vse naprosto v poradku.
Protivne to huci v nizkych otackach. Nejvice 1100-1500, trochu je to slyset do 2000, ale mene. Huceni bych prirovnal ke zvuku auticek na setrvacnik z mladi.
Huceni je vyraznejsi za studena, nicmene ani po zahrati to nezmizi uplne.
Podle mne to tam drive nebylo, ale nemuzu dat ruku do ohne. V servisu kde jsem s tim byl asi 3x tvrdi, ze je vse naprosto v poradku.
Zvuk autíčka na setrvačník mi připomíná když je hlasitější servo. Jestli tedy F15 takový má.
F25 servo dle meho chapani nema. Ma elektricke rizeni.
Jak to chapu ja, tak na remenu mi "visi" jen alternator a compresor klimy. Vodni pumpa a vacu compresor je dle meho chapani mimo.
Pred cca 5tis km jsem preventivne menil remen a kladky(origo), zvuk jsem zacal vnimat nekdy v te dobe ale byl mnohem mene vyrazny nez je ted. Napada mne jen, ze neco z toho bylo z vyroby vadne.
Co mne neprimuje nejvic, v servisu to neslysi.. vsichni jsou zvykli na ropu a pokud tam vylozene nebusej permonici, otacky neskacou hore-dole a motor tahne, tak je to preci vse v poradku. Ze ja vnimam neco, co tam pred tim nebylo nevysvetlim
a remenovy rozvod je pry v poradku.
Jak to chapu ja, tak na remenu mi "visi" jen alternator a compresor klimy. Vodni pumpa a vacu compresor je dle meho chapani mimo.
Pred cca 5tis km jsem preventivne menil remen a kladky(origo), zvuk jsem zacal vnimat nekdy v te dobe ale byl mnohem mene vyrazny nez je ted. Napada mne jen, ze neco z toho bylo z vyroby vadne.
Co mne neprimuje nejvic, v servisu to neslysi.. vsichni jsou zvykli na ropu a pokud tam vylozene nebusej permonici, otacky neskacou hore-dole a motor tahne, tak je to preci vse v poradku. Ze ja vnimam neco, co tam pred tim nebylo nevysvetlim

Asi bych začal tím, že bych shodil ten řemen co jsi měnil a poslouchal zda to dělá stejné "pazvuky", i nový řemen dokáže být pěkný prevít..
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
a neni tam třeba hydrualicky dynamic drive?
každopádně řemen dolu
každopádně řemen dolu
Diky panove, jak rikate chce to remen dolu a poradne to tam prozkoumat.. dam vedet jak jsem dopad.
Mimochodem, narazil jsem tu nekolikrat na vlakno o vyfukove klapce. Je to tak ze by mela byt primarne otevrena pri studenem startu a pak ve vyssich otackach dle toho jak ji to ECU rekne, ze?
Dnes rano jsem koukal a po startu mi jde para jen z jednoho laufu.
Pokud by byla chyba v nedostatecnem podtlaku tak klapka je otevrena ci zavrena?
Mimochodem, narazil jsem tu nekolikrat na vlakno o vyfukove klapce. Je to tak ze by mela byt primarne otevrena pri studenem startu a pak ve vyssich otackach dle toho jak ji to ECU rekne, ze?
Dnes rano jsem koukal a po startu mi jde para jen z jednoho laufu.
Pokud by byla chyba v nedostatecnem podtlaku tak klapka je otevrena ci zavrena?
Tam ale bude elektricky řízená klapka
Ano, je elektricky rizena a zaroven k ni vede ten podtlak. Asi aby se mohlo pokazit 2x vice veci 
https://www.etkbmw.com/bmw/CS/search/se ... CE/18_0924

https://www.etkbmw.com/bmw/CS/search/se ... CE/18_0924