Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vymena baterie E70 s aktivnim rizenim - postup
Vymena baterie E70 s aktivnim rizenim - postup
Ahoj,
vcera mi odesla baterka, mela narok, od 2007...koupil jsem AGM 95 Exide (moc toho nenajezdim, spis nic, nez vic)..ted ale k vymene. Stare aku normalne otevre auto, ale uz ale nenatoci motor...mam aktivni rizeni a tak se bojim, abych pri vymene nevymazal pameti apod.
Je spravny tento postup, nebo mate k tomu nekdo neco? Nebo pripadne, kdyz to nakopnu, neni nekdo v Praze, kdo by pripadne pomohl s vymenou a nakodovanim? Ad. postup :
1, k + a pak - svorce u motoru pripojim druhe aku pres startovaci kabely, jako bypass
2, druhe aku je taky 90Ah AGM, ale neni dobre kapacity, na udrzeni pameti jednotek by ale melo stacit.?
3, v kufru odpojim staou baterku a pripojim misto ni novou (zatimco by mi ta u motoru mela udrzet pameti?) - auto normalne odemcene, v pohotovostnim ale bez zapnuteho zapalovani?
4, pote, co v kufru pripojim novou baterku, odpojim bypass
5, melo by byt hotovo a jednotky by mely drzet pamet?
Pote nakoduju, budu mit misto 90Ah 95Ah, pripadne i registruju?
Je to tak? Je neco, na co dat pozor?
Baterek sem uz par menil, ale tohle me lehce desi..
Diky moc
Ruda
vcera mi odesla baterka, mela narok, od 2007...koupil jsem AGM 95 Exide (moc toho nenajezdim, spis nic, nez vic)..ted ale k vymene. Stare aku normalne otevre auto, ale uz ale nenatoci motor...mam aktivni rizeni a tak se bojim, abych pri vymene nevymazal pameti apod.
Je spravny tento postup, nebo mate k tomu nekdo neco? Nebo pripadne, kdyz to nakopnu, neni nekdo v Praze, kdo by pripadne pomohl s vymenou a nakodovanim? Ad. postup :
1, k + a pak - svorce u motoru pripojim druhe aku pres startovaci kabely, jako bypass
2, druhe aku je taky 90Ah AGM, ale neni dobre kapacity, na udrzeni pameti jednotek by ale melo stacit.?
3, v kufru odpojim staou baterku a pripojim misto ni novou (zatimco by mi ta u motoru mela udrzet pameti?) - auto normalne odemcene, v pohotovostnim ale bez zapnuteho zapalovani?
4, pote, co v kufru pripojim novou baterku, odpojim bypass
5, melo by byt hotovo a jednotky by mely drzet pamet?
Pote nakoduju, budu mit misto 90Ah 95Ah, pripadne i registruju?
Je to tak? Je neco, na co dat pozor?
Baterek sem uz par menil, ale tohle me lehce desi..
Diky moc
Ruda
Re: Vymena baterie E70 s aktivnim rizenim - postup
nevymýšlej kraviny, odpoj starou baterku, připoj novou, nastav hodiny a jet za Snejkem.

Zkusím mu zavolat. Snad tentokrát vyjde..
takovy ty systémy jako že zapojím na záložní baterku jsou hrozně fajn nápad, ale auto pak třeba nepozná že se mu vyměnila baterka a registrace není uplná atd.
pokud s tím nepohneš, tak se asi ani nezblázní aktivní řízení a pokud jo, tak se samo zkalibruje až ujedeš pár set metrů
pokud s tím nepohneš, tak se asi ani nezblázní aktivní řízení a pokud jo, tak se samo zkalibruje až ujedeš pár set metrů
tak ja se radeji puvodne, nez sem sem psal, ptal v servisu bmw, neco podobneho mi poradili, taky me to prekvapilo..
nepru se.
"pokud s tim nepohnes"..jak to myslis? If se zkalibruje samo, nechapu, proc "vsichni" tak plasi..
OK, tak proste starou odpojim, novou zapojim a budu doufat

"pokud s tim nepohnes"..jak to myslis? If se zkalibruje samo, nechapu, proc "vsichni" tak plasi..

OK, tak proste starou odpojim, novou zapojim a budu doufat

Neměl by si točit volantem, když máš odpojenou baterku, pak se to blázní. Normálně odpojíš a baterku vyměníš. Po startu bude svítit chyba řízení a AS nebude fungovat, ale stačí ujet pár km normálně v provozu a chyba zmizí (buď za jízdy, nebo bude třeba chcípnout a znova nastartovat).
jasny. Diky obema.
pro poradek potvrzuji co panove psali. 4x4 i adaptive drive se resetovaly, ale po par desitkach ujetych m opet zprovoznily a vse je OK.
Auto startuje i zhasina mnohem hladceji, subjektivne lepsi pocit. Auto uz nove aku fakt potrebovalo jako sul.. Asi 3/4 roku pred tim, nez baterka odesla, casto hazelo chybu poklesu kapacity baterie a resetovalo hodiny a datum. Jezdim ale malo a tak jsem moc neresil, na podzim jen dobil, dva tydny na to baterka v mrazech KO.
Auto startuje i zhasina mnohem hladceji, subjektivne lepsi pocit. Auto uz nove aku fakt potrebovalo jako sul.. Asi 3/4 roku pred tim, nez baterka odesla, casto hazelo chybu poklesu kapacity baterie a resetovalo hodiny a datum. Jezdim ale malo a tak jsem moc neresil, na podzim jen dobil, dva tydny na to baterka v mrazech KO.