Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pár drobných závad e39 535iA 1999...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

Pár drobných závad e39 535iA 1999...

#1 Příspěvek od dsvatos »

Zdravíčko vespolek pánové.

Mám pár dotazů. Nic hroznýho, ale štvou mě, třeba se s tím už někdo setkal..

1: Při zařazení zpátečky se mi přestalo sklápět dolů na obrubník pravé zrcátko. Přitom jeho el. ovládání normálně fachčí.

2: Nefachčí mi paměti řidičova sicu (na dveřích). Vyzkoušel jsem všechno možný a nic. Má jít zmáčknout tlačítko M (memory)? Mě to nejde, Červená kontrolka v něm svítí, ale zmáčknout nejde (možná je mechanicky poškozený, zaseklý). Nebo to není tlačítko, ale jenom kontrolka a já dělám něco blbě?

3: To mě sere nejvíc.. Mám na středovém panelu ten displej s malou televizí a navi 4:3 (ne tu novější 16:9). Když si tam zadám angličtinu, nastavím datum a čas, tak se to druhej den rozhodí. Čas o pár hodin, datum o pár dní a nahodí to němčinu. Někdy to vydrží správně i pár dní, ale většinou druhej den je to jinak.. Ale třeba speed limit a nastavení radia si to pamatuje.. Žeby nějaká baterka vevnitř byla KO?

4: Takovej teoretickej dotaz, ale dá se bez toho žít.. - Existuje nějakej set-top box i pro auta? Abych zprovoznil tu analogovou televizi?

Díky moc, David.
speedspider

Re: Pár drobných závad e39 535iA 1999...

#2 Příspěvek od speedspider »

Ahoj, mám sice poface E39 ale asi to bude podobné:

Sklápění zrcátka při zpátečce se ovládá přepínačem nastavování zrcátek. Když je za jízdy přepnutý pro ovládání řidičova zrcátka, tak se při zpátečce zrcátko sklápí. Nebo opačně, teď rychle nevím :-)

Paměti sedaček, pokud máš problém v elektrice, tak se můžou zresetovat (odpojením baterky se alespoň mě smazaly). Uložíš pozici do paměti tak, že nejdřív zmáčkneš to červený tlačítko,to se rozsvítí, a pak zmáčkneš požadovanou pozici kam to chceš uložit.

Ten reset rádia nevím, nechám odpověď na zkušenějších.

Zdar
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dsvatos »

Ty zrcátka vyzkouším, dík. To mě něnapadlo :-)

Mě právě to červený tlačítko zmačknout nejde. Ani silou.. Už se prohýbá tapecírunk a nehne se. Tak jsem právě nevěděl, jestli je jenom zaseklý, nebo mám nějakej jinej systém nastavování
..
Misanek

#4 Příspěvek od Misanek »

Tlačítko paměti by mělo jít zmáčknout.
A s tím sklápěním při couvání je to tak, že přepínač musí být přepnut na řidičovo zrcátko, jinak sklápění nefunguje
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od dsvatos »

Zdravím.

Díky za rady.

Takže: S tím zrcátkem jste měli pravdu - měl jsem to přeplý v poloze na spolujezdce.

Paměti sedadla - Rozdělal jsem ten tlačítkovej ovladač- tlačítko "M" bylo nějak poskočený, zaseklý, znovu jsem seskládal a fachčí to :smile2:

Fakt ale nikdo nevíte, proč se mi pořád na tom BC (malý televizi) rozštelovává čas a datum? Už mě to fak sere...
laik

#6 Příspěvek od laik »

Nerozumím tomu, ale jako záchrana... ;)
Nějaký studeňák, špatný kontakt? Že to třeba skočí do základu jako když odpojíš baterku? Nevynuluje se a pak počítá od znova. Hodiny, spotřeba...
Pak jedině nějaký modul, ale na to jsou tady odborníci.
Misanek

#7 Příspěvek od Misanek »

Tak to netuším bohužel.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Nene, právě že se to úplně nevynuluje, nezresetuje.. Hodně věcí si to pamatuje, jen se to vždycky do druhýho dne přehodí na němčinu, čas se rozhodí třeba o půl hoďky, o dvě a datum se vrátí třeba o dva dny.. To je to divný..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

Tákže, jsou to tak tři neděle, co jsem jel v tahu asi 300 kiláků a od tý doby mi datum i čas drží nastavení.. Nevím čím to je, ale spravilo se to.. Jestli je tam fakt nějaká baterka nebo kondík a tou dlouhou cestou se to nabilo... Nevím, ale fachčí to :-)
Filozof
Klubové ID: 1044

#10 Příspěvek od Filozof »

Jo jsou tam součástky co jim bude 20let a ty kondíky a ostatní budou před smrtí nebo po smrti.
Takže toto co píšeš jsem viděl u dvou aut a moje e38 to dělá to samé. Datum a čas nastavím a pak dojedu vypnu klíčky odejdu za 15min se vrátím nastartuji a je o 15min jiný čas ... prostě poslední čas v autě co byl ... po pár dnech uplně čas vyresetuje ...

Součástky KO a pokud je tam baterie bude taky ko.

Neměl jsem čas to řešit ale vím že na to nadává více lidí a řešení jsem nikde nesehnal.

Je dost možné že jsi dobil polomrtvej kondík a ted z toho čas dýchá ... pak to zase časem přestane fungovat.
Odpovědět