Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
525d spotřeba
525d spotřeba
Zdravím,
pišu zde s dotazem ohledně spotřeby u 525d. Mám 2006 kombi 525d 130kw, a nedokážu kombinovanou spotřebu dostat pod 10,2l/100 km, pokud jedu po dálnici plynule 130 km/h rychlostí, tak je spotřeba 10l/100 a neklesá. Má někdo taky tohle auto a mohl by mi říct, za kolik jezdí?
Zkoušel jsem audi 3.0 tdi quattro a ta měla ve 130km/h spotřebu okolo 6-7, takže mi to příjde dost divný.
EDIT: Je to v manuálu.
pišu zde s dotazem ohledně spotřeby u 525d. Mám 2006 kombi 525d 130kw, a nedokážu kombinovanou spotřebu dostat pod 10,2l/100 km, pokud jedu po dálnici plynule 130 km/h rychlostí, tak je spotřeba 10l/100 a neklesá. Má někdo taky tohle auto a mohl by mi říct, za kolik jezdí?
Zkoušel jsem audi 3.0 tdi quattro a ta měla ve 130km/h spotřebu okolo 6-7, takže mi to příjde dost divný.
EDIT: Je to v manuálu.
Re: 525d spotřeba
Není potřeba dlouho diskutovat - normalni to není.
Ale to je vse co ti k tomu reknu
Ale to je vse co ti k tomu reknu

-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Teplota chladící kapaliny je po 15 minutách provozu kolik?
Nutno najít ve skrytém menu nebo vyčíst na diagnostice.
Nutno najít ve skrytém menu nebo vyčíst na diagnostice.
Teplota chladici kapaliny je 56 C po 15 minutach od startu
Pri provozu jeste zmerim
Edit: po 18 minutach v provozu teplota 60 C
Ze by termostat delal takhle velkou spotrebu? Zajimalo by me, kdo s timhle motorem za kolik jezdi, protoze ja ani nevim, jakou spotrebu mam ocekavat, auto uz jsem s touhle spotrebou koupil, ale nutno podotknout, ze to auto je asi vic zanedbany, nez jsem si myslel
Pri provozu jeste zmerim
Edit: po 18 minutach v provozu teplota 60 C
Ze by termostat delal takhle velkou spotrebu? Zajimalo by me, kdo s timhle motorem za kolik jezdi, protoze ja ani nevim, jakou spotrebu mam ocekavat, auto uz jsem s touhle spotrebou koupil, ale nutno podotknout, ze to auto je asi vic zanedbany, nez jsem si myslel
Naposledy upravil(a) Mildasara dne čtv 15.02.2018 15:06, celkem upraveno 1 x.
Spotřebu bys měl rčitě očekávat v průmeru tak max. okolo 7-8 l/100km, rozhodně ne 10, to je fakt extrémně moc.
Změř ještě teplotu za provozu, ale už tyhle hodnoty co jsi napsal nejsou dle mého úplně v pořádku
Změř ještě teplotu za provozu, ale už tyhle hodnoty co jsi napsal nejsou dle mého úplně v pořádku
100% vadné termostaty. Vymen ich a spotreba bude ok. Za jazdy po ohriati maju drzat teplotu cca 90-93°C. Pozor,kupovať iba OEM BMW diely !!!
Neni nutnoo za každu cenu kupovat pouze origo bmw. Stačí nešetřit u dílu druhovýroby a kupovat od značek, které dodávají i přímo do BMW, tzn. v případě termostatů Behr nebo Hella
Teplotu to nedrzi rozhodne, obcas se to vysplha na 65 a pak klesne na 60 a furt dokola, takze ty budou vadny urcite. Ted jsem to pichnul na diagnostiku a pise to vahu vzduchu, takze to by mohla byt dalsi vec na spotrebu. A jelikoz vykon taky pokulhava, tak predpokladam, ze tohle vsechno by mohlo souviset.
Tak jesi je vaha v riti tak ta bude na spotrebu mit vliv minimalne z 50% spolecne s termostaty pak mas vyreseno.
Ja mam teda taky vymeneny OEM termostaty a stejne se to v zime neohreje.
Ja mam teda taky vymeneny OEM termostaty a stejne se to v zime neohreje.
Já mám starý TDI a ohřeje se po 20ti km, zaskládal jsem celý čumák kartonama a to samý. Kdyby nebyl na dojetí, asi bych pořídil příhřev, hlavně na kratší trasy. PSA je na tom trochu líp.
Pokud zvolníš a padne z65 na 60, tak je to na 110% termostat, to stejný bude dělat i v létě.
Pokud zvolníš a padne z65 na 60, tak je to na 110% termostat, to stejný bude dělat i v létě.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Přečti si moje příspěvky v tomto vlákně z roku 2014 http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.p ... 0&start=50 . Potom si sám odpověz, jestli máš manuál a nebo automat a s tím souvisí i počet termostatů, které je třeba zkontrolovat a případně i vyměnit. ANO - jako první příčina nadspotřeby je nizká teplota a u diesela bude následovat problém s ucpaným DPF filtrem.Mildasara píše:Teplota chladici kapaliny je 56 C po 15 minutach od startu.
Edit: po 18 minutach v provozu teplota 60 C.Ze by termostat delal takhle velkou spotrebu?

Pro tohle ty fora miluju.
Nejvtipnejsi na tom je skutečnost, ze jsem se jel ptat 2 servisaku ohledne te spotreby, jestli je to normalni a oba dva ze co bych cekal od 525, ze to jsou uzrany pomaly auta, ze pod 10 se nikdy nedostanu a blablabla... Pak staci napsat borcum na forum a hned jeden z prvnich vlastne nasel pricinu. Ale zrovna s tou teplotou bych jim urazil ruky v bmw, kdyby radsi dali ukazatel teploty, misto te otravne raficky ukazujici spotrebu, udelali by lip.
Nejvtipnejsi na tom je skutečnost, ze jsem se jel ptat 2 servisaku ohledne te spotreby, jestli je to normalni a oba dva ze co bych cekal od 525, ze to jsou uzrany pomaly auta, ze pod 10 se nikdy nedostanu a blablabla... Pak staci napsat borcum na forum a hned jeden z prvnich vlastne nasel pricinu. Ale zrovna s tou teplotou bych jim urazil ruky v bmw, kdyby radsi dali ukazatel teploty, misto te otravne raficky ukazujici spotrebu, udelali by lip.
Já měl dosud všechy auta s ukazatelem, tak si to nedokážu představit. Hlavně u nafty je teplota hodně důležitá, všeobecně se ohřívá pomaleji než benziňák.
Kluci si to nechávají předělat. Teď vyvezu hovna
- nedá se to ze skrytého menu hodit natrvalo někam na displej, kam třeba chodí hlášky???
Kluci si to nechávají předělat. Teď vyvezu hovna

nejlepší na tomto foru je to že min stokrát to tady bylo řečeno a znovu po 101 termostaty oba dva vyměnit.
A běžnej servisák to nezná je prostě nepoužitelnej. Ten co dělá BMW nebo se tu pohybuje roky a má několik BMW co si servisuje toto vidí hned.
Tak pak dej vědět až to vyměníš.
Pokud není navíc špatná váha nebo další komponenty.
U staršího BMW dnes i novějšího je základem preventivně párkrát do roka diagnostika. Pak se předejde těmto problémům.
A běžnej servisák to nezná je prostě nepoužitelnej. Ten co dělá BMW nebo se tu pohybuje roky a má několik BMW co si servisuje toto vidí hned.
Tak pak dej vědět až to vyměníš.

Pokud není navíc špatná váha nebo další komponenty.
U staršího BMW dnes i novějšího je základem preventivně párkrát do roka diagnostika. Pak se předejde těmto problémům.

Tak tohle nejsou servisáci ale 3,14če, které si na ně jenom hrají, když dokážou tvrdit, že dlouhodobá spotřeba 10+ l/100 je v pořádku...Mildasara píše:Pro tohle ty fora miluju.

Ahoj chci se zeptat na spotřebu e39 tour 525d automat. Spotřebu po městě přes léto jsem měl okolo 12/100 a teď přes zimu necelých 15/100.Jezdim pianko dle předpisů. Teplotu vody ve skrytým menu jsem měl v létě okolo 89°. Bydlím v relativně malým městě tudíž stojím co chvila na nějaké křižovatce. Jezdím teď převážně krátké trasy takze se motor nemá šanci moc ohřát . Na diagnostice (Delphi) bylo auto naposledy napichly v létě a žádnou chybu nepsalo. Spotřeba měřená vždy po vyjetí nádrže a do tankování do plna. Co čtu spotřeby jiných majitelů tak moje spotřeba není moc ok? Popřípadě jakou máte spotřebu vy? Po čem jít? Děkuji
-
To je nesmyslná spotřeba u 525d, za 12,5 jezdím město s 3.0iA... Pokud nejezdíš jako závodník něco nebude ok.
Mám e39 525d automat 6 let a couračky kolem baráku....průměrná spotřeba do 8...dálky klidně 7...
Co máš špatně netuším, ale zkusil bych vyměnit ty termostaty...
Co máš špatně netuším, ale zkusil bych vyměnit ty termostaty...
Dnes sem jel "dálku" 20km teplota byla max 79°.Pote courani po městě a teplota max 81°. Venkovní teplota byla okolo 1° nad nulou. Je to důvod k výměně termostatu? Jakou máte teplotu vody v tomhle zimním období?
Áno, tá teplota je nízka. Za tých 20 km by sa už motor mal stihnúť zohriať. Ideálne by sa mala teplota pohybovať okolo 90-95°C.
Takže ako prvé určite vymeň tie termostaty za nové origo.
Takže ako prvé určite vymeň tie termostaty za nové origo.