Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Drivetrain chyba
-
Drivetrain chyba
čau chlapi,
dneska se mi při jízdě objevila hláška: Drivetrain a pod tím bylo napsáno, že mám pokračovat v jízdě rozumnou rychlostí a že není k dispozici plný výkon auta a že mám navštívit servis.
Jedná se o 525d xdrive, 2013 rok, najeto 80 tis.
Určitě jste se s tím někdo taky setkal, prosím o radu co to je. Z youtubu videí nejsem moc rozumnej teda. díkes!
dneska se mi při jízdě objevila hláška: Drivetrain a pod tím bylo napsáno, že mám pokračovat v jízdě rozumnou rychlostí a že není k dispozici plný výkon auta a že mám navštívit servis.
Jedná se o 525d xdrive, 2013 rok, najeto 80 tis.
Určitě jste se s tím někdo taky setkal, prosím o radu co to je. Z youtubu videí nejsem moc rozumnej teda. díkes!
Re: Drivetrain chyba
Diagnostika ti rekne, co tu chybu zpusobilo.
-
Tak to jako jo, tuším, že to je něco v prdeli se svíčkama, ale jde mi spíš o to co se všechno bude muset měnit a aby mě v BMW zase tak moc nenatáhli 

Fka mají tuhle hlášku stejnou na všechno. Co si stěžuje zjistíš až na diag, nemusí to být chyba motoru. Pokrok nezastavíš..
-
šmejdi 
zítra jdu na diagnostiku, tak dám vědět. Doufejme, že motor, pohon bude ok. Tipuju možná žhavičky, DPF....
Z Audi jsem po letech přešel na BMW a zatím to vypadá na pravdivou hlášku: BMW - Budeš Mít Velké Výdaje.

zítra jdu na diagnostiku, tak dám vědět. Doufejme, že motor, pohon bude ok. Tipuju možná žhavičky, DPF....
Z Audi jsem po letech přešel na BMW a zatím to vypadá na pravdivou hlášku: BMW - Budeš Mít Velké Výdaje.
tak nesmíš si kupovat naftovou pětku, to je strašná kombinace.
Můžeš se potom rozepsat zde...všechny radost i i starosti s Fkovou řadou ideálně tady at se tady potkáte potom.
Bude to jen o řadě F.
Ideálně pak i napiš co je to za model a ročník případně i nájezd. s Chybou a jak se odstranila. Díky moc.
Děláme to pro sebe. Jednou budeme rádi až pár desítek majitelů zde bude mít popsáno co zažili v kolika km s autem.
zde odkaz:
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=97172
Bude to jen o řadě F.
Ideálně pak i napiš co je to za model a ročník případně i nájezd. s Chybou a jak se odstranila. Díky moc.
Děláme to pro sebe. Jednou budeme rádi až pár desítek majitelů zde bude mít popsáno co zažili v kolika km s autem.
zde odkaz:
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=97172
Ty nikdy nezklamesJaraX píše:tak nesmíš si kupovat naftovou pětku, to je strašná kombinace.

to víš, zkušenosti jsou zkušenosti, zrovna jedna přijela na pravidelnej servis za 150k 

Tak se rozepiš Jardo do toho threadu o BMW 5 fxx řada - jakej model nájezd a co je tam k servisu. Budeš hodnej ikdyž jsi servisák je to taky duležité... a každé fko se počítá.
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=97172
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=97172
Ta naftová pětka u Jaraxe je ještě E60, ale to je jedno. Na F10 se sere snad všechno, co se sralo na E60 + věci jako VTG (těch F10/11 bez X zrovna moc není), vstřikování u nafty s čerpadlem co pustí špony a cely je to na výměnu za 150k je megaprůser, dynamik co na Ecku držel a nikdo to neřešil, tak na Fku teče jak vodopád po 200k km...
Mě se zdá, že tomu pořád nechceš uvěřit a doufáš, že ti tam spokojení majitelé budou psát, jak to funguje a je to super. I takový samozřejmě jsou, ale je jich podstatně míň, než dřív a mě přijde úplně k ničemu, že to třeba někdo vychválí. Ta šance, že to bude fungovat delší dobu za "normální" peníze přiměřené autu v hodnotě 400k je prostě malá.
Mě se zdá, že tomu pořád nechceš uvěřit a doufáš, že ti tam spokojení majitelé budou psát, jak to funguje a je to super. I takový samozřejmě jsou, ale je jich podstatně míň, než dřív a mě přijde úplně k ničemu, že to třeba někdo vychválí. Ta šance, že to bude fungovat delší dobu za "normální" peníze přiměřené autu v hodnotě 400k je prostě malá.
Tanner: Pleteš se , chci i negativní komentáře. Chci vědět od co největšího vzorků majitelů a servisáků co ty auta dělají a co se tam vše sere v jakých KM. Když bude 90procent negativních komentů k této motorizaci budeme vědět že to asi tak bude ... že to není vyjímka.
to je jako by ses ptal na N47 a N63, oby ty motory jsou strašně průserové, ale přece jen se najdou lidi co ti řeknou jak je to super a jak jim to dobře funguje, ale rozumný člověk si to nikdy nekoupí
to máš pravdu ale třeba 528i nebo 535i by mě zajímalo jak jsou na tom. A hlavně sedan vs touring. Vím že ty auta jsou špatné. Ale je to dobré pro budoucí majitele pak jen přihodíš link at si počte jak jsou lidi spokojení nebo ne a co se tam vše sere.
Ideálně by bylo něco jako 530d serou se tam tyto věci:
535i odchází pouze toto :
528i
520d
Atd.
Jinak Drivetrain je dost prej častá chyba a je dost popisovaná na zahr. forech. Asi bych si Fko nikdy nekoupil a pokud tak bez diagnostiky a znalostí auta bych do toho nešel. Jak jsem říkal znal jsem kluka co měl a prodal protože repas převodovky byl už takovej ranec že si raději koupil superba nového.
Stále nemohu furt uvěřit že kvalita dílů u BMW šla tak dolů od modelu Fxx ...
Nějak mi to hlava nebere že zrovna BMW ...bejt to nějakej korejec nebo cokoliv jiného ...
Ideálně by bylo něco jako 530d serou se tam tyto věci:
535i odchází pouze toto :
528i
520d
Atd.
Jinak Drivetrain je dost prej častá chyba a je dost popisovaná na zahr. forech. Asi bych si Fko nikdy nekoupil a pokud tak bez diagnostiky a znalostí auta bych do toho nešel. Jak jsem říkal znal jsem kluka co měl a prodal protože repas převodovky byl už takovej ranec že si raději koupil superba nového.
Stále nemohu furt uvěřit že kvalita dílů u BMW šla tak dolů od modelu Fxx ...
Nějak mi to hlava nebere že zrovna BMW ...bejt to nějakej korejec nebo cokoliv jiného ...
však BMW vlastní nějací korejci 
Drivetrain u Fka je prostě cokoliv, třeba ti chybí olej v servu, je tam o centimetr mín, už to píše drive train a jelikož je na otevření víčka serva speciální klíč tak to jako majitel nemužeš ani zkontrolovat.

Drivetrain u Fka je prostě cokoliv, třeba ti chybí olej v servu, je tam o centimetr mín, už to píše drive train a jelikož je na otevření víčka serva speciální klíč tak to jako majitel nemužeš ani zkontrolovat.
Takže drive train je vlastně taková vytuněná ponorka, co se rozsvěcí častěji. 

-
Chlapi,tak po diagnostice...je to Egr. A ted co s tim. Dneska jsem to byl udeat v AAAckach. Akorat jsem vyresetoval tu hlasku
Nicmene jsem ani tak neprodal. To radeji necham dat novej Egr a celkove me to vyjde na cca. 14 tis.
Jinak jak si pral filozof,tak je jedna o:
BMW 525d, Xdrive, sedan, najeto 81 tis.
A ted mi jeste reknete jak je to kurva s tema rozvodama
Plno chytraku tu rika jak se to kurvi i pred 100 tis najezdem,ale jeatli to neni jen takova ojedinela zalezitost. U kazdeho auta se najdou zmetky.
Tak jestli to mam preventivne nechat udelat nebo neplasit. Stejne to budu mit 1-2 a ve 120 ti to prodavam. Diky chlapi za moudra a idealne nejak podlozena. Kokotiny umim vyblejt taky

Jinak jak si pral filozof,tak je jedna o:
BMW 525d, Xdrive, sedan, najeto 81 tis.
A ted mi jeste reknete jak je to kurva s tema rozvodama

Tak jestli to mam preventivne nechat udelat nebo neplasit. Stejne to budu mit 1-2 a ve 120 ti to prodavam. Diky chlapi za moudra a idealne nejak podlozena. Kokotiny umim vyblejt taky

Naposledy upravil(a) vyjimecnehorky12345 dne čtv 15.02.2018 00:02, celkem upraveno 1 x.
-
To byl ale nejakej starej srot neJaraX píše:to víš, zkušenosti jsou zkušenosti, zrovna jedna přijela na pravidelnej servis za 150k

-
Sorry,ale.drivetrain neni jen zalezitost a hlaska u Fkovy rady. I jednicka ti to zahlasi a je to nejaka posrana sonda na vejfuku nebo co a stoji to 16 koliku.JaraX píše:však BMW vlastní nějací korejci
Nerikam,ze jsem zvolil jako Audinak spravne u BMW, ale ty jsi vylozene zaujatej proti Fkum.
OUKEJ: napis jaky BMW je podle tebe optimalni a relativne neporuchovy, uvidime. Jo a nepis stary sroty,kazdymu je jasny,ze driv se vse delalo poctiveji a na dyl. Pis rady od roku treba 2013-14. Pac si to chci koupit

Seznam spolehlivých BMW 2013+ podle Jaraxe?
Takový seznam bude prázdný s doporučením na koupi jediného ultimátního BMW - E65 V8
Takový seznam bude prázdný s doporučením na koupi jediného ultimátního BMW - E65 V8