Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rada pro koupi 5er (typ, palivo, atd.)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzaD93
Klubové ID: 3823

Re: rada pro koupi 5er (typ, palivo, atd.)

#101 Příspěvek od honzaD93 »

MatrinK : pokud tu 3er fakt chceš a líbí se ti, tak doporučuji vůbec to vlakno E60 vs E65 nečíst, protože jestli ho přečteš celé, tak nějaká E91 padne a e61 úplně. Budeš chtít jenom 7er. :D :D
Měl jsem to podobné, přišel jsem sem abych se dozvěděl něco o E60, kterou jsem chtěl snad od doby co sjel první kus z linky :lol: E65 se mi vůbec nelíbila, nikdy jsem nad ni nepřemýšlel. Tak jsem projížděl inzeráty, četl forum, časem jsem k tomu přidal i E39 (obě jsem chtěl jenom s V8), potom jsem se začetl do výše zmíněného vlákna a přidal jsem k e39 a e60 i e65, ale pouze facelift. Bral jsem to tak, že na co narazím dřív to vezmu. Potom jsem zavítal za jaraxem, ten mě svezl v 7er a bylo rozhodnuto, :) E39 a E60 jsem vyškrtl a hledám už jenom e66 facelit i předface. Když jsem se v tom svezl, tak se mi i ten předface trochu začal líbit :D

540i e39 s výbavou dnes už stojí moc, stejně jako pěkná 745i ale jízda budu úplně jiný vesmír, takže to ztrácí smysl
545i e60 ve výbavě se hodně blbě hledá a když je tak stojí tolik co 750i e65
550i e60 s výbavou skoro vůbec nejsou a když jsou, tak stojí pul mega a víc :roll:
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JaraX »

tak tak, základ je se všema kandidátama svíst, udělat si obrázek o tom jeslti je to pro tebe to pravé ořechové. pro laika by sedma byla blbost když jede nejdál někam 20km, sedma je cestovatel, to auto musí jezdit. a zase jezdit s 3er cestovně (ne sportovně) po Evropě je taky blbost.
MartinK

#103 Příspěvek od MartinK »

Tak se ze mě pomalu ale jistě stává 7er pacient 8-)
Vlákno “e60 vs. e65” je jak Bermudský trojúhelník nebo jak peklo, protože co peklo schvátí už nenavrátí :roll: :roll:

HonzaD93: Až teď chápu tvé doporučení to radši ani nečíst.

U kamoše jsem zkoušel kočárek a vleze se i s prostorem navíc (byla u toho naštěstí i partnerka a viděla na vlastní oči...za což se musím pochválit :-D)
Jest si to půjčím na projetí a uvidíme. No a pak už jen vyčkávat na správnej model a dobrýho dealera :-D
TANN3R
Klubové ID: 3633

#104 Příspěvek od TANN3R »

Tak hlavně sháněj sedmu s "povinnou" výbavou, tj dynamic, edc, komforty, logic a s motorem (45i,50i,60i). To je opravdu nutné minimum, pokud něco z tohohle chybí, je z toho úplně jiné auto. Pak milion věcí, co to auto pošlou zase na jinou úrovně jako soft close, hydrokufr, nivo, dvojity skla, kožená palubka...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JaraX »

a hlavně to nekupuj sám
MartinK

#106 Příspěvek od MartinK »

Sám? To mě ani nenapadne. Rozhodnem chci s někým a Jsem férák, takže když už si mi Jarax tolik poradil (zprávy, telefon), tak bych chtěl dodržet původní slib a požádat tebe. Snad budeš mít čas a chuť.

Koukám na 750i, r. 2007-2008, světlý interiér, komforty+ideálně odvětrávané+pacičky, softclose, svatou trojici (DD, EDC, Logic7), panorama, ideál už v LPG anebo hned potom dodělat, líbí se mi TV/DVD, keyless, webasto (nebo nějaké proste dálkové chlazení/vytápéní - někde jsem četl, ze to jde snad i nějak udělat s klimatizací?? Jde případně dodelat, tohle mě hodně láká) a asi určitě mnohé další vyfikundace, o kterých nemám ani páru.

- nivo (co to je a k čemu to je?)
- 2skla (v čem je užitek?)
- hydrokufr = otevírání čudlikem?:-D

A je mi jasné, ze tohle auto buď nejezdi nebo budu čekat dooost dlouho...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od JaraX »

pacičky - tak říkám bočním opěrkám v sedačkách co tě chytají v zatáčkách - E65 nikdy neměla, ale můžeš si nastavit jejich šířku, to má každá E65, ale prostě nejsou aktivní, nereagují na zatáčky.
panoramu E65 taky neměla, to sedany nikdy nemají, to sklo by nemělo kam jet, to mají jen kombíky
LPG lepší dodělat a nebo je fajn když má Prins z německa
ano, já si dodělal dálkový start, auto nastartuje a v zimě topí, v létě chladí.
https://www.youtube.com/watch?v=hv9-7lQkPCM

nivo - zadní náprava je na vzduchu, super pro auta s LPG ale i bez něj, prostě je zadní náprava furt stejně vysoko, když máš sedmu bez niva, 4 lidi, LPG a plnej kufr, tak to vypadá jak když jedou cigáni

dvojskla - tak jak když máš dvojitý sklo na baráku - do auta jde mín hluku, min tepla, skoro nenamrzají atd

proč to omezení rokem?
MartinK

#108 Příspěvek od MartinK »

Rok - jaké teď hledat? Nechci už moc starší. Už i 11 let je dost mi přijde. A mladší už jsou pak fka, ne?

Panorama - myšleno střední okno. Otázka, zda je to výhoda nebo spis ne.

Pacičky - takže komforty všechny mají to manuální utáhnutí bočních opěrek?

Nivo - jak poznám v inzerátu?

LPG - teď buď Prins nebi Jarax :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od JaraX »

- rok neřeš, chceš facelift, kup si facelift, tzn 2005-2008, je nesmysl se omezovat na poslední 2 roky výroby když to auto je furt stejné, pak ti utečou pěkné kousky a radši koupíš novější vrak třeba za víc peněz.
- šíbr bych neřešil a vůbec bych se tím nezatěžoval, bud tam bude nebo ne, je to fajn si ho v létě občas na chvilku otevřit, ale použiješ to 3x ročně, jelikož v sedmě si chceš užívat to mikroklima který to auto má, ani boční okna nebudeš moc otvíráat, budeš chtít to ticho, toho logica a tu fajn vyklimovanou/vytopenou atmosféru, todle není trojka kde si člověk furt otvírá okna, to je opak.
- elektrické nastavení bočního vedení sedaček mají každé komforty, stejně jako lámání, el opěrku hlavy, el vůsuv pod nohy atd.
- nivo dle vinu, z fotek nepoznáš.
stary27

#110 Příspěvek od stary27 »

inak long ma nivo vzdy pokial si dobre pamatam
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od JaraX »

evropskej jo, americka verze ne
MartinK

#112 Příspěvek od MartinK »

Longa stejně nechci :-D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od JaraX »

zatím :)
MartinK

#114 Příspěvek od MartinK »

Před “chvilí” jsem chtěl trojku. Už to nešponuj :-D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od JaraX »

ja to nešponuju, mám i zákazníka co má M3 a nějaký twingo, pak sedl do sedmy, a měl morální problém s tak velkým autem a ted měl jako nahradní auto moji sedmu a říkal že to pohodlní je na dalším levelu v tom longu a myslím že by ted hodně váhal a tchán je to samý. říkám mu "kup si longa" "né ja jezdím sám, nikoho nevozím" tak si koupil krátkou, pak se svezl v mým longu a už ho má taky.
ale samozřejmě nikomu nic nenutím, ale jak koupíš kratkou sedmu a zjistíš že mužeš mít něco lepšího tak to chceš.
MartinK

#116 Příspěvek od MartinK »

Aspoň budu mít kam růst :-)
Já hlavně myslel, ze je to jen o větším prostoru na zadních sedačkách. Jinak je to ti stejné.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od JaraX »

hlavně máš větší rozvor = větší stabilita auta, lépe filtruje nerovnosti, celkově když sedneš do longa tak ti přijde jako by měl mnohem lepší tlumiče, taky tomu o něco líp hraje logic.
+ longy mají pár prvků z výbavy v základu.
kawaman
Klubové ID: 3927

#118 Příspěvek od kawaman »

Ber longa a nešpekuluj. Přece nechceš do půl roka schánět další sedmu
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
MartinK

#119 Příspěvek od MartinK »

:lol: longa nedám. Nechci dát.
laik

#120 Příspěvek od laik »

Nedáš co nebo kam? Do garáže?
Důvod? Takovou dalekou cestu jsi ušel a teď už jen krůček.... ;)
Svez se v krátké i dlouhé.
Odpovědět