Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E61 530XD LCI - pár dotazů
BMW E61 530XD LCI - pár dotazů
Ahoj klubáci,
chtěl bych se vás zeptat na pár věcí ohledně BMW. Mám BMW 530xd automat, LCI, rok 08
Mám nějaké chyby, které se snažím dořešit a možná vás někoho něco napadne.
1) jedu, zastavím, vypnu motor a do pár minut přijdu k autu chci nastartovat a mám tvrdý brzdový pedál. Jako by to nedrželo tlak. Brzdy se mi jinak zdají že fungují normálně.
2) při rozjezdu/brždění se ozve křupnutí z levého předního kola. Je jedno jestli jsou kola vytočená nebo ne. Rozjezd křup, brzda křup. Ramena OK, čepy vyměněné, tlumiče dle STK ok. Říkají že to může být vůle v hřebenu řízení? Ale prostě nechci pořád měnit systém pokus omyl...
díky za rady!
A.
chtěl bych se vás zeptat na pár věcí ohledně BMW. Mám BMW 530xd automat, LCI, rok 08
Mám nějaké chyby, které se snažím dořešit a možná vás někoho něco napadne.
1) jedu, zastavím, vypnu motor a do pár minut přijdu k autu chci nastartovat a mám tvrdý brzdový pedál. Jako by to nedrželo tlak. Brzdy se mi jinak zdají že fungují normálně.
2) při rozjezdu/brždění se ozve křupnutí z levého předního kola. Je jedno jestli jsou kola vytočená nebo ne. Rozjezd křup, brzda křup. Ramena OK, čepy vyměněné, tlumiče dle STK ok. Říkají že to může být vůle v hřebenu řízení? Ale prostě nechci pořád měnit systém pokus omyl...
díky za rady!
A.
Re: BMW E61 530XD LCI - pár dotazů
Nikdo nic? 
Jeste jeden dotaz: mam mizerny prijem radia (signal ve meste max jedna stanice). Kabelaze opravene, jednotka pod kridlem v poradku. Netusite nekdo?

Jeste jeden dotaz: mam mizerny prijem radia (signal ve meste max jedna stanice). Kabelaze opravene, jednotka pod kridlem v poradku. Netusite nekdo?
Ahoj: 1) posilovač brzd neudrží podtlak - vadný ventil na posilovači, nebo pravděpodobnější jako jsem to měl já - prasklá membrána posilovače brzd. Dostane se tam vlhkost, která v zimě zmrzne a poškodí membránu - bylo mně to vyměněno v záruce v autorizovaném servise (jen auta starší více jak 4 roky a německé).
Doky za radu. Zkusim nechat vymenit ten ventil a uvidim.mobilman píše:Ahoj: 1) posilovač brzd neudrží podtlak - vadný ventil na posilovači, nebo pravděpodobnější jako jsem to měl já - prasklá membrána posilovače brzd. Dostane se tam vlhkost, která v zimě zmrzne a poškodí membránu - bylo mně to vyměněno v záruce v autorizovaném servise (jen auta starší více jak 4 roky a německé).
Jinak moje auto je z nemecka. Nemas k tomu prosim vice info jak to uhrat na zaruku? Diky
No zjistil jsem, že mi nefunguje podtlak.posilovač brzd a zeptal jsem se v autorizovaném servisu Car Tec Ostrava kolik by stála výměna posilovače - technik mi řekl, že má pro mně dobrou zprávu,že se na tuto vadu vztahuje záruka pro auta starší více jak 4 roky - klobouk dolů za takové jednání, tak to má opravdu fungovat. Pak už to bylo jednoduché ověřil jsem si to jestli to je na záruku a nechal vyměnit. Žádné fígle v tom nehledej. Tak ať ti to dobře dopadne.
todle platilo ale jen pro N62
To JaraX díky za vysvětlení, myslel jsem, že to platilo všeobecně pro pětky. 

ruku do ohně za to nedám, ale myslím jen N62.
Uz shanim ten podtlak ventil a zkusim ho vymenit. Snad to pomuze. Radio mam preruseny drat mezi CCC a diversity zrejme proto neni signal a krupani stale nevim...