Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - chyba dynamic drive ausgefallen
Mam asi 5 let doma e65 745i a mel jsm za to ze dynamic drive vubec nemam,Je to jeden z prvnich modelu,12/2001.Dnes se mi rozvitila hlaska ,,dynamic drive ausgefallen,,piktogram cervene auto jakoby ve smyku.Co to ma jako znamenat?Mam za to ze nemam ty aktivni tlumice nebo co je ktomu treba.Najeto 190 000asi,druhy majitel celkove.
I Fahrzeug neigt sich stärker in Kurven. Hohe Geschwindigkeit in Kurven vermeiden. Von Ihrem BMW Service prufen lassen.
MOD fishmaker : upraven název topicu
I Fahrzeug neigt sich stärker in Kurven. Hohe Geschwindigkeit in Kurven vermeiden. Von Ihrem BMW Service prufen lassen.
MOD fishmaker : upraven název topicu
Re: e65 - chyba dynamic drive ausgefallen
Chtěl bych oživit toto téma, také mi vyskočila stejná chybová hláška, ale po chcípnutí motoru už zmizela a zatím se neobjevila. Zkontroloval jsem hladinu oleje a je spíše na minimu, tak jsem chtěl dolít CHF11S , ale ten olej co tam je tak je spíše tmavě hnědý, chci se zeptat jestli ten původně zelený olej když zestárne může mít takovou barvu? nebo tam nalil někdo něco jiného (ATF) ? Vím, že se to nesmí míchat,tak se teď bojím dolít nový olej a nevím zda to raději celé nevyměnit.
Díky za info jestli někdo něco podobného už řešil.
Díky za info jestli někdo něco podobného už řešil.
Já bych ho vyměnil, protože jestli zhnědnul stářím, tak bude hodně starý, ale pochybuju, že by zhnědl. Spíš tam někdo nalil něco jiného.
ano stářím hodně zhnědne ale nebývá do červena, určitě dolej CHF11S, nic jiného bych nedolíval, nemužeš předpokládat že tam je jiný olej. pokud teda máš dynamic drive, auta co nemají dynamic drive, mají ATF,.
Nemam dd a při tom mam chf11s. Ale mam e60. Tam je to asi jinak
u E65 nejsou kurvítka z E60, takže nikdy neměla aktivní řízení,
u E60 klasické řízení = dexron II
aktivní nebo DD nebo aktivní + DD = CHF11S, samozřejmě tam může být nějaký rozdíl, proto vždycky checkujte víčko.
u E60 klasické řízení = dexron II
aktivní nebo DD nebo aktivní + DD = CHF11S, samozřejmě tam může být nějaký rozdíl, proto vždycky checkujte víčko.
Jak děláš výměnu kapaliny v dynamicu ?
podle typu dynamic, některé stabíky mají odvzdušnováky přimo na sobě, tak to udělám přes ne, dokud neteče pěkná, pokud ne, tak někde na hadici
Dík za tip, jinak jsou tam dva odvzdušňováky.
Nevíš kolik se tam toho vejde ?
Nevíš kolik se tam toho vejde ?
to nevím, leju dokud se mi to nelíbí
Díky za info, DD mám, takže CHF určitě a vyměním raději celou náplň.
doporučuju vyměnt i s nádobkou (origo BMW novou) je v ní filtr