Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vydlabaný dpf na STK
Re: Vydlabaný dpf na STK
DPF v E60 běžně vydrží i 300tkm, ale je třeba se o to auto starat, mít OK termostaty, žhaviče, vstřiky atd. jenže tady si každej koupí pětku aby se ukazoval a stav auta není duležitej, duležity je mít velky kola a Mpaket, ale investovat do servisu ,to je to poslední, stejně jako investovat do DPF, to je najednou každej chytrej jak je to kurvítko a jak to tam je k ničemu atd.
To je právě ono..
v 2006 byla dpf montovaná jako volitelná výbava!! A další kravina je ze dpf vydrží statisíce km.. Jinak.. Nesmíš kupovat naftu s dpf do města? No aktuálně prodavane nafty maj všechny dpf a nic o tom že by bylo nerozumne si je pořizovat do města se nepíše

v každém manualu k naftovému autu to máš napsané, u BMW se píše že většinou musíš jet minimálně jednu 100km trasu za nádrž paliva, nafta nemá ve městě co dělat a řekne tě ti to každej rozumnej prodejce a servisák.
když to auto nemělo DPF, tak mělo spoustu jiných komponent včetně jiných VSTŘIKOVAČŮ!!! není to to stejné auto s vykuchaným DPF. nafta s vykuchaným DPF má furt mnooooohem horší emise a splodiny než stejná nafta bez DPF z výroby.
a nepoučuj když o tom nevíš, kolik desítek naftových BMW ti prošlo rukama?
když to auto nemělo DPF, tak mělo spoustu jiných komponent včetně jiných VSTŘIKOVAČŮ!!! není to to stejné auto s vykuchaným DPF. nafta s vykuchaným DPF má furt mnooooohem horší emise a splodiny než stejná nafta bez DPF z výroby.
a nepoučuj když o tom nevíš, kolik desítek naftových BMW ti prošlo rukama?
V návodu k telefonu taky není ani slovo o tom, že není vhodné ho používat k zatloukání hřebíků a přesto si troufám tvrdit, že to na něj nebude mít blahodárný vliv.. Osobně bych si prostě radši pořídil kladivo.Mirda86 píše:To je právě ono..v 2006 byla dpf montovaná jako volitelná výbava!! A další kravina je ze dpf vydrží statisíce km.. Jinak.. Nesmíš kupovat naftu s dpf do města? No aktuálně prodavane nafty maj všechny dpf a nic o tom že by bylo nerozumne si je pořizovat do města se nepíše
A ano, opravdu DPF vydrží na cr motorech 300+tis km za předpokladu, že máš všechno od vstřiku, termostatů, žhavení až po turbo v pořádku. A používáš ho jak máš, tj. dlouhé trasy.
Btw. To je vážně takovej problém koupit prostě nový díl, když se vysere? Co budete dělat, až odejde třeba posilovač řízení, taky jo vyhodíte? Ten je totiž dražší než DPF.
mě přijde že vydlabaný není DPF ale uživatelé těch aut 

No koukal jsem se na ty vstriky.. Jsou stejné, turbo stejne... Na emisích mi naměřili 0,2
a přípustná dodnota euro 4 s dpf je 0,5.. Když mi nebude fungovat servo tak se s tím skoro nedá jet,, na blbou odpověď že 120tky taky neměli servo neodpovím,, a vsadím se že aspoň jeden s vás za rok jezdí něčím nebo topí něčím co vypustí daleko větší bordel 

Tohle nemá cenu, bez urážky, ale jen se jebes do věcí, kterým nerozumíš. Schválně dopiš, co že to vlastně znamená, ty tvé hodnoty 0,2, 0,5.. Na STK se (zatím) množství pevných částic neměří, takže tvůj argument je naprosto zcestnej.
Pokud srovnavas verze m57n s dpf a bez (tj. Eu4 vs Eu3), tak opravdu stejné nejsou a je toho mnohem víc, než jen vstřiky. Přes EGR, EGR chladič přes jiny sání a dokonce i spodek motoru nejde zaměnit.
Ať nejsem pořád jen ot, tak bez dpf projít stk lze stále. Ale jak kde a jak s kým..
Pokud srovnavas verze m57n s dpf a bez (tj. Eu4 vs Eu3), tak opravdu stejné nejsou a je toho mnohem víc, než jen vstřiky. Přes EGR, EGR chladič přes jiny sání a dokonce i spodek motoru nejde zaměnit.
Ať nejsem pořád jen ot, tak bez dpf projít stk lze stále. Ale jak kde a jak s kým..
Super.. Díky za názory :)neberu to nějak osobně vím že tam ten filtr má být ale je to na dlouhé vyprávění..
Po přirovnávání dieslu s DPF ve městě k zatloukání hřebíků telefonem už mi to fakt nedá a musím něco napsat. Předem říkám, že auta, v kterých má DPF být a není, bych rovnou odstavil a zabavil doklady, ale podle předchozích příspěvků předpokládám, že se zde bavíte o motoru M47N2. Ten měl opravdu DPF pouze na přání a kromě softwaru v dde je verze s i bez DPF úplně stejná. Sám mám rád auto v dokonalém technickém stavu, ale jen pro zajímavost jsem zjišťoval, jaké jsou možnosti, až mi jednou DPF doslouží. A mám potvrzeno, že u tohoto motoru lze DPF legálně demontovat. I když já, pokud ještě to auto budu mít, asi radši koupím filtr nový.
Jo a to přirovnání mi přijde opravdu dementní. Snad i Tanner ví, že auto je na ježdění a telefon na telefonování. Ale jen málo prodejců aut a telefonů zákazníka upozorní, kde se nemá jezdit a kam se nemá volat, aby neprodělal kalhoty. Nic ve zlým...
Jo a to přirovnání mi přijde opravdu dementní. Snad i Tanner ví, že auto je na ježdění a telefon na telefonování. Ale jen málo prodejců aut a telefonů zákazníka upozorní, kde se nemá jezdit a kam se nemá volat, aby neprodělal kalhoty. Nic ve zlým...
-
- Kontaktovat uživatele:
http://zpravy.idnes.cz/praha-kontroly-d ... omaci_hell
"jezdí s poškozenými či vymontovanými filtry pevných částic a zamořují ovzduší"
"dlouhé smogové období ... jsou největšími škůdci zpravidla automobily"
"zvyšují riziko nádorových a kardiovaskulárních onemocnění"
"automobil používají v rozporu se zákonem"
"nemá emisní mechanik zájem na tom, aby byla auta vyhovující"
"Stanice emisní kontroly od prvního prosince povinnost dokumentovat měření vozidla na videozáznam"
"mnoho policistů je s podvádějícími stanicemi technické kontroly spjato víc, než je zdrávo"
...tak za tohle by mělo být 10 let natvrdo

"jezdí s poškozenými či vymontovanými filtry pevných částic a zamořují ovzduší"
"dlouhé smogové období ... jsou největšími škůdci zpravidla automobily"
"zvyšují riziko nádorových a kardiovaskulárních onemocnění"
"automobil používají v rozporu se zákonem"
"nemá emisní mechanik zájem na tom, aby byla auta vyhovující"
"Stanice emisní kontroly od prvního prosince povinnost dokumentovat měření vozidla na videozáznam"
"mnoho policistů je s podvádějícími stanicemi technické kontroly spjato víc, než je zdrávo"
...tak za tohle by mělo být 10 let natvrdo

Němci platí silniční daň podle toho, jaký splňuje auto emisní normy, tak se jim vyplatilo připlatit z DPF a platit nižší daň. I do E39 530d s M57 si ho nechávali dodělat.ph132008 píše:...o motoru M47N2. Ten měl opravdu DPF pouze na přání...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
navíc auta bez DPF už málo kde můžou, takže tím taky vyřešili problém. a u prvních E38 benzínových se zase přídavně montovalo udělátko které taky zlepšilo emisní normu.
Můj otec měl před lety takový hnusný auto od Mercedesu, myslím, že se to jmenuje Vaneo. A taky tam byl dodělanej neorigo DPF. Ale u M47N2 je ten paradox, že může plnit euro 4 i bez DPF.Vlasta píše:Němci platí silniční daň podle toho, jaký splňuje auto emisní normy, tak se jim vyplatilo připlatit z DPF a platit nižší daň. I do E39 530d s M57 si ho nechávali dodělat.ph132008 píše:...o motoru M47N2. Ten měl opravdu DPF pouze na přání...
https://www.etkbmw.com/bmw/CS/search/se ... CE/18_0591
JaraX píše:navíc auta bez DPF už málo kde můžou, takže tím taky vyřešili problém. a u prvních E38 benzínových se zase přídavně montovalo udělátko které taky zlepšilo emisní normu.
Myslíš třeba De? Protože tady o tom nic nevim
JJ v DE a u nás se to taky chystá, tuším už to někde i funguje
http://www.ekologickezony.cz/
http://www.ekologickezony.cz/
Zatím to nefunguje a euro 4 je v poho
no jo, ale co Rakousko a Německo?
To je blbý... To jo