Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 blika baterka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jan112

E39 blika baterka

#1 Příspěvek od Jan112 »

Dobrý den,

Dnes jsem nastartoval svoji e39 520i 110kw a najednou svítila baterka červené při rozjezdu Zhasla pak se zase rozvitila a občas blikla.

Čím by to mohlo být ??, ze baterka blika?
Chvíli to dobíjí normálně pak zase nedobiji chvíli .

Děkuji moc za odpověď.
jurajof

Re: E39 blika baterka

#2 Příspěvek od jurajof »

S největší pravděpodobností odchází alternátor. Taky mi to dělalo.
wehrwolf

#3 Příspěvek od wehrwolf »

Opotřebené uhlíky,jde to v pohodě vyměnit,ovšem když jsou uhlíky v hajzlu,je na hraně i sběrný kroužek alternátoru,obojí se dá sehnat a vyměnit,pokud máš alt. Valeo,je docela drbačka to rozebrat-rozpojit diodovou desku,ale jde to.Celé včetně ložisek se to povyměňuje a máš klid a jistotu,než kupovat nějakou použitou mrdku,ono to všeobecně odchází kolem 300 tis a to každá 39 zaručeně nalítáno má,navíc opotřebení uhlíků výrazně napomáhá nesmyslné denní svícení,které nám osvíceně zavedla protektorátní koloniální správa jewrouhnije :-)
Jan112

#4 Příspěvek od Jan112 »

Nemáte někdo odkaz na nejakej levnější alternátor (nový)
Nebo koupím použity, jestli o někom víte, kdo prodává.

Už nedávno na tom alternatoru bylo něco dělané. Už koupím radši nový děkuji.
LampionakE39

#5 Příspěvek od LampionakE39 »

wehrwolf píše:Opotřebené uhlíky,jde to v pohodě vyměnit,ovšem když jsou uhlíky v hajzlu,je na hraně i sběrný kroužek alternátoru,obojí se dá sehnat a vyměnit,pokud máš alt. Valeo,je docela drbačka to rozebrat-rozpojit diodovou desku,ale jde to.Celé včetně ložisek se to povyměňuje a máš klid a jistotu,než kupovat nějakou použitou mrdku,ono to všeobecně odchází kolem 300 tis a to každá 39 zaručeně nalítáno má,navíc opotřebení uhlíků výrazně napomáhá nesmyslné denní svícení,které nám osvíceně zavedla protektorátní koloniální správa jewrouhnije :-)

DRL nadměrně opotřebovává uhlíky v alternátoru?
Dodělával jsem AE Led kroužky a mám čekat, že se podělá altík? Mám najeto 200tis km :D
wehrwolf

#6 Příspěvek od wehrwolf »

Denní svícení LED má spotřebu 00 hovno,nic v podstatě a alt to nikterak nezatěžuje,...ale spočítej si,klasický halogen má spotřebu 55w,xenon 35 w ,když si to spočítáš,tak to určitě alternátor zatěžuje nadměrně a je příčinou nadměrného opotřebení,a navíc u starších aut nebylo s takovou píčovinou jako denní svícení počítáno,navíc to má určitě vliv na spotřebu,....na staré blbé škodovce byl docela problém,otočit řemenící alternátoru rukou když jsi simuloval plné zatížení,....celé je to jen o tom,jak lidi odrbat o co nejvíce peněz,jako je to se vším v tomhle zkurveném zlodějském pseudostátě.
Jan112

#7 Příspěvek od Jan112 »

Nemáte někdo odkaz na nejakej levnější alternátor (nový)

wehrwolf

#8 Příspěvek od wehrwolf »

Jan112 píše:Nemáte někdo odkaz na nejakej levnější alternátor (nový)

http://autodily.mjauto.cz/bmw/5-e39/520 ... 12900.html

...nebo pohledej na netu,ten alt má zespodu štítek,zpravidla není dobře vidět,tak než to budeš kupovat,resp. ekvivalent,tak alternativní náhražku podle původního čísla,......ony byly 2 druhy 95 A a 120 A a kdyby jsi dal jiný typ,tak se obávám,že by to nešlapalo jak má,....on 95 A se dával tuším do dieselu tds a td a v benzinu by měl být 120A,ale nevím to jistě.
wehrwolf

#9 Příspěvek od wehrwolf »

Pokud by jsi tam měl Valeo,tak jde opravit,kdysi jsem to dělal a největší problém na tom je shození zadního víka-jsou tam temované spoje s diodovým můstkem,je to na fest a musí se to opatrně rozbrousit a neulomit,aby to šlo zpětně spájet,....ložiska tam jsou C3 číslo už nevím,uhlíky pár drobných a sběrný kroužek stál cca 180 korun,řádově se vejdeš s díly do pětikila,...když sundáš zezadu i na autě ten plastový dekl,tak regulátor s uhlíky sundáš i na autě,sice je to práce na piču,málo místa,ale jde to,.....výměna uhlíků samotných na chvíli pomůže,ale hlavní problém je tam vydřený sběrný kroužek,nemá moc měděného materiálu a já jsem tam měl snad už jen desetinu mm a to alt dobíjel normálně,dělal jsem to v cca 3 kilech preventivně,....proteže kdysi se mi tak vysral na 735i a ještě hooodně dávno v zimě v noci v jakési prdeli na Slovensku,....široko daleko nikde nikdo,mráz jak prase,něž auto chcíplo úplně bez elektriky tak jsem jel bez světel,......až ráno jel nějakej slovák okolo a vzal mě do města,jinak bych tam asi zmrznul,......on ten alt kolem 300-350 tis odchází a je dobré ho buď opravit nebo vyměnit preventivně,když pak auto kdekoli chcípne,nic příjemnýho to není...
wehrwolf

#10 Příspěvek od wehrwolf »

Odpovědět