Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nákup z4 coupé e86

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Zpráva
Autor
zlatas

Nákup z4 coupé e86

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj lidi..tak po několika letech šetření a rozhodování se mezi třemi favority jsem konečně došel do finále a vybral vítěze..rozhodoval jsem se mezi m3 e46 (vyloučena z důvodů že ty ceny za top kousek už jsou opravdu hodně vysoko a taky že servis m3 už je asi opravdu hodně o penězích) dále mezi z3 coupé 3.0i (cena sice už hodně vyrostla, ale pořád ještě je v mých možnostech,nicméně po čtení zahraničních diskusí v porovnání se Z4 coupé je přece jen jízdně zaostalejší a pěkných kusů už je vcelku malý výběr..a tak se dostáváme k vítězi-Z4 coupé e86 195Kw..
A teď už k tomuto autu, vzhledem k velmi omezenému výběru na českém trhu budu hledat v D.. vzhledem k mým časovým možnostem a tomu, že neumím řeč atd. nejspíše pověřím nákupem m3 maniaka (dovozce tady z klubu) sice bydlíme dost daleko od sebe, ale podle referencí věřím, že dokáže sehnat TOP kousek..
A nyní bych se chtěl zeptat vás majitelů z4 e85 a e86...na čem bych měl trvat ohledně výbavy? Mám podmínky pouze manuál převodovka a sport sedačky..je něco na čem se shodnete, že by tam ještě mělo být?
Když koukám na mobile.de vidím na fotkách, že auta ve stejném roce i měsíci mohou mít jiný kryt motoru, někdy stříbrný, někdy černý, čím to je? V popisu není uvedeno, že by tam například proběhla přestavba motoru z jiného modelu.. Oba mají 195 Kw..byl u coupé nějaký facelift? Popř kdy přesně? Některé kusy mají na zadním blatníku anténu, mají to pouze auta s navi? Nebo jen špatně koukám a mají to všechny? Věřím, že m3 maniak se vyzná, ale tyhle dvě věci bych rád věděl ještě před dohodou s ním..klidně mi sem napište jakékoli připomínky a poznatky, budu rád za vše..jak píšu, na auto jsem šetřil hodně let a tak chci koupit opravdu super kousek a nechat si ho po zbytek života ;)
m1na

Re: Nákup z4 coupé e86

#2 Příspěvek od m1na »

Z4 Coupe jsou uz vsechny po fl vramci E85/E86 rady. Sportovni sedacky rozhodne doporucuji, mam ty obycejne a nejsou moc dobre. Osobne bych nechtel navigaci, dnes uz pusobi archaicky a jen hyzdi interie. Taky bych rekl, ze k podobnemu autu patri xenony.
Zbyvajici vybava je asi na tobe, zda chces tempomat, vyhrivany sedacky, aut. klimu apod.

Dalsim zajimavym tipem je rozsirena kuze, pusobi to moc pekne. Kuzi jsou pak potazeny cele dvere, je jeste jedna vic rozsirena verze kdy je potazeny i stredovy tunel.

Mne se libi caramel interier.
Obrázek
A amarone moje asi nejoblibenejsi.
Obrázek
Obrázek

Doporucuji projit si tuto stranku a najit si co se ti libi. Ale asi to bude tezke najit.
http://www.bmwz4roadster.net/bmw_z4_int ... vidual.htm
zlatas

#3 Příspěvek od zlatas »

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli se Z4 coupé dělalo v M paketu? Nebo šlo dát pouze M volant a sedačky? A co třeba M podvozek? Nebo mělo každé Si stejný podvozek? Díky
zlatas

#4 Příspěvek od zlatas »

Co si myslíte o tomhle?

https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-z4 ... .2&ref=srp

Vy osobně by jste najali člověka ať auto sežene, nebo jeli na vlastní triko? U toho maniaka mi trochu vadí, že auto uvidím až při předání, jinak to bude takový překvapení..
m1na

#5 Příspěvek od m1na »

Dal se poridit sport podvozek. To treba ja mam. Auto neni extra pohodlny na R18 takze na R19 se snizenym podvozkem bych ho nechtel. Uz na tovarnim sport podvozku je to dost nizke a obcas se drhne.

Opticky mpaket zevnejsku neni, jen aeropaket, ktery se dal poridit jako prislusenstvi.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Z4 coupe: tedy E86 (85 je roadster) jedna se vždy o facelift, vždy bixenon, mpacket nebyl, vždycky motor 3.0si tedy N52b30 o výkonu 195 kW, barva deklu motoru je podle roku výroby, já mám v 2007 ještě stříbrný, později jsou černé, ale jinak je vše stejné
Na čem trvat jsou sportovní sedačky, dají se dodělat, ale je jich jak šafránu a stojí přes třicet.
Pak už moc výbavy na výběr není, snad jsem neviděl coupe bez m volantu a daly se připlatit elektrické sedačky (za mě zbytečnost, ještě jsem od koupě sedačku neposunul), navigace (vypadá hrozně a je k ničemu) a kožený tunel měly co vím jen M, mám ho je fajn a nejde sehnat. Full leather tedy dveře jsem snad ještě ani neviděl a pokud existují, tak asi se stejnou četností jako jednorožec. Lépe sehnatelný je kožený carbon dekor tedy lišty, ale opět stojí ranec. Vše ostatní je buď individuál nebo samo domo.
Kola jedině 19" ale na to časem příjdeš sám a celé ideálně aspoň 20mm dolů, mám to 20 a ještě to chce níž. Podvozek na dobrých gumách je parádní. Měl jsem 18 runflat a po přechodu na 19 bez runflatu je to výrazně měkčí.
Anténu mají všechny.

Za parádní kousek dáš 450.
A počítej s tím, že to auto má jednu nevýhodu a to je elektrický posilovač řízení, nikdo to neumí opravit, mění se to celé, čeká tě to v cca 150.000km a více a stojí 60.000 Kč
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

a proto jsme jeden ten posilovač ted opravili :D
m1na

#8 Příspěvek od m1na »

Brátn píše:Z4 coupe: tedy E86 (85 je roadster) jedna se vždy o facelift, vždy bixenon ...,
To určitě není pravda.

K R19". Jestli to chce nekdo jen na machrovani, tak maji 19" smysl, jinak bych to nechtel.
xyron

#9 Příspěvek od xyron »

Nesmysl... :roll:
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Brátn Moderátor »

JaraX píše:a proto jsme jeden ten posilovač ted opravili :D
To je dobré vědět. Tak za dvanáct let to budu potřebovat. Se pak ozvu :D
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
tommee

#11 Příspěvek od tommee »

Krátce k tématu. Coupé bylo 2006-2008 takže vždy po faceliftu a jen 3.0si nebo M. Nutná výbava jsou již milionkrát zmiňovaný "M Sports seats" Klasickej M-Paket není, ale šlo objednat ještě "M leather steering wheel" a "M Sports suspension" 19" non rft jsou pocitově měkčí než 18" rft, to prostě tak je. Manuál v tomhle autě je snad bez debat.

Já mám e85 roadster docela naloženej, ale určitě bych postrádal Navi, ta už je dnes obstarožní, na druhou stranu jsem rád alespoň za lepší audio "S676A HiFi speaker system", všechny základní audia se v BMW vůbec nedají poslouchat. Dále by mi stačily manuální sedačky, i když elektrika je fajn. Tempomat, dešťovej senzor, PDC jsou serepetičky fajn, ale nutný asi vyloženě ne. Jo a já jsem teda ujetej na vyhřívaný sedačky, to je pro mě nutnost.

Ty kryty motoru jsou různý, liší se v roce jak píše Brátn, není pravidlo, že by měl být černej nebo stříbrnej. Hledal bych obecně asi i nějakou zajímavou kombinaci, občas se objevily kousky s individual interiérem, ale pěkný levný nebude:)
m1na

#12 Příspěvek od m1na »

19" budou tezsi rafky, tezsi gumy, okrades se jen o dynamiku a komfort. Jde poznat kdyz prezuju zimni r17 na letni staggered r18. Oboji jsou nonRft. Jak pisu, jiny smysl nez pozing to nema. Ono to jde poznat i na zavodnich autech, treba takovy dtm zavodaky taky maji r18. Budme radi, ze Z4 neni tak masivni a nepotrebuje zadny kola jako z kocaru.

Jeste s tema staggered kolama to ma vetsi tendenci se chytat do ruznych koleji a nerovosti na silnici.
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Brátn Moderátor »

Díval jsem se do katalogu a vážně se daly objednat halogeny, tak to bych chtěl potkat toho vola, který by to tam vybral.

Ad 19" asi nemá cenu cokoliv vysvětlovat.
A ad DTM 18" to sice jsou ale 12 a 13 palcové a jejich rozměr je daný v pravidlech
zlatas

#14 Příspěvek od zlatas »

Tak po měsíci hledání v celé evropě jsem pořád nenašel vyloženě kus podle svých představ..
Po několika sz od členů nakonec auto hledám sám (m3 maniak je v pohodě, ale zatím to zkusím bez něj)
Nakonec jsem se ustálil u těchto podmínek:
Manuální převodovka
Bez navigace
M podvozek,M sedačky(ideálně bez el.),M volant
Xenony
Zatím koukám na všechny nájezdy, ale začínám se v hlavě přesvědčovat, že rád bych něco pod 100 tis.( těch je docela dost, tak to problém nebude)
A požaduji auto nebourané,ideálně ani nelakované a se 100% doložitelnou historií.. barvu, jak jsem bohužel zjistil, řešit nemohu, tak beru jakoukoli..
Za tu dobu jsem našel 3 kousky co splnili můj požadavek
První ve švýcarsku(než jsem stihl zjistit, jak je to s dovozem, tak byl pryč)
Druhý stojí 800 km ode mne

https://www.autoscout24.de/angebote/bmw ... cldtidx=17

A třetí pro změnu tisíc kilometrů daleko..tec asi bude TOP, ale původně jsem počítal že půjdu max do 550 tis se vším všudy..tak si říkám, že nehledám tak dlouho, abych musel něco vzít z nouze..

https://www.autoscout24.de/angebote/bmw ... ?cldtidx=1
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

proč vybíráš schválně bez výbavy?
zlatas

#16 Příspěvek od zlatas »

Protože si mi navigace nelíbí..v e90 navi mám, objednala se tenkrát jenom kvůli tomu, že palubovka s navi se mi líbila víc..a za ty roky jsem ji nikdy nepoužíval..ani jednou..používám i-drive snad jen na nastavení zimního času a stk :D a el.sedačky nepotřebuju proto, že auto bude jenom moje a nikomu ho nepujčím :D a navíc nebudu riskovat, že se mi něco posere na el.pojezdech :D ale pokud mi ten názor někdo dokáže vyvrátit, tak může..koneckonců, pokud mi někdo řekne dobrý důvod, proč auto s navi, tak budu rád, alespoň budu mít mnohem větší výběr..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

tak já hodně cestuju, takže navi hodně používám. v E36 ji nemám a dost mi chybí.
el sedačky taky, ale proto že se hodně střídáme. navíc se absolutně nekazí.
zlatas

#18 Příspěvek od zlatas »

Jasný..potom tě chápu.. druhá věc, proč to tam vlastně nechci je to, že z4 coupé je pro mě sportovní vůz a mám pocit, že do takového vozu se výbava moc nehodí, podle mě mu to ubírá na surovosti.. Ale je pravda, že mi dva kluci tady z fóra psali do sz, že by nechtěli bez navigace..
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Sedačky, když nejsou s el. pojezdem, tak jdou i více dolů je tak? Nějaký 2cm jsem snad někde četl.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

souhlas se sedačkama, volantem, atd., kola byly podle ceníku max 18", u nás bohužel radši bez sport podvozku, navigace a original bluetooth se může hodit, je škoda na autě montovat různý držáky na výdechy klimatizace apod., je to bastl...

tady jsou ceníky
https://www.auto-treff.com/bmw/vb/forum ... id=Z4E85ff
můžeš kouknout, co všechno se dalo objednat za výbavu (pro coupé od 03/06)

jinak super výběr auta:)
Odpovědět