Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zná někdo tento hever?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
LampionakE39

zná někdo tento hever?

#1 Příspěvek od LampionakE39 »

Zdar chlapi, nemáte někdo tento zvedák? Nebo máte lepší typ? Chci pořídit něco spolehlivého do mé prostorově omezené garáže v rodinném domě. Myslím, že menší bawo jak 5er už pořizovat nebudu, tak snad by mohl stačit tento typ heveru, je to balík 60 tyček, ale je novej. Dvojsloup se mi do garáže nevleze :shock: Hlavně by měl být spolehlivej, ať se mi neskácí na hlavu....Díky....za podívání a rady.....

https://www.approgress.cz/servisnitechn ... 3-10-3-0-t
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: zná někdo tento hever?

#2 Příspěvek od Joshuax »

Neznam, ale nevypada to zle. Osobne me taky zaujalo tohle, kdyz jsem koukal na to jejich video, nabidlo mi to jako dalsi, protoze mam taky malou garaz a jeste pronajem, takze tam zadne velke upravy delat ani nemuzu.

https://www.youtube.com/watch?v=20WliBtk1-k

Ale ta cena neni o moc mensi a prakticnost je trosku jina. Da se to lepe uklidnit na stranu, kdyz to clovek nechce mit uprosted garaze, ale zase se pod tim asi neda moc delat, kdyz jsem koukal, jak to na tim videu nahrazuji tema vysokyma kozama pod kola, coz zase znemoznuje praci na kolech a napravach. Ale tak sve kouzlo to taky ma.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
dogeatdog

#3 Příspěvek od dogeatdog »

Ten zvedak co postoval Joshuax je hodne zajimavy. Ukrutne se mi libi jak se da slozeny zvdenout a oprit nekde bokem. Hodne by me zajimalo, jak jsou s tim majitele spokojeni a jak je bezpecne pod to vlezt, treba u takove dvoutunove sedmy.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

No to je taky to, co me na tom zaujalo, ze to opres v garazi o stenu a ani to nezabira moc mista. Abys pod tim ale mohl
delat, tak jak je v tom videu videt, je potreba pod to hodit ty vysoke kozy. Asi bych je tam cpal pro sichr i tak, takze pokud neni potreba delat a kolech, tak to asi urcite reseni je. Ale ta cena je zase vuci tomu prvnimu zvedaku jen o malinko nizsi a pritom to zpracovani a robustnost vypada vyrazne slabsi.
ex E53 3.0i
LampionakE39

#5 Příspěvek od LampionakE39 »

Robustnost by měla být snad větší bezpečnost doufám. Aby mi nehrklo auto za krk :shock:
Asi půjdu do toho Twin Busche, doufám, že to nebude nic špatnýho od soudruhů z DE. :D
No a zase tak moc nepřekáží, když je složenej na zemi, hlavně to ulehčí a urychlí tu ne vždy krásnou práci na autě. Nemám už nervy na malý hever, podkládání, plazení pod autem, však to znáte.....
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

otázka co na takovém heveru chceš dělat, nevyhoda nužkovýho zvedaku je že na něm dost dobře nesundáš výfuk, tzn neuděláš nic co to vyžaduje, spojku, kardan, hardynu, olej v převodovce by se taky dělal dost blbě. dobry to bude na ramena, brzdy, olej v motoru a prace v interieru.
ale asi to chce samostatny misto na parkovani a na zvedak, přece ho nebudeš při každým parkování přejíždět.
LampionakE39

#7 Příspěvek od LampionakE39 »

Ne to je jasný, v garáži neparkuju ani teď, mám ji jen na dělání, když je potřeba cokoliv udělat na autě. Jinak budu muset nějak dodělat podlahu mezi těma lyžinama, abych se mohl pohybovat pod autem a nepackal o ty spoj.tyče. Myslím, že pak uděláš na autě úplně všechno.
I ten výfuk nebo spojku, nebude to sice pohodová práce, jako když máš auto nad hlavou a stojíš, ale dá se, když se musí a nechceš to k nikomu vozit, tak to půjde. Jinou možnost nemám, prostory omezený. Ale jak říkáš, oleje, brzdy, nápravy to se dělá většinou, ještě když mám dvě auta, bude to pomocník.
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Joshuax »

Mit vlastni garaz, tak nuzkac ani neresim. Poridil bych sloupak i kdybych s nim mel jezdit metr nahoru :) Za 55k uz se musi dat sehnat i adekvatni sloupak.

https://www.svarecky-obchod.cz/dilenske ... kg-eco.htm
ex E53 3.0i
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

ale ty sloupy sou dost vysoké a asi mu tam nevlezou ty samotne sloupy
TANN3R

#10 Příspěvek od TANN3R »

To, co je v prvním příspěvku není zvedák, ale jen přizved do pneuservisu, což je podstanej rozdíl. Tady sou prostě ty ližiny moc blízko u sebe a je to všechno hrozně mohutny, nacpany doprostřed. Nikdo nepočítal s tím, že se pod to poleze a nehrozí ani použití pojizdnyho lehátka. Pod tímhle prostě nejde v leže něco dělat, všude něco překáží.
Pokud se výškově vejde sloupak, koupil bych ten a zvedal jen málo. Šířka už se dá trochu poladit. Nejlepší řešení do garáže je ale prostě kanál - dost hlubokej a širokej. Tam člověk udělá vše, navíc jde zakrýt.
LampionakE39

#11 Příspěvek od LampionakE39 »

Jo je to tak, stropy mám klasicky 2,6m, takže se mi tam nevlezou sloupy a naopak kanál se nedá, mám novej barák, dlažba apod. to nehrozí ikdyž dá se udělat všechno. Obě možnosti by byly nej. Joo ja ho nestavěl, jen ho tak koupil...
Proto jsem tu možnost nůžk. heveru viděl jako východisko. Ledaže by někdo vyráběl sloupáky s nižšími sloupy, ale nic jsem zatím neviděl? To by bylo echt....dobrý.
LampionakE39

#12 Příspěvek od LampionakE39 »

Je fakt, že toho místa tam není, zkoušel jsem na zemi metrem ohraničit 87cm, je to fakt na hovno, ale dalo by se. Ještě mě napadlo, vždyť někdo to musel už řešit, sloupáky do klasických garáží, tzn. klasicky stropy dle norem 2,6m, někdo to musí vyrábět s tím zkráceným zdvihem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

ještě jsem to neviděl
a co máš nad garáží? třeba by tam nevadili dva noční stolky navíc :D
LampionakE39

#14 Příspěvek od LampionakE39 »

Čoeče teď si mě rozesmál, tohle říct manželce :D Nad garáží máme zateplené podkroví o rozloze cca 13x16m, někdy tam snad budou pokoje.
Zkusím někde napsat, ohledně nižších sloupů. Vidím to bledě, že se budu lepit pod tím nůžkovým heverem.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Asi před 14 dny jsem byl v servisu, který podobný zvedák používá http://www.olejacek.cz/kontakt/ . A protože bylo třeba zkontrolovat množství a kvalitu oleje automatické převodovce, bylo nutné odstranit ten spodní kryt. Jenže ty lyžiny ty krajní šroubky zakrývají, takže mechanik musel napřed vlézt pod auto, ty krajní šroubky povolit před dílnou, teprve potom najet s autem nad hever a to samé nezapomenout i po ukončení práce. Zeptej se majitele, jak se mu s tím dělá.

Pokud to potřebuješ pro denní práci, tak ANO. Ale pokud to potřebuješ jen občas, tak si spočítej rentabilitu, kdy se dá místo s heverem pronajmout za 1.500,-Kč/hod. A 55.900/1.500 = 37 pronájmů, tj. 9,5 roku při 4 použitích ročně.
TANN3R

#16 Příspěvek od TANN3R »

LampionakE39 píše:Jo je to tak, stropy mám klasicky 2,6m, takže se mi tam nevlezou sloupy a naopak kanál se nedá, mám novej barák, dlažba apod. to nehrozí ikdyž dá se udělat všechno. Obě možnosti by byly nej. Joo ja ho nestavěl, jen ho tak koupil...
Proto jsem tu možnost nůžk. heveru viděl jako východisko. Ledaže by někdo vyráběl sloupáky s nižšími sloupy, ale nic jsem zatím neviděl? To by bylo echt....dobrý.
Však kup ten nejlevnější sloupák, hydrauliku s přejezdem dole a sloupy si zkrať. Nahoře to bývá jen sešroubovany, takže není problém to cely posunout včetně kladky a koncového spínače. Kamarád to tak měl, jediná nevýhoda, že ten zvedák nešel prodat, když se stěhoval do většího :D Zkus to probrat s někým, kdo ty zvedáky prodává, protože budeš potřebovat kratší vyrovnávací lana. Každej výrobce to má trochu jinak řešeny, takže všude to asi nepůjde, ale třeba u Bortenu, co mám já, by to šlo. A ještě by nebylo od věci, aby první bezpečnostní zarážky nebyly až metr vysoko, když pod tím budeš dělat v leže.
LampionakE39

#17 Příspěvek od LampionakE39 »

TANN3R píše:
LampionakE39 píše:Jo je to tak, stropy mám klasicky 2,6m, takže se mi tam nevlezou sloupy a naopak kanál se nedá, mám novej barák, dlažba apod. to nehrozí ikdyž dá se udělat všechno. Obě možnosti by byly nej. Joo ja ho nestavěl, jen ho tak koupil...
Však kup ten nejlevnější sloupák, hydrauliku s přejezdem dole a sloupy si zkrať. Nahoře to bývá jen sešroubovany, takže není problém to cely posunout včetně kladky a koncového spínače. Kamarád to tak měl, jediná nevýhoda, že ten zvedák nešel prodat, když se stěhoval do většího :D Zkus to probrat s někým, kdo ty zvedáky prodává, protože budeš potřebovat kratší vyrovnávací lana. Každej výrobce to má trochu jinak řešeny, takže všude to asi nepůjde, ale třeba u Bortenu, co mám já, by to šlo. A ještě by nebylo od věci, aby první bezpečnostní zarážky nebyly až metr vysoko, když pod tím budeš dělat v leže.

Opravdu nic proti a nic ve zlém, ale zkoušel jsem je kontaktovat a nikdo se mi neozval, neodpověděl na mobil ani na mail, pak jsem našel tohle, tak mi řekni, co si pomyslet?
A zrovna málo peněz taky nechtějí borci z Pelhřimova za tu srandu. 48tyček, no ten z DE Twin Busch 55tyček, tak nevím... :D
http://www.podvodnici-podvody.cz/borten ... en-cz.html
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Joshuax »

Kuci a co google ?
Skoda jenom ze to nema 2 sloupy, aby to neblokovalo sundani vyfuku/kardanu atp.
Ale viditelne na to nekdo mysli a vyrabi primo pro nizke stropy, tzn urcite se mysli i na pojistku v nizsim miste, nez je metr.

https://stroje.bazos.cz/inzerat/7715630 ... obilni.php
ex E53 3.0i
LampionakE39

#19 Příspěvek od LampionakE39 »

Jo to už jsem taky zhlédnul, to dělá i ten Twin Busch, zase s lehátkem nemůžeš rajtovat pod autem, nedostaneš se k tomu jak píšeš, výfuky, kardany, to u toho nůžkáče je myslím lepší přístup co? :shock:
Nejradši bych fakt vyboural strop v garáži, to jsou nervy.....
TANN3R

#20 Příspěvek od TANN3R »

LampionakE39 píše:
TANN3R píše:

Opravdu nic proti a nic ve zlém, ale zkoušel jsem je kontaktovat a nikdo se mi neozval, neodpověděl na mobil ani na mail, pak jsem našel tohle, tak mi řekni, co si pomyslet?
A zrovna málo peněz taky nechtějí borci z Pelhřimova za tu srandu. 48tyček, no ten z DE Twin Busch 55tyček, tak nevím... :D
http://www.podvodnici-podvody.cz/borten ... en-cz.html
Však jsem ti nepsal, že musíš kupovat zrovna od Bortenu. Já od nich bral pravě proto, že s něma byla dobrá domluva, ale klidně se mohli pokazit, už jsou to dva roky. Ten odkaz, co na to říct? To ti vážně přijde jako věrohodnej zdroj? Vždyť to očividně psal absolutní dement :D.
Všechny tyhle zvedáky kolem 50tis jsou z Číny, v Německu tak max nalepí nálepky a i to jim zamavá s rozpočtem. V životě nikdo nevyrobí v Německu zvedák za pade.
Btw. teď sem se díval a zrovna Borten nabízí zvedák, co sháníš:
https://stroje.bazos.cz/inzerat/7521096 ... ovinka.php
Odpovědět