Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E65 nejde otevřít kapota

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Jaris330D

#21 Příspěvek od Jaris330D »

Ještě přemýšlím, že tam na pravou stranu natáhnu jedno lanko reservní. Protože to levé už vím, jak příště otevřít, ale u pravého bych nevěděl. Je tam vzduchový box. Škoda, že tam nedali elektrické odskoky a lanka jen jako pojistku. Když se ty lanka pořádně promažou, tak nemůžou zreznout.
FifaTHOR

Re: E65 nejde otevřít kapota

#22 Příspěvek od FifaTHOR »

Zdravím a ožívám téma... tak jsem si dnes pěkně koupil letní směs do ostřikovačů, že to tam doliju a zkontroluju kapaliny a nějak se nedaří :)
Takže nevím jestli lanko prdlo nebo to jen někde povyskočilo...
Máte na to někdo fígl jak se s tím nejebat půl dne kdo si to už zažil? :roll:
Jaris330D

#23 Příspěvek od Jaris330D »

Jebat se s tím budeš tak i tak. Já jsem oddekloval levý podběh a mezerou v růžku vedle ostřikovače jsem protáhl drát , který byl zahnutý do fajfky. Kousek od vnitřní strany světla je lanko, za které jsem to zahákl a zatáhl. Záleží, kde ti to prdlo, ale málem jsem z toho porodil ježky v kleci, protože je to kasařina . Byl jsem z toho pomalu zoufalý, ale pak najednou cvak a já si oddychl. Jinak mě neprasklo, jen se u páčky nohou to lanko propadlo. Ten bohden se prostě protáhl do toho mechanizmu. Mrkni u toho táhla, jestli je to lanko správně nasazené.
FifaTHOR

#24 Příspěvek od FifaTHOR »

No doufám, že to neruplo, ale jen někde projelo jak píšeš...
Tak uvidím, do neděle na to bohužel nebudu mít čas :?
Ještě dotaz pokud by to ruplo u zámku někde, když se oddělá gril jde to pak dobře? (i když tady to znamená asi ten gril prostě rozbít)
pGb

#25 Příspěvek od pGb »

kapota je "jištěná" na 3 místech. má 2 zámky u světel ovládané přes bowden (jarisi ne "bohden"), to prostřední v grilu je pojišťovací háček, když nezavřeš dobře zámky, aby se ti neotevřela za jízdy. To prostřední semtam pý praskne páčka (mi praskla teď a dá se to otevřít šroubovákem přes gril)

pozná se to tak že kapota jde nadzvednout, ale pořád drží na středu
Jaris330D

#26 Příspěvek od Jaris330D »

No, jo bowden :D
FifaTHOR

#27 Příspěvek od FifaTHOR »

Mně se kapota ani nehne bohužel :lol:
Podívám se dnes na tu páčku pod volantem jestli není problém tam...
Čas na větší opravy bude až příští týden...
Šlo mi o to jestli pomůže otevření zámků vybrat ten grill...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

rozdělat u páčky pokud to neprasklo tam,
pokud ne, tak zvednout na zvedak a jít na to zespodu, alespon si matně pamatuju co jsme to tak dělali ale už to hodně let.
FifaTHOR

#29 Příspěvek od FifaTHOR »

OK díky... uvidím v pondělí jak se s tím poperu... neměl jsem čas se podívat ani na tu páčku :roll:
FifaTHOR

#30 Příspěvek od FifaTHOR »

Tak jsem se na to dnes dival a vedet, ze to zabere pul minuty, tak na to kouknu driv :D
Lanko u packy je a dokonce slysim pri pokusu otevrit, jak ta první cast od packy k te plastove rozdvojce vrze, takze bud vypadla druha cast nebo rupla...
Jestli to někdo zvladne otevrit za hodku a ma zkusenosti, tak se rad zastavim a postavim pomnik :)
FifaTHOR

#31 Příspěvek od FifaTHOR »

Tak jsem sebral po víkendu síly a odvahu a pustil jsem se v týdnu do té kapoty...
Čekal jsem jakej to nebude fakin problém a ukázalo se, že za 30 min není co řešit "naštěstí" takže až to bude někdo řešit, snad to pomůže...
Našel jsem prdlej ochranej kryt u drátu u zámku (levýho), tak tam vznikla vůle a páčka to už neotevřela...
Teď jak sem to otevřel: (mám 745i, u 750i která tam má filtr by byl možná porod)
Sundal sem kolo, povolil pár šroubů abych odklopil kryt (viz foto) a ten drát jde s pomocí baterky vidět když se podíváte směrem šikmo nad světlo, pak sem vzal kus drátu, udělal tam očko a zatáhl dolů...
Pokud by byl drát přervanej třeba u zámku, tak nevím jak na to, asi řezat do kapoty...
Tady jsou fotky pro představu:
https://ibb.co/jkWQkv
https://ibb.co/drWfJF
Jaris330D

#32 Příspěvek od Jaris330D »

To jsi dopadl dobře, já jsem musel zatáhnout přímo za očko u kapoty.
FifaTHOR

#33 Příspěvek od FifaTHOR »

:shock: to bych tam byl ještě teď s takovou...
Jaris330D

#34 Příspěvek od Jaris330D »

Věř tomu, že jsem to tady pěkně proklel, když jsem to otvíral. Mohl jsem tu v ten moment vydat slovník sprostých slov.
FifaTHOR

#35 Příspěvek od FifaTHOR »

Teď si vem, že by se to lanko trhlo mezi zámkama... k tomu pravýmu by ses nedostal... to už by se muselo asi řezat pod kolem nebo nevim... Tohle je trošku nedomyšlený, že se tam člověk nedostane nějakou škvírou skrz grill jak u předchozí verze...
Když sem chtěl navázat nějak lanko na starý abych to mohl dodatečně otevřít než se to celý vymění, tak není šance prostě... musí to jít až k mlhovce, tak teď jezdim s otevřenou kapotou zajištěnou stahovačkou :lol:
FifaTHOR

#36 Příspěvek od FifaTHOR »

Asi před 14 dny došly mechanikovi konečně díly z BMW, takže vyměněno a vše ok, stálo to pusu, takže jestli někdo vidí náznak nějakého poničení doporučuji vyměnit...
Hlavně pokud tam máte ještě původní z výroby, tak rovnou preventivně... Protože když sem třeba jezdil s pootevřenou kapotou než došly díly, tak mi to zase nějaká dobrá duše s vidinou, že mi pomůže zaklapla na parkovišti :lol:
Jaris330D

#37 Příspěvek od Jaris330D »

To je když lidé šahají na co nemají. já bych se ani neodvážil ji zaklapnout. Soused si nechal otevřený kufr a raději jsem na něj zazvonil, protože, co kdyby to měl schválně?
FifaTHOR

#38 Příspěvek od FifaTHOR »

No to je jasný, souseda znáš... kapota je asi to nejmenší co bych řešil, ale dveře nebo kufr třeba u globusu bez řidiče bych asi dlouho váhal co s tím...
Naštěstí jsem tam měl navázaný stahovací pásky na lanko až k mlhovce a naštěstí to fungovalo, takže jsem to až tak neřešil, ale rozdělávat kvůli tomu zase podběh u kola a kolo a věšákem lovit lanko by mě asi omylo :)
Jaris330D

#39 Příspěvek od Jaris330D »

Taky jsem si tím prošel :twisted: :twisted:. Mně se uplně shrnula bužírka u páčky řidiče, ale na to jsem přišel, až jsem to měl všechno vykuchané.
HyndaDan

#40 Příspěvek od HyndaDan »

Ahoj,
trošku tohle téma obnovím.
V neděli jsem si dovezl e66 750Li a než jsem stihl udělat evidenčku přestala jít otevírat kapota :lol:

Levý zámek jde v pohodě, ale ten pravý nepustí. Chápu správně že problém bude pravděpodobně v lanku mezi zámky?

Mám tedy sundat pravý podběh a odtud zámek vycvaknout?

Díky za odpověď
Odpovědět