Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65 nejde otevřít kapota
Re: E65 nejde otevřít kapota
Zdravím a ožívám téma... tak jsem si dnes pěkně koupil letní směs do ostřikovačů, že to tam doliju a zkontroluju kapaliny a nějak se nedaří
Takže nevím jestli lanko prdlo nebo to jen někde povyskočilo...
Máte na to někdo fígl jak se s tím nejebat půl dne kdo si to už zažil?

Takže nevím jestli lanko prdlo nebo to jen někde povyskočilo...
Máte na to někdo fígl jak se s tím nejebat půl dne kdo si to už zažil?

Jebat se s tím budeš tak i tak. Já jsem oddekloval levý podběh a mezerou v růžku vedle ostřikovače jsem protáhl drát , který byl zahnutý do fajfky. Kousek od vnitřní strany světla je lanko, za které jsem to zahákl a zatáhl. Záleží, kde ti to prdlo, ale málem jsem z toho porodil ježky v kleci, protože je to kasařina . Byl jsem z toho pomalu zoufalý, ale pak najednou cvak a já si oddychl. Jinak mě neprasklo, jen se u páčky nohou to lanko propadlo. Ten bohden se prostě protáhl do toho mechanizmu. Mrkni u toho táhla, jestli je to lanko správně nasazené.
No doufám, že to neruplo, ale jen někde projelo jak píšeš...
Tak uvidím, do neděle na to bohužel nebudu mít čas
Ještě dotaz pokud by to ruplo u zámku někde, když se oddělá gril jde to pak dobře? (i když tady to znamená asi ten gril prostě rozbít)
Tak uvidím, do neděle na to bohužel nebudu mít čas

Ještě dotaz pokud by to ruplo u zámku někde, když se oddělá gril jde to pak dobře? (i když tady to znamená asi ten gril prostě rozbít)
kapota je "jištěná" na 3 místech. má 2 zámky u světel ovládané přes bowden (jarisi ne "bohden"), to prostřední v grilu je pojišťovací háček, když nezavřeš dobře zámky, aby se ti neotevřela za jízdy. To prostřední semtam pý praskne páčka (mi praskla teď a dá se to otevřít šroubovákem přes gril)
pozná se to tak že kapota jde nadzvednout, ale pořád drží na středu
pozná se to tak že kapota jde nadzvednout, ale pořád drží na středu
No, jo bowden 

Mně se kapota ani nehne bohužel
Podívám se dnes na tu páčku pod volantem jestli není problém tam...
Čas na větší opravy bude až příští týden...
Šlo mi o to jestli pomůže otevření zámků vybrat ten grill...

Podívám se dnes na tu páčku pod volantem jestli není problém tam...
Čas na větší opravy bude až příští týden...
Šlo mi o to jestli pomůže otevření zámků vybrat ten grill...
rozdělat u páčky pokud to neprasklo tam,
pokud ne, tak zvednout na zvedak a jít na to zespodu, alespon si matně pamatuju co jsme to tak dělali ale už to hodně let.
pokud ne, tak zvednout na zvedak a jít na to zespodu, alespon si matně pamatuju co jsme to tak dělali ale už to hodně let.
OK díky... uvidím v pondělí jak se s tím poperu... neměl jsem čas se podívat ani na tu páčku 

Tak jsem se na to dnes dival a vedet, ze to zabere pul minuty, tak na to kouknu driv
Lanko u packy je a dokonce slysim pri pokusu otevrit, jak ta první cast od packy k te plastove rozdvojce vrze, takze bud vypadla druha cast nebo rupla...
Jestli to někdo zvladne otevrit za hodku a ma zkusenosti, tak se rad zastavim a postavim pomnik

Lanko u packy je a dokonce slysim pri pokusu otevrit, jak ta první cast od packy k te plastove rozdvojce vrze, takze bud vypadla druha cast nebo rupla...
Jestli to někdo zvladne otevrit za hodku a ma zkusenosti, tak se rad zastavim a postavim pomnik

Tak jsem sebral po víkendu síly a odvahu a pustil jsem se v týdnu do té kapoty...
Čekal jsem jakej to nebude fakin problém a ukázalo se, že za 30 min není co řešit "naštěstí" takže až to bude někdo řešit, snad to pomůže...
Našel jsem prdlej ochranej kryt u drátu u zámku (levýho), tak tam vznikla vůle a páčka to už neotevřela...
Teď jak sem to otevřel: (mám 745i, u 750i která tam má filtr by byl možná porod)
Sundal sem kolo, povolil pár šroubů abych odklopil kryt (viz foto) a ten drát jde s pomocí baterky vidět když se podíváte směrem šikmo nad světlo, pak sem vzal kus drátu, udělal tam očko a zatáhl dolů...
Pokud by byl drát přervanej třeba u zámku, tak nevím jak na to, asi řezat do kapoty...
Tady jsou fotky pro představu:
https://ibb.co/jkWQkv
https://ibb.co/drWfJF
Čekal jsem jakej to nebude fakin problém a ukázalo se, že za 30 min není co řešit "naštěstí" takže až to bude někdo řešit, snad to pomůže...
Našel jsem prdlej ochranej kryt u drátu u zámku (levýho), tak tam vznikla vůle a páčka to už neotevřela...
Teď jak sem to otevřel: (mám 745i, u 750i která tam má filtr by byl možná porod)
Sundal sem kolo, povolil pár šroubů abych odklopil kryt (viz foto) a ten drát jde s pomocí baterky vidět když se podíváte směrem šikmo nad světlo, pak sem vzal kus drátu, udělal tam očko a zatáhl dolů...
Pokud by byl drát přervanej třeba u zámku, tak nevím jak na to, asi řezat do kapoty...
Tady jsou fotky pro představu:
https://ibb.co/jkWQkv
https://ibb.co/drWfJF
To jsi dopadl dobře, já jsem musel zatáhnout přímo za očko u kapoty.

Věř tomu, že jsem to tady pěkně proklel, když jsem to otvíral. Mohl jsem tu v ten moment vydat slovník sprostých slov.
Teď si vem, že by se to lanko trhlo mezi zámkama... k tomu pravýmu by ses nedostal... to už by se muselo asi řezat pod kolem nebo nevim... Tohle je trošku nedomyšlený, že se tam člověk nedostane nějakou škvírou skrz grill jak u předchozí verze...
Když sem chtěl navázat nějak lanko na starý abych to mohl dodatečně otevřít než se to celý vymění, tak není šance prostě... musí to jít až k mlhovce, tak teď jezdim s otevřenou kapotou zajištěnou stahovačkou
Když sem chtěl navázat nějak lanko na starý abych to mohl dodatečně otevřít než se to celý vymění, tak není šance prostě... musí to jít až k mlhovce, tak teď jezdim s otevřenou kapotou zajištěnou stahovačkou

Asi před 14 dny došly mechanikovi konečně díly z BMW, takže vyměněno a vše ok, stálo to pusu, takže jestli někdo vidí náznak nějakého poničení doporučuji vyměnit...
Hlavně pokud tam máte ještě původní z výroby, tak rovnou preventivně... Protože když sem třeba jezdil s pootevřenou kapotou než došly díly, tak mi to zase nějaká dobrá duše s vidinou, že mi pomůže zaklapla na parkovišti
Hlavně pokud tam máte ještě původní z výroby, tak rovnou preventivně... Protože když sem třeba jezdil s pootevřenou kapotou než došly díly, tak mi to zase nějaká dobrá duše s vidinou, že mi pomůže zaklapla na parkovišti

To je když lidé šahají na co nemají. já bych se ani neodvážil ji zaklapnout. Soused si nechal otevřený kufr a raději jsem na něj zazvonil, protože, co kdyby to měl schválně?
No to je jasný, souseda znáš... kapota je asi to nejmenší co bych řešil, ale dveře nebo kufr třeba u globusu bez řidiče bych asi dlouho váhal co s tím...
Naštěstí jsem tam měl navázaný stahovací pásky na lanko až k mlhovce a naštěstí to fungovalo, takže jsem to až tak neřešil, ale rozdělávat kvůli tomu zase podběh u kola a kolo a věšákem lovit lanko by mě asi omylo
Naštěstí jsem tam měl navázaný stahovací pásky na lanko až k mlhovce a naštěstí to fungovalo, takže jsem to až tak neřešil, ale rozdělávat kvůli tomu zase podběh u kola a kolo a věšákem lovit lanko by mě asi omylo

Taky jsem si tím prošel
. Mně se uplně shrnula bužírka u páčky řidiče, ale na to jsem přišel, až jsem to měl všechno vykuchané.

Ahoj,
trošku tohle téma obnovím.
V neděli jsem si dovezl e66 750Li a než jsem stihl udělat evidenčku přestala jít otevírat kapota
Levý zámek jde v pohodě, ale ten pravý nepustí. Chápu správně že problém bude pravděpodobně v lanku mezi zámky?
Mám tedy sundat pravý podběh a odtud zámek vycvaknout?
Díky za odpověď
trošku tohle téma obnovím.
V neděli jsem si dovezl e66 750Li a než jsem stihl udělat evidenčku přestala jít otevírat kapota

Levý zámek jde v pohodě, ale ten pravý nepustí. Chápu správně že problém bude pravděpodobně v lanku mezi zámky?
Mám tedy sundat pravý podběh a odtud zámek vycvaknout?
Díky za odpověď