Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

koupě e53 4.4

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě e53 4.4

#21 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Manželke som splašil za dobré dukáty E83 X3 3.0i s nejakými závadami ktoré sú už skoro všetky odstránené (tie závažnejšie). Máme to doma už cez pol roka a jazdí to prakticky denne. Uskákané to podľa mňa nie je, posledná E53 s 4.4i bola hlavne na diaľnici brutálne nechutná a diskomfortná, keď som ju testoval dôkladnejšie. S X3 v tej konkrétnej časti to teda tiež nie je S-Classe, ale rozhodne lepšie to žehlí na sériovom (neSport) podvozku a 18-kach (235/50/R18) než tá E53. U tej si ale nepamätám kolesá/pneu, športový podvozok ale tiež nemala.

Kufor - pomerne malý, na to aké je to auto "veľké", ale stačí z 90% na všetko čo tam balíme
Motor - nie je to žiadna hitparáda, ale ani hanbu nespraví, predsalen 1800kg vs. 2000+ u X5 je poznať
Prevodovka - je tam stále ten posraný GM a tá je teda chaotická ako dementná babka v domove, to sa inak snáď nedá popísať, v podobne vážiacej E39 sa to chová úplne ale úplne inak = rozumnejšie, skoro bezproblémovo...
Podvozok - nakoľko jazdím prakticky odjakživa športové podvozky (M Tech II, M Sportfahrwerky, Subarácke Sport a Spec B.), a chystal som sa na spomínanú uskákanosť, bol som až celkom milo prekvapený, nie je to tak strašné/zlé. Vadí mi skôr to pomerne veľké nakláňanie (a áno, rozumiem tomu, fyzika je fyzika), tak sa to chystám eliminovať nahodením väčších stabilizátorov H&R a sady B12 od Bilsteinu. Až vtedy si myslím že bude reč o uskákanosti, ktorá bude daň za to čo od toho chcem :)

Celkovo ma E83 príjemne prekvapila, aj keď je škaredá ako noc :lol: (ale čierna to aspoň trochu skrýva), jazdí prekvapivo pekne. Medzi nedostatky by som radil hlavne prevodovku (ale dá sa s tým žiť), panoramatické strešné ne-okno (99% šanca že nebude funkčné alebo sa poserie), a otázku zaplynovania - v mojom prípade nemožné (ale našťastie ma to nejak netrápi), nádrži by som bol ochotný venovať rezervu ale kufor - už i tak pomenší - ani náhodou... a nakoľko tam pôjde ťažné kvôli nosiču na bike, nádrž miesto rezervy sa už nevojde :P

Jazdíme s tým z 90% mesto, tam si to vezme 15-18l/100km, na diaľku sa kľudne dostane pri diaľničnej rýchlosti aj na 10... toľko k tej hrozne špatnej X3, ak by to niekomu pomohlo :lol:
d(- -)b
laik

#22 Příspěvek od laik »

Kdo tu řekl, že X3 je je hrozně špatná?
Pro manželku na lítačku a pro rohlíky ideálnější než X5 - hlavně do města i co se týče spotřeby a parkování.
A že je škaredá a nedá se zaplynovat - to je další plus pro pro mne ve prospěch X5.
Proto jsem napsal, že bych ji ASI nechtěl, protože se mi víc líbí X5 dizajnem ;) i velikostně.
Jinak mám X5 se sportpaketem a skáče :D. Tuhle míru uskákanosti akceptuji, byl jsem upozorněn a samozřejmě zkusil. ML se houpe a přesto jsem to nechtěl.
Jinak jsi to pěkně popsal.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Ale ona sa dá zaplynovať a pomerne pekne, ja som písal že v mojom prípade to je passé kvôli tomu že by som to zniesol max miesto rezervy a tam to nemôžem dať, lebo tam bude ťažné zariadenie a nádrž sa tam už kvôli tomu nevojde :)
d(- -)b
kourk

#24 Příspěvek od kourk »

aha.. to jsem také netušil.. potřebuju LPG, tažné i kufr.
laik

#25 Příspěvek od laik »

No právě kvůli té bombě v kufru. Mám 92l místo rezervy a super.
Je to jakoby kombík a když sklopíš sedačku..... :shock:
Možnáaaa v 7er, kde je hluboký kufr a sedačky se nesklápí. Ale tam jde zase 103l místo rezervy.
kourk: takže to máš vyřešené, jasná volba X5, nejlépe E53, tam se vejde 90 litrů nádrž. Do E70 vejde už dost menší nádrž. 3.0i s tažným ne e. A mě bude montováno tažný, kufr mám a LPG také. :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JaraX »

to sou zase nepravdy tady :)
- x3 je proti X5 fakt koza, X5 je mnohem komfortnější
- servis X3 stojí mnohem mín něž servis X5, X3 E83 je asi nejspolehlivější SUV od BMW
- kufr má X5 o dost větší jak X3, do X3 se nevešel ani invalidní vozík pro babičku (chudina včera umřela :( ) do X5 vešel.
- X5 se vleze jednoduše cca 90L LPG nádrž, u X3 tuším kolem 50L a ještě se musela přemístit baterka do předu.
http://jaraxnet.rajce.idnes.cz/JaraXovo ... 9L_toroid/
- X3 na sportpaketu je zábavné auto s kterým se dá vyklepat na cestě kde co, ale prostě je to mnohem větší kostřitřas než X5, největší nevýhodu X3 vidím v absenci V8 a ZF převodovky, M54B30 není zrovna spolehlivý motor a GM převodovka už vůbec ne.
kourk

#27 Příspěvek od kourk »

otázka nejspíše na JaraXe.
v čem je x5 o tolik dražší než x3? spotřebák bude na obou, možná věci jako brzdy, tlumiče, čepy atd na x5 o něco dražší. nepočítám že se mi hned vysere motor nebo převodovka, ale i tak píšeš že lepší V8 a ZF. co se tedy na x5 oproti x3 tak moc sere, nebo co je na ní o tak moc dražší?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

E53 je celkově poruchovější, odchází hodně ložiska v kolech, stahovačky v oknech, zámky dveří, zatíká do zadních světel, je to prostě 5er i když X a ty byli dycky z BMW to nejporuchovější, je to takové auto které mělo BMW vydělat nejvíc peněz. podvozek na X5 taky odchází časteji jak na X3.
kdežto X3 je takovej bastl poskládanej z toho co bylo skladem z jiných aut a se svých servisních zkušeností se X3 skoro nesere, nejvíc se tam sere ta M54 a ten automat. ale zámky, stahovačky atd se serou málo, ale možná je to daný tím že ty X3 nejsou tolik ojeté co X5. každopádně pokud auto pro ženu co jezdí sama tak X3, pro rodinu a pro chlapa určitě X5.
kourk

#29 Příspěvek od kourk »

žena jezdí fabií... nic většího si kočírovat netroufne. Je to pro rodinu i se psem. mam hodně požadavků, a nenapadá mě moc aut, co to splnují.. motor aby to jelo - benzín do kterého pujde lpg. kufr pro velkýho psa.. nebo po složení sedaček a posádce dvou lidí kufr na dvě kola abych je nemusel rozebírat. tažné - je v plánu příští rok menší obytnáček. Co nejvetší bezpečí - nedej bože kdyby se neco stalo, proto SUV.

Tímto žádost na jaraXe.. kdyby při svých cestách za 7er narazil na pěknou E53 za rozumnou cenu, necht se mi ozve přímo sem nebo do zpráv. Nepospíchá to. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JaraX »

tak to bude E53 jasná volba, hledej na mobile, připadně mi pošli auto ke zhodnocení do mailu nebo SZ.
já nějak nemam čas to sledovat.
laik

#31 Příspěvek od laik »

magyar: TZ jsme teď namontovsali do X5 a je vyloženě v nárazníku. Nikam do prostoru rezervy nezasahuje. Proč nevejde kvůli TZ do X3 místo rezervy nádrž?
Nepochopil jsem - to tam pak nemůže být ani ta rezerva s TZ?
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

laik píše:...
No nie je to 100%, ale tak nejak sme sa k tomu po teoretickej stránke dopracovali :lol: predpokladám teda že nádrž na LPG má väčší priemer než rezerva, a celkovo má trochu inde rozmery než rezerva aj s tým "šuplíkom" a že by to zasahovalo do miesta kde by už bola TZ... ak sa mýlim, o to lepšie, ale i tak si nemyslím že to zaplynujem nakoniec :lol: Btw. aké TZ si tam montoval? Originál aj s kabelážou nie je úplne lacný som sa díval, vďaka :)
d(- -)b
laik

#33 Příspěvek od laik »

Ano, originál s kabeláží i ŘJ z rozstřelené E53 úplně za hubičku (odnímatelná Wesfalia) - HALUZ :D
Nový tuším cca 25kil
Odpovědět