Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Blbne centrální zamykání e39 FL

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cert

#1 Příspěvek od Cert »

Zdarec, mám problém na faceliftové 39tce se zamykáním / odemykáním předních dveří. Ne vždy se zamknou nebo i odemknou řidičovi / spolujezdcovi dveře. Dělá to nahodile a když, tak jedny nebo druhé. Nikdy ne oboje najednou. Zadní dveře nekontroluji, mají folie a za kliky neberu, kufr se zdá zamyká vždy, stejně tak víčko nádrže.

V nějakém časopise s ojetinami (přímo e39) jsem zahlídl větu od autora, že jestli to takhle hapruje, je možné že to klekne úplně a nepůjde se do auta dostat.

A mě zajímá, zda-li je to chronická závada e39 často řešená (nenašel jsem ve starších vláknech) nebo spíše ojedinělá a samozřejmě na co se zaměřit (jednotka- kde je?, zámky ve dveřích,...)

díky za postřehy
Cert

#2 Příspěvek od Cert »

:?:
honzabiker1

#3 Příspěvek od honzabiker1 »

Mel by to byt nejaky plastovy dil v mechanismu zamykani, ktery kdyz odejde nejdou dvere otevrit venku ani zevnitr.. Ale take jsem o tom jen cetl, praktickou zkusenost s tim (zatim) nastesti nemam.. :D
sklenus

#4 Příspěvek od sklenus »

neviem či je to klasický problém ale robí to aj mne, čo som sa dozvedel tak príčinou sú zaprášené prevody v motorčeku, treba rozobrať zámky, vyčistiť a premazať, inak je naozaj možné, že jedného dňa to el. motor nepretlačí a zhorí alebo niečo podobné
Zdenda530d

#5 Příspěvek od Zdenda530d »

Tak a jak to teda je! mě blbne centrál u zadních pravých dveří (jakoby motorek neměl sílu) - občas se zamkne/odemkne centrálem ale spolehnout se na něj nedá.

Jde mi o to, že jde PLNĚ odemykat a otvírat dveře kličkou a když chci zamknout, prostě zamáčknu čudl.

Ne že by mě to neštvalo, a je to už asi jediná vráska na mé e39, ale nezdá se mi, že v případě totálního kolapsu motorku se dveře už nedají "manuálně" otvírat/odemykat/zamykat, jak někteří straší - do auta se dostanu spolehlivě i dveřmi od řidiče (a to i v případě, že je odpojená baterka a všechny dveře jdou při zamčeném stavu přeci odemknout manuálně - jednou zatáhnu za páčku - vyletí čudl - druhé zatáhnutí - otvírám dveře).

Pletu se?

r.v. 2001 poface, 530d
Angelos

#6 Příspěvek od Angelos »

No když zamkneš dálkou, tak by se to mělo zamknout na doublelock a tam pak s kličkou u dveří neuspěješ.
horan

#7 Příspěvek od horan »

Jak pise angelos. Pokud sednes do auta a zamknes se dalkou, tak se z auta klickou nedostanes. V momente kdy pak strcis klic do spinacky se zamek "odjisti" , ale zustane stale zamknuty. Ted uz ho odemknes i klickou.
Zdenda530d

#8 Příspěvek od Zdenda530d »

To teda vyzkouším... ale mám za to, že i když zamknu dálkou (a "vadný" zámek zapadne) tak i bez zásunutí klíčku do spínačky mi kličkou otevřít jde.
Cert

Re: Blbne centrální zamykání e39 FL

#9 Příspěvek od Cert »

stále mám nevyřešeno.

nové poznatky:
přes zimu byl klid a vše chodilo jak má, jak se teď otepluje tak skoro vždy buď nevyjede nebo nezajede čudlík v obojích předních dveří- a nově i klidně zaráz.

vloni jsem promazával táhla, na jejichž konci je čudlík, co leze ven z tapecu....někde jsem četl, že drhne o pěnovou izolaci dveří (tu jsem i v místě dotyku vyřízl) a stejně to dělá dál.

zámky jako takové chodí- cvakají, ale čudle se někdy zaseknou v půlce své dráhy nebo jindy se ani nehnou
:?:
Odpovědět