Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

rada pro koupi (typ, palivo, atd.)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinK

rada pro koupi (typ, palivo, atd.)

#1 Příspěvek od MartinK »

Ahojte, teprve nedávno jsem dozrál ke koupi mého prvního BMW. Neorientuji se, ale mám skvělá doporučení. Jak na auto, tak na tenhle web.
Tímto vás chci požádat o radu ke koupi. Přemýšlím o řadě 3 v kombíku. Ročně najezdím 25.000km, především pracovně Zlín-Brno (100km dálnice), méně Zlín-Uh.Brod (30km 1.třída) + město a občasné jiné dálky. Většinu času jezdím sám - byznys. Jinak 2 + miminko s kočárkem = RODINA!. Mám rád dynamickou jízdu.
Nevím jaký typ, jakou motorizaci, jaké palivo bude lepší (to určitě v závislosti na typu řady a motorizace).
Cenová představa do 400.000 Kč, ideál 2-3 roky staré.

Prosím o jakoukoliv radu. DĚKUJI MOC. MartinK
Skaletonz

Re: rada pro koupi (typ, palivo, atd.)

#2 Příspěvek od Skaletonz »

Zdravím. Pokud máš takový nájezd a jsou to hlavně dálky, tak bych se vůbec nebál pořídit benzín. Řada 3 bude pro rodinu časem možná trochu malá, ale určitě to nebude nic hrozného. Podlě mě to má bohužel jeden háček a tím je kombinace 2-3 roky staré do 400k. Pokud hledáš takhle mladé auto a benzín, tak tě bude zajímat řada F nejlépe 335i a tam jsou ty ceny pořád úplně jinde. Přeju hodně štěstí při výběru.
MartinK

#3 Příspěvek od MartinK »

Děkuji moc za reakci a radu.
Proč zrovna tenhle typ? A proč benzin a ne diesel? Myslel jsem si právš, že na delší trasy bude lepší ten diesel :shock:
K té ceně - benzín je tedy na počátku dražší než diesel?

Děkuji všem, co reagují. ;)
Skaletonz

#4 Příspěvek od Skaletonz »

Pokud najezdíš za rok 25000 kilometrů, tak si myslím, že diesel by se ti do budoucna asi nevyplatil. Na delších trasách mimo město jsou 6-ti válcové benzínové motory BMW hodně ekonomické. O řadě F ti tady určite napíše někdo zkušenější. Já mám E90(325i N52), takže osobní zkušenost s novou řadou nemám. Tu 335i jsem doporučil asi hlavně proto, že se do ní do roku 2015 dával motor N55, který mi přijde ještě relativně dobře servisovatelný a spolehlivý. A ta pořizovací cena té 335i je podle mě vyšší hlavně kvůli tomu, že se jich moc neprodává. Všechno, co píšu jsou jenom moje názory.;) Počkej ještě na příspěvky od někoho, kdo ty konkrétní auta a motory zná lépe.
TANN3R

#5 Příspěvek od TANN3R »

Ono není moc co radit, v téhle ceně a 3 roky stáří seženeš max 320d bez výbavy s nájezdem kolem 200tis. A to zrovna není verze, co by se dala doporučit..
JayFader

#6 Příspěvek od JayFader »

Přesně tak. Za čtyři kila buď ročníky 2007-2009 s nějakými zajímavějšími benzíny (325i, 330i, 335i) a cena samozřejmě podle výbavy. No a nebo nějaká tříletá nuda v základu.

MartinK, koukal jsi se vůbec na trh? Kolik zhruba stojí různé motorizace/ročníky?
MartinK

#7 Příspěvek od MartinK »

Koukal jsem. Třeba tohel mě zaujalo. https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 47699.html
To je cca 400k. Ale jak říkám, nevyznám se, tak nevím, zda je to bída nebo je to hratelné auto.
tommee

#8 Příspěvek od tommee »

To je prave ta trileta nuda bez vybavy, jak je zminovano. Ne ze bysme tady byli vsichni nafrneny frackove, ale BMW dela vybava. Mezi vybavenym kouskem a sockou je obrovskej rozdil, jak cenovej, tak pocitovej. Stejne tak zde doporucovana 335i N55 vs 318d v odkazu, rozdil jak mezi vesmirnou lodi Enterprise a Skodou Favorit:)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

přesně tak, ja bych v novější 3er nevolil jiny motor než 335i a na to je ten rozpočet malý.
radši bych koupil více leté auto více vybavené a méně ojeté, ale vybavené, hlavně u F30 kde už se výbava i nějaká nabízela je prostě blbost to koupit bez adaptivních tlumičů atd.
MartinK

#10 Příspěvek od MartinK »

Tak teď jste mi chlapi "hodili hračky do kanálu" :idea: :shock:
A začal jsem se v tom motat. Jsem limitovanej prachama, těch +-400k je hranice. Byli byste schopni mi tedy doporučit, co je za to reálné? :?: Resp. reálné a bude to stát za to a pár let to vydrží v kondici, případně to po 5-8 letech nebudu muset dát do šrotu, ale třeba za pár kaček ještě prodám a pořídím něco aktuálnějšího (plečku koupím i za 50k)? A taky, že se neuvařím na servisech.
O výbavě nemluvě - aktuálně jezdím v holé Fabii I 2006, takže i to, co jsem posílal je pro mě dělo výbava. Takže fakt netuším, co by mělo BMW mít, aby to nebyl úplný "favorit". Enterpirse zase nepotřebuji :D

Kdyby byl tedy někdo ochoten mi třeba hodit i odkaz na nějaké konkrétní auto, ať se mám od čeho odpíchnout.

Díky moc. vážím si važí pomoci.
MartinK

#11 Příspěvek od MartinK »

Ohledně stáří jsem vycházel z toho, že radši koupím mladší auto, klidně trochu oholené. Mladší by mělo déle vydržet, lépe se pak prodat, atd. Takové to klasické povědomí.
TANN3R

#12 Příspěvek od TANN3R »

Takhle to fungovalo možná před patnácti lety, že co bylo mladší, mělo automaticky větší hodnotu. Dneska, tím jak se všechno sere a vydrží sotva do konce záruky, mají cenu spíš auta s konkrétní motorizací, která ještě nějak funguje + samozřejmě výbava. Stačí se podívat, jak pětky s 20d/30d bez výbavy spadnou po 4 letech někam na cenu 10+ letych aut s 45i/50i. Nebo jak si drží cenu 3er s N54.
Kolem 400k bych hledal nějakou e91 lci, a i tam už není nafta, co by se dala doporučit a přímovstřik bez turba toho taky moc nenabídne v poměru cena/výkon. Takže z toho zase vyjde 335i.
Ať už vybereš cokoliv, bude to finančně hodně velkej skok proti jedničkové fabii, kde všechno stojí pár korun.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

taky bych koupil nějakou E91 335i. souhlasím s tannerem.
a starší auto je určitě spolehlivější a méně servisně náročně, u těch Fkových řad už 100k do servisu jednorázově není nic neobvyklého.
Skaletonz

#14 Příspěvek od Skaletonz »

MartinK píše:Tak teď jste mi chlapi "hodili hračky do kanálu" :idea: :shock:
A začal jsem se v tom motat. Jsem limitovanej prachama, těch +-400k je hranice. Byli byste schopni mi tedy doporučit, co je za to reálné? :?: Resp. reálné a bude to stát za to a pár let to vydrží v kondici, případně to po 5-8 letech nebudu muset dát do šrotu, ale třeba za pár kaček ještě prodám a pořídím něco aktuálnějšího (plečku koupím i za 50k)? A taky, že se neuvařím na servisech.
O výbavě nemluvě - aktuálně jezdím v holé Fabii I 2006, takže i to, co jsem posílal je pro mě dělo výbava. Takže fakt netuším, co by mělo BMW mít, aby to nebyl úplný "favorit". Enterpirse zase nepotřebuji :D

Kdyby byl tedy někdo ochoten mi třeba hodit i odkaz na nějaké konkrétní auto, ať se mám od čeho odpíchnout.

Díky moc. vážím si važí pomoci.
Podívej se třeba na tohle: http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=55&t=93844 je na prodej tady na klubu. Je to teda Xdrive v automatu s motorem N53, takže v případě problémů velice drahá kombinace, ale výbava je super a vypadá to, že se o něj majitel celkem staral. Na něco takového bych se v tvém případě zaměřil.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

xdrive určitě nekupuj, pokud netrávíš většinu času někde na horách a motor N53 taky ne.
MartinK

#16 Příspěvek od MartinK »

JaraX píše:taky bych koupil nějakou E91 335i. souhlasím s tannerem.
a starší auto je určitě spolehlivější a méně servisně náročně, u těch Fkových řad už 100k do servisu jednorázově není nic neobvyklého.
A u tohoto tebou doporučovaného modelu si myslíš kolik bude ten servis? A zkušenost jak často (průměrně) - každý rok, co 3, co 5 let? To je taky rozdíl.
Počítám, že pravidelný každoroční servis standardních věcí cca do 10k. A jednou za X (dle odpovědi výše). Jsem mimo?
MartinK

#17 Příspěvek od MartinK »

Většina tady píšete 335i. Proč zrovna toto? já si myslím, že takový obsah nepořebuji, nevyužiji. Jezdím 70% sám, 20% 2+dítě, jen 10% plné auto.
TANN3R

#18 Příspěvek od TANN3R »

Protože je to jediný motor, co má rozumný poměr cena/výkon. Přímovstrikove benzíny bez turba mají hodně problémů, servisně vychází podobně, spotřebou taky jako foukana verze. U 35i máš alespoň super výkon a taky si drží cenu. A z nafty už v e91 lci natož pak v Fku není jediný motor, co by se dal doporučit. K těm problémům, ze kterých měl každý dřív u nafty strach, jako vstřiky, turbo, řemenice, atd. teď navíc mají problémy jako praskání bloku, zadřena klika, roztrženej řetěz..

Edit: při nájezdu 25tis za rok chceš proservisovat 10tis za rok? To se obávám že je max tak na servis oktávky, ale jedničkové..
JayFader

#19 Příspěvek od JayFader »

Já bych ty benzínový šestiválce v 325i a 330i úplně nezatracoval. Přece jen v porovnání s 335i jsou o dost levnější. Pokud bude auto i motor v solidním stavu, tak udělá ještě stovky tisíc km. Osobně jsem kombíky nikdy moc nesledoval.

Co jsem jen tak letmo kouknul. Nevím teda, jestli upřednostňuješ manuál, nebo je ti to jedno. Manuálů je obecně dost málo. Ber to jen pro představu. Až se nějak rozhodneš, co by ti sedělo, konkrétní kus bude třeba chvíli hledat.

325i

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 56764.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 15905.html

330i

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 96154.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 66811.html

335i

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 77618.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 72541.html

https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 51320.html
Naposledy upravil(a) JayFader dne stř 17.05.2017 11:25, celkem upraveno 1 x.
paca

#20 Příspěvek od paca »

TANN3R píše:Edit: při nájezdu 25tis za rok chceš proservisovat 10tis za rok? To se obávám že je max tak na servis oktávky, ale jedničkové..
za 10tis nekoupíš ani pneumatiky které za 25tis km určitě sjedeš :D
Odpovědět