Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bouchaní při rozjezdu.!!! pomoc

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel294

Bouchaní při rozjezdu.!!! pomoc

#1 Příspěvek od Karel294 »

Zdravím, mám bmw e46 320d 110kw, po výměně zadního ložiska, mi začalo něco bouchat při rozjezdu, dopředu a dozadu, při jízdě to slyším jen když mi auto při přerazení cukne.. přidám video, a fakt nevím čím to může být, napadl mě silentblok diferencialu.
(poloosa je v pořádku)https://www.youtube.com/watch?v=Nzjn1N- ... e=youtu.be
Ivo_e46

Re: Bouchaní při rozjezdu.!!! pomoc

#2 Příspěvek od Ivo_e46 »

Skús sa mrknúť na nastavenie ručnej brzdy, či ti nebrzdí koleso. Zdvihni auto a potoč koleso ako keď ideš dopredu a do zadu, ak budeš cítiť to rupnutie, tak by ju malo len stačiť povoliť.
Naposledy upravil(a) Ivo_e46 dne sob 29.04.2017 22:02, celkem upraveno 1 x.
Karel294

#3 Příspěvek od Karel294 »

Já tam čelisti nemám, ruční brzda je na tyhle straně utrzena :/
Ivo_e46

#4 Příspěvek od Ivo_e46 »

A robí to aj pri jazde vpred keď radíš? Len blbá otázka, rozobral si to alebo mechanik, je všetko dobre dotiahnuté? Ono to klepe ako keby bolo niečo uvoľnené. Urobí to aj keď zabrzdíš alebo len pri preradení keď motor zaberie?
Karel294

#5 Příspěvek od Karel294 »

Dělal jsem to s mechanikem, několikrát se vše utahlo na novo, je to jen když se rozjedu dopředu nebo dozadu, a nebo když mi auto cukne při přeřazení, pri přidání plynu to nic nedělám, jen když ten pedál prislapnu a pustím tak to občas udela
Ivo_e46

#6 Příspěvek od Ivo_e46 »

To ste menili ložisko na kolese ak som pochopil dobre. Ale stejne je to riadne počuť. A keď kolesom otočíš ručne neurobí to?
Karel294

#7 Příspěvek od Karel294 »

Ano ložisko na tomhle kole, predtim to nedělalo, ale tamto ložisko bylo úplně zničeny, když je auto na heveru tak to nedělá, jen když je poloosa v zaprahu
Ivo_e46

#8 Příspěvek od Ivo_e46 »

Viem že keď som si rozoberal na svojej nápravu, homokimeťák nešiel ani bohovi von z náboja, musel som ho vylisovať. Nesnažili ste sa ho vytĺcť, alebo nejako sa nemohol poškodiť silou? Lebo keď sa to objavilo hneď po výmene, diferák by to nemal robiť. Musí byť problém len v tom čo sa rozoberalo. A koleso sa toči lahko, ako pred tým hej? Ešte ma napadlo ten krycí plech za kotúčom je v pohode, echytá ho niečo?
Karel294

#9 Příspěvek od Karel294 »

vyndali jsme poloosu, přelisovali ložisko, všechno složili zpátky, dotáhli, a od tý doby to bouchá, dneska jsem sundal kotouč, plech nemá o co škrtat, lanovod od ručky tam chybí, ten je utrhlej, i když brzdím, tak to bouchá stejně, když zatáhnu ručku, tak to taky furt bouchá, dělá to jen když se jakoby poloosa otočí v tý vůlí a pak má zabrat, tak to takhle bouchne, takže na kole to nic bejt asi nemůže, kdyby to bylo něco s plechcem, tak to přeci dělá pořád, a né jen při rozjezdu.
jediný co mě napadlo je právě to uložení dierencialu.
to starý ložisko bylo uplně v hájí, hučelo to neskutečně, tak jestli tohle ložisko jak je volnější, že nejde ztuha, tak jestli se ta vůle nepřesunula právě do differencialu
azapoff

#10 Příspěvek od azapoff »

A co takhle uloženi tlumiče? Ne to dělalo to same ale na e36
Odpovědět