Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
LPG e38 740il? Prosím o radu
LPG e38 740il? Prosím o radu
Zdravím chtel bych vás poprosit nebo spíše chci slyšet váš názor jestli je to špatné a když špatné tak prosím proč? Mám doma e38 740il rv.97 Pán předemnou ji dal do LPG a najezdil cca 80000km.. A mě jeden říká že to tomu motoru nedělá dobře a druhý zase že je to jedno tak bych vás chtěl poprosit jestli mám jezdit spíše na benzín nebo LPG. Děkuji za odpověď a váš názor.
Re: LPG e38 740il? Prosím o radu
Prosim te jezdi na plyn. Vsem to funguje, tak proc by tobe nemelo? Kamarad ma to co ty, jen kratkou verzi, na budikach ma pres 500000 a jede to porad.
pokud je ten plyn v pořádku, necuká, nesmrdí, nesvítí žádné kontrolky tak jezdi na LPG a ten motor auto přežije 10x. BMW motorům dělá LPG dobře, nedělá dobře jen lidem co ho nemají a závidí že jezdíš levně 

ten několika korunovej rozdíl na km taky zavidím

jen pro info je tam nějakej výkonově znatelnej rozdíl LPG vs Benzín pri kickdownu?
zzeli:
u 750i e65 máme změřeno cca 10 kW dolů při max výkonu, jízdně to nepoznáš.
u 750i e65 máme změřeno cca 10 kW dolů při max výkonu, jízdně to nepoznáš.
Tak to je plivanec těch 10kw... to protivítr udělá větší problém 

hlavně můžeš vždycky přepnout na benzín, dokonce se dá i nastavit v jakých otáčkách plynule přepne na benzín a pak zase plynuje zpět, tzn že když jedeš slušně jedeš na LPG a když prasíš, jedeš na benzín a nestaráš se.
Tak to je super... asi o tom začnu uvažovat 

Já to tak mám, v hodně vysoké zátěži se to přepne na benzín a normální jízdou LPG. Nepoznám ani prd. Vše se plynule válec po válci přepíná.
jen to přepínání musí být rozumně nastavené, měl jsem to na 5tis otáčkách a když jsem valil kickdown do 6,5tis ot, tak pak převodovka zařadila vyšší stupeň pod 5tis ot a začalo se zapínat lpg, pak zase vypadlo, semtam to cuklo, když se to přeplo na benzín při mezistavu, asi bylo vhodnější zvolit nižší otáčky...... tak jsem to překopal a táhne plynule na lpg celou dobu, rozumnější mi přijde jezdit lpg a když chci, tak to prostě přepnu na benzín
upozorňuji že mám starý magic 2, který neuměl pořádně brát v potaz zátěž motoru, pouze otáčky
upozorňuji že mám starý magic 2, který neuměl pořádně brát v potaz zátěž motoru, pouze otáčky
no magic4 je jiná liga.
pGb tobě sem domluvil že ho dostaneš za hubičku a k tomu ještě nové vstřiky když jim dodáš nějaké hodnoty a feedback
pGb tobě sem domluvil že ho dostaneš za hubičku a k tomu ještě nové vstřiky když jim dodáš nějaké hodnoty a feedback