Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 chybějící funkce a nápady na vylepšení

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

e65 chybějící funkce a nápady na vylepšení

#1 Příspěvek od JaraX »

jelikož latím k dokonalosti ten náš výfukový systém, zatím provizorní přepínač bude nahrazen origo řešením, k tomu je ale potřeba nechat si vyrobit řidící jednotku na což jsem našel super člověka a když už to ale řešíme, tak to muže umět nějaké další věci

zatím řeším
- origo tlačítko ve stropním panelu s obrázkem výfuku a notou ktere bude přepínat mezi režime TICHO/nahlas/řízeno motorem, každý stav bude indikován počtem probliknutí LEDky, aby ledka při danném stavu svitila mi nepřijde rozumné. výfuk bude mít pamět, tzn že zustane ve stavu jak to bylo před vypnutím motoru

- další co mě napadlo by bylo tlačítko ostřikovačů světel a sice VYPNUTO/automatika a podržením několik sekund přímé ostřiknutí.
otázka jeslti by byl o todle řešení zájem a někdo by chtěl např todle řešení s ostřikovačema, připadně říkejte co vás zajímá.

tixika necham vyřešit to raspberry, doufam že to dotahne do zdárného konce a bude prodávat RPI jednotku na MOST :)

další z projektu je měření hladiny LPG na tom vodíkovém ukazateli, bohužel to asi vyřešit nepůjde, jelikož hladina vodíku se snímá analogově jako LPG ale pak jede do budíku po canu, nejspíš po PT_CANU co jsem vystudoval ve WDS, a hacknout příkazy nepůjde když nebudu mít vodíkovou sedmu na pokusy, což je nerealny.
co ty na to tixiku? dá se nějak zjistit jaké příkazy budíky očekávaj?

další co bych chtěl je CAN/GPS/GSM jednotka, která by sledovala polohu auta + nějaké info do aplikace o stavu auta, hladina paliva,baterka, diag atd.
Jaris330D

Re: e65 chybějící funkce a nápady na vylepšení

#2 Příspěvek od Jaris330D »

Ten vyfuk by bylo super spojit s prepinanim rezimu prevodovky na sport nebo normal. Dam sport razeni a prepne se i rezim vyfuku.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

to nechci, byla to jedna z možností, ale prostě V8 mají super zvuk v nizkých otáčkách a na to je sport na prd, vím jak to u sebe používám v praxi. chci právě tydle funkce nezávislé na sobě ovladatelné.
Jaris330D

#4 Příspěvek od Jaris330D »

Jasny, ja si to uz moc nepamatuji, jaky to ma zvuk. Myslim ze takovej bublacek a pravdou je, ze bez klapky je to takove tunerske. :D . Ale taky neni spatny, sportovnejsi.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

jde o to jaká uprava vyfuku se uděla, já mam tu nejhlasitější a na zadních sedačkách už to dost duní
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Matt_CZE »

My s tixikem řešili, jestli to přio zdárném konci prodávat, ale tehdy se nám do toho popravdě moc nechtělo.
Třeba se u něj neco změnilo, já mám názor stejný.

Jinak ostřikovače zní fajn, byť já prostě a jednoduše vypnu světla, když nechci aby byly ostříknuty.. Zato ten výfuk se mi líbí, fakt, že jo :-)

Pokud jde vodík po CANu, tak by to mělo být řešitelné.
tixik
Klubové ID: 3861

#7 Příspěvek od tixik »

JaraX píše:co ty na to tixiku? dá se nějak zjistit jaké příkazy budíky očekávaj?
Musel bych mít zdrojové kódy k jednotce. Už jsem nad tím dumal v souvislosti s mým mono/stereo problémem. Bohužel s flashováním nemám žádné zkušenosti. Zkusím popsat moje myšlenkové pochody. Třeba mi někdo poradí.
  • V souvislosti s flashováním jsem našel něco o SP daten. Žeby firmware pro jednotky?
  • Něco co by mohlo připomínat firmware je v adresáři data, soubory .0pa
  • Ve VID65 je např. 6964003A.0pa. V něm je text "ZL_System: SDA600". Což možná odpovídá SDA6000 mikroprocesoru, který je ve videomodulu jako hlavní čip.
  • V soboru jsou data v HEX formátu. Bohužel se mi je nedaří ničím decompilovat. Ani když jsem použil disassembler přímo pro instrukční sadu procesoru, který v SDA6000 je.
Dají se firmwary pro jednotky někde sehnat?
PetoK

#8 Příspěvek od PetoK »

Takéto veci asi nehrozí zohnať, jedine ze by si zohnal nejaký kontakt na vývojárov ktorí na tom robili...
tixik

#9 Příspěvek od tixik »

Nedelam si iluze, ze bych sehnal zdrojaky v Cecku. Me staci zkompilovany kod pro cip. Dekompiluju si ho do assembleru. Samozrejme bude strasny peklo se v tom zorientovat, ale lepsi neco nez nic.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

spdata (firmwary do jednotek mam) pokud nějaky chceš, napiš jaky jednotky, rád pošlu
DonyR1
Klubové ID: 3714

#11 Příspěvek od DonyR1 »

Ten vejfuk s přepínáním by mě zajímal taky , je škoda V8 která nejni slyšet co to vubec u Tebe Jarax vychází tedka? ... a ty ostřikovače světel mě určitě jo.... každopadně by to chtělo zachovat funkci jen jí časově oddálit..... krátký ostřiknutí-ostříkne jen okno a dlouhý i světla... tak jak to mají jiný auta normálně.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

taky by to tak šlo udělat, ale ta funkce ON/OFF/ostřik v origo tlačítku mi teda přijde lepší. co když budu chtít hodně umýt okno a nesepnout světla? to budu mačkat po troškách?

výfuk vychází komplet cca 15k,(uprava tlumiče,jednotka, spínač, kabeláž, práce)

když najdu čas, tak natočím video
kawaman
Klubové ID: 3927

#13 Příspěvek od kawaman »

Až se udělá vše potřebné na autě, tak by se mi taky líbil ten výfuk, ala Jarax.
DonyR1

#14 Příspěvek od DonyR1 »

JaraX píše: když najdu čas, tak natočím video
to by jsi mohl :-)
Jaris330D

#15 Příspěvek od Jaris330D »

O velikonocích jsem byl na Moravě, takhle si nesu věci do kufru a říkám si. Škoda, že nemůžu mávnout nohou pod kufrem, aby se mně otevřel. Nebo couvám uličkama a byli fakt klikaté a úzké, tak by se mně zase hodila couvací kamera.
DonyR1

#16 Příspěvek od DonyR1 »

Jaris330D píše:O velikonocích jsem byl na Moravě, takhle si nesu věci do kufru a říkám si. Škoda, že nemůžu mávnout nohou pod kufrem, aby se mně otevřel. Nebo couvám uličkama a byli fakt klikaté a úzké, tak by se mně zase hodila couvací kamera.
A neměli náhodou některý z posledních E65 to snímání na nohu ? Kdysi sem někde na bimmer narazil na něco kde se něco takového řešilo jako možnost kodování ale samozřejmě bez snímače je to k ničemu, ale to by nemělo být tak težké...
tixik

#17 Příspěvek od tixik »

JaraXi, ty jsi schopný rozumně zjistit množství plynu v nádrži? Přijde mi, že ten diodovej bazmek ukazuje co chce...
kawaman
Klubové ID: 3927

#18 Příspěvek od kawaman »

Když se přihne plovák, nebo jak se říká té věci, co vytváří kapsu v nádrži, tak to ukazuje zvláštně. To mě ale vůbec netrápí, podle najetých km se orientuju.
A ten snímač má až eFko..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

u E65 jsem to nikdy neviděl, ale chci si to dodělat.

nikdy jsem nesledoval data co lezou z plováku, ale analogově by to snad trochu šlo. ale musí tam být nějakej obvod co to bude pruměrovat, aby to nelítalo nahoru a dolu když auto pojede.
tixik

#20 Příspěvek od tixik »

Takže při stojícím autě plovák ukazuje správné hodnoty?
Odpovědět