Pegass píše:zatiaľ nič nové, nemal som kedy sa tomu venovať a počasie tiež nepraje. Len som spravil ďalšie video, stojím čumákom nahor:
https://youtu.be/OJFMv6TWcrE
Čau,měřil jsi vůli kliky na axiále???Ale podle mě to na nadměrnou vůli kliky v axiále nevypadá,soudím podle změny zvuku,když tlačíš na spojku jen prsty,a ta klika něco váží + rotace =si myslím,kdyby lítala axiálem nad 0,15mm,tak prsty nevyvineš takovou sílu,která bude mít takový vliv na vydávání toho zkurvenýho zvuku,spojka s nohou na podlaze budiž,ale de facto vymezení vůle vypínací tyčka-spojkové ložisko za normálního stavu nikdy.
Dneska to,že máš spojku LUK nic neznamená,kvalita je v prdeli a ty židovský mrdky sem směrujou ten největší brak a čínu,která i v číně má jít do šrotu! Holt jsme kolonie,protektorát a odbytiště nepotřebného,navíc 100xpředraženého braku.
Podle mě je v hajzlu vypínací ložisko spojky,že je "nové",na to sere pes,holt protektorátní mukl si musí dovolit zaplatit bezcennou šrotovou věc alespoň 6x,to by nebyla ta správná démográcyjé

.
Konec srandy: pokud neodcházejí předčasně ložiska přední řemenové soustavy,nejdou do hajzlu řemeny (znatelný otěr-vydření směrem od spojky k chladiči,motor se nehřeje,neuniká olej kolem řemenice-příruba převodovky)
Sice nesouvisí,ale přec:
měnil jsem vodící-napínací kladky v okruhu vodní pumpa,servo,alternátor-INA-12 tis km obě přidřené ,z řemenu už lezly hadry,za 5 min 12, ,původní INA Germany 350 tis.,po vyjmutí gufer,promazání jsou zpět a fakají opět bezhlučně, vodní pumpa-původní origo cca 260 tis,měněna z důvodu rozpadu plastové vrtule,dána Graf,po cca 80 tis vyhrkaná jak kráva a dána nová Graf,najeto cca 40 tis.,při studeným startu vyjou ložiska jak kráva.Pár km okolo komína od GO alternátoru,původní ložiska origo něco England takřka bez vůle,dány Nachi japan,prej kvalita super,novej sběrnej kroužek,uhlíky,(altík valeo,docela drbačka demontovat diodovou desku),alt. měl najetý přes xx tis a rozebrán preventivně,(neboť na e 32 735i mě nechal kdysi hnít s autem v noci v hajzlu-uhlíky+sběrný kroužky),...dnes alt hučí jak kráva,po sdělání řemenů velmi znatelná axiální i radiální vůle,tak půjde ven zas. Ne ,nejsu piča,dokonce automechanik....ale piču si z nás dělají už hooodně dlouho.