Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výmeny filtrov a oleja v E53 3.0D
Výmeny filtrov a oleja v E53 3.0D
Nazdar, všetci.
Je tu niekde manuál, alebo návod, podľa ktorej by som si mohol urobiť výmenu oleja a všetkých filtrov?
Ešte som to nerobil, nerád by som na nejakej blbosti zastal.
Náradie a rampu mám.
Dík
Je tu niekde manuál, alebo návod, podľa ktorej by som si mohol urobiť výmenu oleja a všetkých filtrov?
Ešte som to nerobil, nerád by som na nejakej blbosti zastal.
Náradie a rampu mám.
Dík
Re: Výmeny filtrov a oleja v E53 3.0D
Jaký návod? Dole bude nějaký výpustný šroub a nahoře něco, kde dolíváš.
Pak bych si nechal nastavit interval na další výměnu přes origo diag., jestli ji tedy nemáš.
Jak se mění filtr
Hlavně vědět označení filtrů a oleje.
Já su kopyto, kanál a spešl vercajk nevlastním, tak jsem si to raději nechal udělat od odborníka
Pak bych si nechal nastavit interval na další výměnu přes origo diag., jestli ji tedy nemáš.
Jak se mění filtr

Já su kopyto, kanál a spešl vercajk nevlastním, tak jsem si to raději nechal udělat od odborníka

Olej nie je problém, zaujíma ma vzduch, palivo a klíma filtre, či je dobrý prístup a či je to čisto mechanická záležitosť. Na mazanie intervalu mám kamaráta s origo diagnostikou, ale teraz na výmeny nemá čas.laik píše:Jaký návod? Dole bude nějaký výpustný šroub a nahoře něco, kde dolíváš.
Jak se mění filtrHlavně vědět označení filtrů a oleje.
To je jiná, teď ti třeba někdo zareaguje. Já mám benzín, takže to bude asi trochu jinak.
Nikto nereagujelaik píše:To je jiná, teď ti třeba někdo zareaguje. Já mám benzín, takže to bude asi trochu jinak.

- vlastnemec
A co použít etk - odkaz vpravo tady na stránkách, nebo youtube.
Olej Tě nezajímá, ale dole na plastové vaně jsou malé dvířka a když otevřeš najde šroub na vypuštění, filtr najde ze předu motoru pod kloboučkem. Olej 5w30 filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Vzduch je na motoru z pravé strany (pokud koukáš čelem tak po levé) musíš sundat kryt a pár plastů. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Kabinový je schovaný pod stěračema otevřeš šuplík a vložíš. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Palivový pokud máš předface tak jej vidíš na levé straně, pokud poface je hned zespodu za nádrží pod plastama - bacha je to pěknej omrd není tam pořádně přístup. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Jo youtube neber jako potupu, v některých autorizovaných servis bez něj nic neudělaj
Olej Tě nezajímá, ale dole na plastové vaně jsou malé dvířka a když otevřeš najde šroub na vypuštění, filtr najde ze předu motoru pod kloboučkem. Olej 5w30 filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Vzduch je na motoru z pravé strany (pokud koukáš čelem tak po levé) musíš sundat kryt a pár plastů. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Kabinový je schovaný pod stěračema otevřeš šuplík a vložíš. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Palivový pokud máš předface tak jej vidíš na levé straně, pokud poface je hned zespodu za nádrží pod plastama - bacha je to pěknej omrd není tam pořádně přístup. Filtr ber Bosch, Mann nebo origo.
Jo youtube neber jako potupu, v některých autorizovaných servis bez něj nic neudělaj

Dík.
Priebežne som si pozisťoval, kde čo je a malo by to byť v pohode.
A s tými videami mi to nenapadlo
Človek je každý deň na nete a stane sa, že takáto maličkosť mu ujde 
Priebežne som si pozisťoval, kde čo je a malo by to byť v pohode.
A s tými videami mi to nenapadlo

Preferujete originál olej 5W-30/40 ( od Shellu ), alebo dávate aj Mobil 1 Peak 5W-50?
Dej olej, co tam patří a nevymýšlej kraviny. 5w-50 je olej vhodný do hodně zatěžovaných benzínových motorů, vhodný pro kratší interval výměny, pro tebe nemá žádnou výhodu. Dej jakoukoliv 5w-30 co splňuje LL04.