Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Utěsnění chladiče
Utěsnění chladiče
Hoši, chtěl jsem se zeptat, čím utěsnit kapající chladič. Přišel jsem k autu a najednou pod ním vidím flek a zjistil jsem, že je to právě od chladiče, tak zkoumám co s tím. Nemohl bych si to vyřešit sám bez servisu? Něco jsem našel na http://kralmotoru.cz/media/jak-utesnit-chladic , že prý se prodávají nějaké těsnící přípravky, které trhlinku zaslepí a utěsní. Píšou tam o nějakém Sonaxu za 200 Kč nebo dražším Toralenu za 1000 Kč . Máte s některým z nich zkušenost?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: Utěsnění chladiče
Tyto přípravky jsou nouzovka na dojetí, ne trvalé řešení.
Stejně dobře funguje na malý průsak obyčejná hořčice, asi tak jedna-dvě polévkové lžíce. Na větší netěsnost trochu melty, ale ta funguje jen do vychladnutí, při dalším startu až do dalšího ohřátí chladiče prosakuje.
Meltu obyčejnou klasickou, ne mleté Caro nebi jiné náhražky
Stejně dobře funguje na malý průsak obyčejná hořčice, asi tak jedna-dvě polévkové lžíce. Na větší netěsnost trochu melty, ale ta funguje jen do vychladnutí, při dalším startu až do dalšího ohřátí chladiče prosakuje.
Meltu obyčejnou klasickou, ne mleté Caro nebi jiné náhražky

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Re: Utěsnění chladiče
Prosakoval mi chladič a taky jsem to nemohl najít. Nakonec se udělala větší dírka, takže to bylo vidět přímo, kde teče. Zalepil jsem to epoxidem s kovem (lepox - metal) a jezdil s tím ještě cca 1000km bez problémů. A pak jsem koupil nový chladič.