Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Utěsnění chladiče

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jan123

Utěsnění chladiče

#1 Příspěvek od Jan123 »

Hoši, chtěl jsem se zeptat, čím utěsnit kapající chladič. Přišel jsem k autu a najednou pod ním vidím flek a zjistil jsem, že je to právě od chladiče, tak zkoumám co s tím. Nemohl bych si to vyřešit sám bez servisu? Něco jsem našel na http://kralmotoru.cz/media/jak-utesnit-chladic , že prý se prodávají nějaké těsnící přípravky, které trhlinku zaslepí a utěsní. Píšou tam o nějakém Sonaxu za 200 Kč nebo dražším Toralenu za 1000 Kč . Máte s některým z nich zkušenost?
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

Re: Utěsnění chladiče

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Tyto přípravky jsou nouzovka na dojetí, ne trvalé řešení.
Stejně dobře funguje na malý průsak obyčejná hořčice, asi tak jedna-dvě polévkové lžíce. Na větší netěsnost trochu melty, ale ta funguje jen do vychladnutí, při dalším startu až do dalšího ohřátí chladiče prosakuje.

Meltu obyčejnou klasickou, ne mleté Caro nebi jiné náhražky :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
kupca

Re: Utěsnění chladiče

#3 Příspěvek od kupca »

Prosakoval mi chladič a taky jsem to nemohl najít. Nakonec se udělala větší dírka, takže to bylo vidět přímo, kde teče. Zalepil jsem to epoxidem s kovem (lepox - metal) a jezdil s tím ještě cca 1000km bez problémů. A pak jsem koupil nový chladič.
Odpovědět