Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaký olej do převodovky
Rád bych ve svém Z4 E85 2,2 2005 vyměnil olej v převodovce - manuální po 105 000 Km, předchozí majitel to zřejmě neudělal. Ve zdrojích na internetu se dle mého názoru příliš věnují automatickým převodovkám, ale bohužel o náplni - množství a druhu oleje v manuální převodovce jsem se nic kloudného nedočetl. Poraďte mi někdo prosím.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Podle šítku na převodovce, pravděpodobně MTF-LT2, koupíš u kteréhokoli zastoupení BMW.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E85/E ... ion_s5d_g/
http://bmwfans.info/parts-catalog/E85/E ... ion_s5d_g/
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký olej do převodovky
Jak je to s olejem v manuální převodovce, má se měnit něbo ne a po kolika km nebo stáří vozu? Setkal jsem se s protichůdnými názory. Mechanik v nezávislém servisu mi říkal, že rozhodně vyměnit, že nic není doživotní, resp. že oni pod pojmem doživotní myslí tak 8-10 let a pak aby si člověk koupil zase nové auto. To ale není můj případ, já 10-letá auta do šrotu nevozím. Zase jiný mechanik mi tvrdil, že to měnit nemám, prý se oleje v převodovce měnily u starých aut typu Favorit, ale že takové BMW musí najet 300 000 km i více úplně v poodě.
Tak nevím, vidím to stále 50:50. Není problém to dát do servisu a vypláznout 3 000 Kč, ale aby to k něčemu bylo. Za prvé člověk nemá jistotu zda servis olej vůbec vymění, zda to pouze nevyfakturuje a za druhé i když jej vymění, tak pokud něco třeba nechtěně pokazí, můžou být s autem další problémy. To už se mi stalo mockrát. Servis na to sáhne a pak se problémy kupí geometrickou řadou.
Tak nevím, vidím to stále 50:50. Není problém to dát do servisu a vypláznout 3 000 Kč, ale aby to k něčemu bylo. Za prvé člověk nemá jistotu zda servis olej vůbec vymění, zda to pouze nevyfakturuje a za druhé i když jej vymění, tak pokud něco třeba nechtěně pokazí, můžou být s autem další problémy. To už se mi stalo mockrát. Servis na to sáhne a pak se problémy kupí geometrickou řadou.
Já měnil olej v manuální prevodovce loni, tj. po 9 letech zivota auta a najezdu cca 120 tis km... slovy mechanika - vytekla z toho pekna sracka.. a s novým olejem se zacalo o dost lip radit (pri prudke akceleraci) ... takze za me urcite udelat 

- pavproch
Měním pravidelně u obou svých aut: u 3er poprvé ve 101tis km a od té doby co 50 tis km, u m4Zlika hned jaxem ho dovezl z Říše (měl 4 roky a 35tis km) a buď letos po sezoně nebo příští rok to vyměním znova. Lil sem tam dřív originál BMW, ale fčíl už dávám Millerse TRX Synth 75w80 .
Určitě měnit. Každý olej degraduje. Longlife a doživotní náplně jsou nesmysl
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine