Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Misanek

Re: kam se letos chystáte?

#41 Příspěvek od Misanek »

JaraX píše:
Misanek píše:Já bych dal nejradši taky řecko, ale s karavanem.
no karavan bych chtěl hrozně zkusit, ale nedovedu si představit jet s tím 4000 km/h 80km/h. ale s karavenem se jezdí jinak, nikdo s tím nejde 2000km v kuse, spíš každej jede 300km, pak kemp za dva zas 300km a tak dál.
aji by mě lákalo si pujčit obytný auto a jet s tím třeba jen tady někde po čechách, rakousku, slovensku.
Jo, to máš pravdu že je celkem velká nevýhoda v té cestovní rychlosti no. Jako dá se jet v klidu kilo, i 110 km/h, ale to už pak jde kurevsky spotřeba nahoru vzhledem k tomu, že za sebou člověk táhne bagr na vzduch :) Do té stovky je to ještě takový nejrozumnější poměr rychlost vs. náklady na phm.

Ale zase právě mě na tom hrozně baví to, že prostě už i na té cestě jsi v podstatě na dovolené a dle mého platí v tomhle případě takové to okřídlené "i cesta je cíl". Všechno, co potřebuješ si vezeš sebou, nikam nespěcháš na žádný termín, zastavíš si kdykoliv chceš, pohodlně sevyspíš kdykoliv chceš, uvaříš si kdykoliv atd... Prostě to má fakt svoje kouzlo a dle mého je daň v podobě menší možné cestovní rychlosti opravdu malá v porovnání s tím, jaké benefity karavan přináší :)

Jo a nevýhoda je samozřejmě ta, že se s takovouhle třeba jedenáctimetrovou soupravou už blbě do některých míst nasoukáš. Ale pokud u toho člověk přemýšlí, tak se nikde zasukovat nemůže :wink:
V tomhle je výhoda obytňáku oproti soupravě auto+karavan. Obytňák má menší rozměry a je skladnější. Nicméně karavan je mi právě sympatičtější v tom, že má v něm o hodně víc místa v porovnání s klasickýma obytkama (neberu teď v potaz obytné autobusy :D ) a hlavně když si fakt chceš někam zajet, tak karavan odpřihneš a jsi mobilní bez jakéhokoliv omezení, kdežto s obytkou stále budeš někde třeba omezen výškově a tak.

když to shrnu tak:
Karavan
- rozměrnější souprava a dle mého složitejší na řízení (pro někoho kdo nejezdí s vlekama a většíma soupravama)
- neklimatizovaný interiér a nemožnost v něma trávit čas po dobu jízdy
- většinou o něco málo menší cestovní rychlost
+ mnohonásobně více obytného prostoru
+ možnost karavan odpojit na stanovišti a auto používat na přesuny po okolí

obytka
- menší obytný prostor
- přesuny kamkoliv po okolí neustále s přerostlým osobákem, což někdy může být problém
+ klimatizovaný interiér při jízdě
+ možnost využívat obytný prostor i za jízdy

Za mě rozhodně karavan :) Vyzkoušel jsem si to jednou a fakt mě to chytlo :) Navíc když má člověk karavan, tak může cestovat v BMW, což je pro nás, magory, obrovské plus že ano :D Já osobně bych si dovolenou asi tak moc neužil, když bych měl sedět za kormidlem nějakého posraného Fiatu v případě obytky :twisted:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od JaraX »

ale s karavenem si zase neužiješ nějaké nahánění ve dvou kilech s M6 po srbsku :D
na druhou stranu po vyprávění tvýho tatíka si to asi letos odpustím :D

taky jsem pro karavan spíš jak pro obytnák, a co jsem se díval tak i karavany do kila mají často klimu.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#43 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Předloni na Lefkadě v Nydri jsem viděl dva obytňáky s pražskou značkou, každej za sebou táhl hengr s vodním skútrem a dvěma skútry silničníma. Tak takovou soupravu, i tu cestu po vlastní ose bych asi vydejchal
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Misanek

#44 Příspěvek od Misanek »

JaraX píše:ale s karavenem si zase neužiješ nějaké nahánění ve dvou kilech s M6 po srbsku :D
na druhou stranu po vyprávění tvýho tatíka si to asi letos odpustím :D

taky jsem pro karavan spíš jak pro obytnák, a co jsem se díval tak i karavany do kila mají často klimu.
Jn, v srbsku se prý místní vymahači s pokutama moc neserou no :D

Nahánění si s bydlíkem sice moc neužiješ, ale já sám většinou po takovýchto zážitcích na dovolené ani moc netoužím :)

Jo, klimu karavany často mívají, nicméně je problém ten, že k její funkci je potřeba v drtivé většině případů připojení karavanu na 220V.

Možná některé budou mít klimošku na plyn, ale abych pravdu řekl, tak s tím jsem se zatím myslím nesetkal
FifaTHOR

#45 Příspěvek od FifaTHOR »

Pokud vim, že nepojedu na Krym, tak strach nemám... stejný jako na podzim nikdo nechápal, že se jedu potápět do egypta když je všude samej islám a atentáty... ale bavil sem se tam s místníma a egypt je prostě až na hlavní město klidnej už několik let a upřímně za mě tam tou dobou bylo bezpečnějí než v Paříži nebo Německu v bavorech... UA rozhodli chalani na horách prej :) ... Čeho se spíš bojim je, že se tam s místníma prd domluvim ENG natož CZE :lol:
PS: jestli nějak zrovna ušetříme nevím, když dám za benzín asi 3x tolik co za letenku do Španělska :D .. to se ale vrátí na vodce
FifaTHOR

#46 Příspěvek od FifaTHOR »

Hlavně opatrně s těma karavanama :)
https://www.youtube.com/watch?v=s8ChOMh4QdM
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Lefkáda je super, ale chce to jet mimo hlavní sezonu, jinak je už i tam docela přeplněno. Pamatuju doby, kdy jsme třeba na pláži Mylos byli celkově tři za celý den a jakákoliv cesta kamkoliv byla dobrodrůžo, protože asfaltových cest tam bylo dohromady asi 50 km, tj. ani ne třetina obvodu ostrova. To už dneska dávno není pravda. V hlavní sezoně je všude narváno, snad jen v horách nepotkáš tolik lidí. Vloni jsem byl na Zakynthosu a ve srovnání s Lefkádou je to docela žumpa připomínající Kanáry v hlavní sezoně - ve městech všechno přizpůsobený Anglánům, takže samej sportbar s fotbalovýma přenosama a ceny poměrně vysoké. Na ostrově kromě karet a pár zajímavých pláží toho není příliš zajímavého, Lefkáda je v tomhle ohledu větší romantika. Ale každému vyhovuje něco jiného - pokud člověka neláká to cestování a hledání zajímavých míst, doporučil bych spíš ten Zakynthos - pokud člověk sní o dovolené, na které sebou prostě kydne na uklizenou pláž se stovkama dalších podobných, nechá si nosit pití a pak si pěšky dojde do hotelu, je to jasná volba (neodsuzuju to - s malým děckem je to docela relax).

Mimo hlavní sezonu jsou na Lefkádě docela dobré ceny všeho, já tam teda lítám a "auto" si půjčuju až tam, mě ty dlouhé cesty už moc neba, když to mám každou chvíli v práci. Je pravda, že Lefkáda nasadí laťku hodně vysoko a člověk se tomu srovnání na další dovolené jinde prostě neubrání. Doporučuju zjistit si termín, kdy jsou v Agios Donatos slavnosti čočky a navštívit je. Na turisty tam nejsou moc zvyklí, na mě tam tehdy koukali jak na totálního exota, ale bylo to úplně geniální.
Misanek

#48 Příspěvek od Misanek »

FifaTHOR píše:Hlavně opatrně s těma karavanama :)
Tohle by snad s těma našima popelnicema nehrozilo :lol:
Lukas7

#49 Příspěvek od Lukas7 »

Ukrajina: Bol som tam v lete, 3 týždne, z toho 2 týždne Kyjev, 1 týždeň Odessa. Tip top o žiadnych bojoch by si ani nevedel, keby sa to neprezentuje v médiach. Ľudia perfektní, milí, zoznámili sme sa tam s veľa ľudmi, poukazovali nám mesto, postarali sa o nás, pozvali nás domov, atď. fakt tí ľudia tam sú oveľa otvorenejší a prívetivejší ako tu. Z hecu sme išli 4ia 100kg+ Peugeotom 208 1.0 LPG :D

Teraz v decembri som tam bol druhý krát - 2 týždne Kyjev. Bol som na sedme, a úplná pohoda, navyše u nich jazdí 95% žigulákov, takže všade namna čumeli ako na papaláša.

Cesty: do Kyjeva ide velká magistrála niečo ako dialnica ale je tam 90tka, velká široká cesta, tá je celkom OK na tom, ale sú časti kde je veľmi veľa dier, a akonáhle človek zijde na nejaké vedlajšie cesty tak úplný tankodrom.

Inak žiadna buzerácia od policajtov, žiadne radary, bežne 6 prúdové cesty bez čiar, kde každý ide tam kde sa zmestí, majú celkom v prdeli predpisy, každý jazdí tak ako vie, ale paradoxne nehody som žiadne nevidel, v meste si v pohode ideš 140 a opáli ťa Gčko z prava, alebo v horšom prípade MHDčka :D celú cestu som valil v pohode 140... po UA je dialnica inak celú cestu cez PL.

Ceny: nafta tak 17kč, v reštike sa človek naje za 60kč, za ubytovanie sme platili za obrovský apartmán 4 izbový, s 2 kúpelnami, fakt luxusný za 20eur na noc, teda na osobu 5eur na noc.

Inak odporúčam skôr Kyjev, krásne a lacné mesto, hlavne diskotéky, na celej Ukrajine sú najlepšie ženy, všetky sú chudé, blond vlasy po zadok, a nájsť škaredú ženu je doslova problém, nočný život je tam uplne top, a to keď ti ukrajinka pri sexe kričí Ooooo bozheee s tým ukrajinským prízvukom, to je zážitok na celý život :D

Odessa: tam sa nám nepáčilo, tam to už vyzerá ako obyčajná komerčná pič,,vina, žmýkačka peňazí na turistov, ako hocikde v Chorvátsku, hotely, atd. majú to tam pokúpené zahraniční investori, všetko tam bolo o dosť drahšie ako v Kyjeve, všade plno negrov, v Kyjeve ani jeden černoch, hentam samí turci, a pod. ale išiel by som tam v pohode znova pozrieť, ale ten Kyjev je fakt úplne iný svet ako sme zvyknutí tu.

Cesta Kyjev Odessa, pohodička, 5 hodín volantom nepohneš všetky cesty rovné :D
to druhé, takéto autá tam v pohode jazdia úplne, každé druhé, STKčku očividne nepoznajú :D

Obrázek

Obrázek

Mám vela zaujímavých fotiek odtial, ale nechce sa mi to uploadovať.

Ale určite, Ukrajina - úplne v pohode, na sedme? úplne v pohode, žiadny problém, LPG na každej pumpe doslova, pod 10kč.

Neverte tým rečiam a mýtom, vojna, chudoba, okradnú vás...úplné blbosti to trepú posránkovia. Keby mám nejaký pasívny príjem z domu (napr nejaký výsluhový dôchodok) tak sa tam ihneď sťahujem, do Kyjeva... z 500eur si žiješ životný štandart ako tu z 1500eur...viem o čom hovorím za posledného pol roka som tam strávil 5 týždňov, najazdil tam 6000km (z toho asi 400 po Kyjeve napitý ako bomba každé ráno :D po 12 hodinách chlastania a 2 litroch vodky :D ), a spoznal asi 40 domácich, ktorí nám každý týždeň píšu na fejsbuku, že kedy prídeme pozrieť znova, že sa na nás tešia...
FifaTHOR

#50 Příspěvek od FifaTHOR »

No tak to se začínám těšit ve velkým stylu :lol: ...
Super, že to tam má někdo projeté osobně ;)
Znám pár ukrajinců tady v Brně a lidi jsou to úplně v pohodě (hned bych je vyměnil za černé osadníky)...
A ten Kyjev určitě nadnesu.. teď jsem se dozvěděl, že ne Oděsa, ale Lvov je plánován, takže hned za hranicema...
Když se koukám na ty fotky hned si vzpomenu na ty videa na youtube, že v Rusku je možný všechno :)
FifaTHOR

#51 Příspěvek od FifaTHOR »

Misanek píše:
FifaTHOR píše:Hlavně opatrně s těma karavanama :)
Tohle by snad s těma našima popelnicema nehrozilo :lol:
To asi nehrozilo :lol:
Ale když někdo mluví o karavanu, tak si vzpomenu na tohle video nebo topgear, kde ty karavany tak milují :)
Misanek

#52 Příspěvek od Misanek »

Tak ta Ukrajina me teď teda nalákala taky :) Hlavně by si člověk užil "nadstandart" za hovno prachy. Jestli jsem teda pochopil správně to, co tu bylo napsáno :)
FifaTHOR

#53 Příspěvek od FifaTHOR »

No tak Kyjev mi neprošel :lol:
Pojede se Lvov, je to půlka vzdálenosti a jsme tam jen na víkend... ale když se podívám na ty videa z Kyjeva, tak to je prostě jiná liga a borci by se ještě rozvedli :D , takže začneme zlehka prvním stupněm za hranicema...
Lukas7

#54 Příspěvek od Lukas7 »

Lvov je o ničom - mesto hned pri hraniciach s PL, hnusné baby jak polky všetky, vela negrov, aziatov, väčšina ludí z Lvovu robí v PL, takže tam sú aj peniaze, takže to neni taký extrém ako Kyjev kde je priemerná mzda 200eur, pokial pojdete len do Lvovu tak z Ukrajiny uvidíš 5%, v Lvove máš pocit že si stále v Polsku, historicky pekné mesto ale mne sa tam nepáčilo nejak, oproti Kyjevu odvar úplný. My sme boli až v Charkove :D
FifaTHOR

#55 Příspěvek od FifaTHOR »

Od jednoho člena naší skupiny tam jezdí kolegové a jsou spokojení, tak uvidíme v květnu...
Jak říkáš, nepoznáme zdejší zemi když je to 50km od hranic a to mě trošku štve :roll: ,ale nejsem velitel této rozlučky, takže si nemůžu vyskakovat :) Kyjev věřím, že bude jiná liga a třeba se nakonec dostaneme někdy(letos) po Lvovu i tam 8-)
kimlic

#56 Příspěvek od kimlic »

Ukrajinu jsme projeli celou ze západu na východ, pak Krym dokola vč. Arabatska strilka a pak ještě jsme zajeli do Rostova do Ruska. Najeli jsme cca 6tis. km nějak za tři týdny ve Feldě :-)

Když zavzpomínám, tak asi nej. co jsem absolvoval. Ne, že by vše bylo super, ale o to právě jde. Když to trochu přeženu a vezmu běžnou dovolenou, na otázku jak bylo řeknu joo bylo super krása atd. No nuda:-) Když se lidi ptali jak bylo na Ukrajině, tak to bylo milion zážitků, dobrých i špatných a celkově jiných než z klasiky u moře.

Bát se tam není čeho. Ano vedlejší silnice jsou někdy tankodromy a doslova krátery. Cestu do jednoho města na východě třeba "opravili" tak že vyfrézovali díry a nechali tak, zalátalo se to až za dva roky :-) Hlavní tahy bývaly v pohodě. Třeba cesta Lvov Kyjev je vesměs nová a do Charkova Také bylo nových úseků.

Buzerace od policie jsme se nějak nesetkali, ano stavěli nás několikrát, ale to si člověk nemohl stěžovat když jel v 50ce 90km/h. To pak dokonce jsme se handrkovali a až ztratil nervy a řekl až už jeden do prdele, tak se ani nic neplatilo. Jednou možná měli choutky když viděli cizí SPZ, no ale začali mávat pozdě a tak jsme si řekli že nezastavujem a bylo.

Byli jsme tam sice před konfliktem, nicméně bych v tom žádný rozdíl neviděl, jen to že bych nejel do oblasti ovládané separatisty a zůstal na Urajinské straně.

Co se týče Krymu tak to zjištěné přesně nemám ale mám za to že je to nyní Ruská hranice a tak stačí si vyřídit vízum do Ruska. To bych si ale předem ujasnil radši.

Všechny žvásty, fámy a to co říkají v televizi, chce vždy brát s rezervou. To samé např. Bělorusko, o tom máte jaký obrázek? Teď jsme tam byli, a potom jaké představy jsem měl z médií jaká že to není hrůza, jsem pak bych realitou dost překvapen.
Lukas7

#57 Příspěvek od Lukas7 »

Minsk chceme dať v dohľadnej dobe. Teším sa tam.

Ja mám na UA len pozitívne zážitky, až na jeden čo nám na druhom aute taxikár prepichol gumy :D lebo samozrejme od nás pýtal 1200 hrivien pritom mal pýtať 80 :D hodili sme mu kilo do ksichtu a odišli... :D
Filozof

#58 Příspěvek od Filozof »

ty jo zlodějská mrcha a ještě vám propíchne pneu ??? co jste mu za to udělali ? převrátili jej do příkopy ? :shock:
FifaTHOR

#59 Příspěvek od FifaTHOR »

Wow... tak vidím, že někteří taxikáři nejen v Praglu si u cizinců posunují desetinné čárky a v tomto případě ještě násobí :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od JaraX »

jedno domaci video :)

už se těším

https://www.youtube.com/watch?v=bML1WZAnDq0
Odpovědět