Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bilstein B4 + sport kit Eibach

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Sweden

Bilstein B4 + sport kit Eibach

#1 Příspěvek od Sweden »

Ahoj, máte někdo zkušenosti se setem Bilstein B4 + sportovní pruziny Eibach, výdrž,chování,čitelnost apod. Jde mi o zadní nápravu, na přední bych B4 nedával ale na zadní podle kluků co to prodávají prý žádný problém, není prý nutný pritvrzovat sportovnim tlumicem když mám kratší pružiny. B4 pry nahrazuje v plne kvalite oem tlumič, těch "prý" je tam až moc, tak se radši ptám někoho kdo má reálné zkušenosti. Jde mi hlavně o jízdní vlastnosti, aby to nebylo uskakany,houpavy a ja nevim co ještě. Díky.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

Re: Bilstein B4 + sport kit Eibach

#2 Příspěvek od Sweden »

A mohl by mi nekdo prosim vysvetlit proc jsou podle online katalogu Bilstein prave tlumice B4 nejdrazsi a treba B8 Performance plus vychazeni levneji? :lol:

Do tech B4 se mi moc nechce, preci jenom e63 je kus auta a treba pistnice u b4 je asi tak polovicni co u b6/b8
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

B4 je standardní tlumič s normální pístnící a nemá nijak upravenou charakteristiku, prostě jenom OEM náhrada.
B6/B8 mají macatou pistnici protože ty tlumiče jsou otočené jelikož jsou upsidedown a maji upravené útlumy i odskoky (reboumb)
Jsou to výborné tlumiče které na silnici fungují a zachovávají dobrý komfort.
Klidně mi pošli kódy co mas vyhlidnute a třeba bude zajímavější cena :-P
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Sweden

#4 Příspěvek od Sweden »

Cena je tak nejak vec "vedlejsi", priorita cislo 1 je ta abych zvolil to nej co chci a co je pro moje coupe nejlepsi a zachoval dosavadni charakteristiku podvozku. Uz kdyz jsem menil pruziny tak byl PZ tlumic lehce zechcany, dle test tlumice je ale ok, nicmene zadni cast auta se chova od te doby divne, jakoby plave, lehounce pri vyssi rychlosti, prisuzoval jsem to novym pneu kumho ecsta sport, ale nejspis bych videl problem v tom jednom tlumici, jeste kdyz jsem s tim v lete jezdil tak pri nejakem peknem houpaku bylo citit ze sel tlumic nadoraz a pneu si soupla diky podlozce pod kolem lehounce o podbeh, takze navzdory testu bych rekl ze ten tlumic KO.

Takze otazka je spis co koupit, kluci rekli b4 staci, ale co je to staci, na jinych diskusich jsem zase cetl ze po prechodu z oem tlumicu na b4 to byla katastrofa, pak vymena za b6 a pohoda,podvozek citelny,presny,predvidatelny,tuhy ale komfortni.

Jinak poptavam B6
24-112703

nebo B4
19-220970
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

A jaké je nebo bude tlumení vepředu?

Třeba u SACHSu to tak je, že dozadu už dělají jen standart supertouring.
Sweden

#6 Příspěvek od Sweden »

Predek bude zatim zustavat zatim puvodni oem cili sachs jelikoz nema znamky opotrebeni nebo snizene hranice ucinosti. Jako bral bych sachs 100x radsi jak bilstein ale sachs nic nedela, teda nejspis krom orig.dilu Bmw.

Zacinam byt z toho celkem zoufaly, ti reference na kvality bilsteinu nic moc, vytekla b8 po 15tis.km neni zadnou vyjimkou.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Inu, kombinovat různé tlumiče na předek a zadek, k tomu nějaké obskurní pružiny, bude to mít "skvělé" jízdní vlastnosti :-P
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Sweden

#8 Příspěvek od Sweden »

Inu pružiny eibach -30mm tam mam uz asi pres rok a chovani lepsi jak seriove, vice o rozdilech chovani podvozku jsem se s nadsenim myslim zminoval v klubovych autech. A k tlumicum, nemyslim si ze kdyz dam zadni nove orig.bmw (sachs) nebo nedejboze bilstein ke kterym mam cim dal vetsi odpor diky podivne zivotnosti a referencim tak ze by to auto nebylo jezditelne. Jeste premyslim o Koni FSD setu, ale to bych musel najit nekoho kdo mi je sezene za trochu zajimavou cenu.
pavproch

#9 Příspěvek od pavproch »

Souhlas s Francisem a ještě to potupluju: imho jízdním vlastnostem rozhodně neprospěje výměna jen př. nebo jen z. tlumičů, dyž už měnit, tak všechny 4 najednou.

Jinak doporučím Koni Yellows + HR sport pružiny se mi zdá že dohromady fungují velmi, velmi dobře (e91 xDrive)
Sweden

#10 Příspěvek od Sweden »

Jasný, chapu a nehadam se, koupim klidne cely set,ale na podzim, nez jsem zazimoval, sem byl na "testu" tlumicu a ucinnost prednich byla od 78 do 82% coz je hodne slusny myslim a vzhledem k tomu ze jsou orig.tak se mi kvuli memu najezdu cca.7tis.km rok proste nechtej vyhazovat, tot je asi cely duvod proc hodlam menit jenom zadni a to nejspis taky jenom preventivne protoze muj problem to treba vubec nemusi vyresit. H&R pruziny nechci ani nahodou, sice jsem je mel na jinem aute a v jine kombinaci ale Eibachy mi prijdou daleko komfortnejsi, e63 je mastodont z ktereho urcite za zadnych okolnosti nechci udelat uskakanou motokaru.
Sweden

#11 Příspěvek od Sweden »

A dalsi vec je ta, ze pro e63 je ten vyber vcelku omezen, neni moc z ceho vybirat, anebo neumim hledat :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Hele narovinu na 6er bych ani neváhal koupit právě origa SACHS tlumiče pro M-paket nebo sportfedern podvozek jestli se něco takovýho dělalo na šestici. Zadní set nemusí být v BMW ještě taková darda. Ty Eibachy to krásně pobere.
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Kdyby sis kliknul OEM číslo do katalogů, tak víš, že nic jako sachs pro E63 neexistuje a jsou tam dostupné pouze B4 jako náhrada OEM tlumičů...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

Je to jak pise Matty, jako nahrada za oem se uvadi bilstein b4, dale je moznost sehnat b6,b8 nebo komplet set i s pruzinami b12 za cenu kolem 20k. Problem je ten ze to jsou vsechno bilsteiny a ja k nim po x prectenych diskuzich jak domacich tak za hranicemi nemam moc duveru, je spooousta pripadu kdy nove tlumice udelaly behem par set km papa. A resit takovou vec jako je.reklamace tlumicu se mi fakt moc nechce. Tyhle veci se deji prevazne u b6/8, u b4 jsem na to nenarazil, tam si zase lidi obcas stezuji na podivne jizdni vlastnosti.
To co v soucasnosti prodava bmw jako oem zadni tlumic za cenu cca.6500,-kc bez dph fakt nevim, zda je to sachs anebo prave onen bilstein b4 ktery je k dostani na shopu za cenu cca.2500,- vc.dph netusim, ale.pokusim se zjistit.
B6 jde treba pres Vojtu sehnat za slusny peniz, problem mam v tom ze se mi fakt nechce chodit kolem auta a porad kontrolovat jestli nahodou nezacal po nejake vetsi nalozi uchcavat.
B12 set je kolem 20k, v tomto pripade se nabizi uz takova otazka zda misto pofidernich bilsteinu neni lepsi rovnou koupit neco poradneho s cim uz si muze clovek pohrat, myslim tim napr. D2 racing street.
Blby je, ze osobne jsem maximalne spokojeny s tim jak podvozek na me e63 doposud funguje(krom toho lehkeho zdani ze zadni naprava neni co byvala),jako urcite by se dalo posunout nekam do jineho levelu ale zalezi jestli se do takoveho levelu dostanu svoji jizdou abych to vubec poznal.
Jestli pisu kraviny tak se omlouvam, ctvrtym dnem lezim na praskach s chripkou v posteli a uz me to fakt sere, venku skoro jaro, auto nepripraveny a ja sem lazar :twisted:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Já klikal ze zvědavosti enem do ETK a je tam jedno OEM číslo. Tam nebyla na 6er jiná volba podvozku?
Myslel jsem právě jen origo a ne náhrady. Na 5er jsou SACHS tak vycházím, že tady taky, ale chtělo by to samozřejmě vidět na pultu.
"Zadní set nemusí být v BMW ještě taková darda.." No kdyby bylo 6500,- za pár tak to jde, ale je to asi ks co..
Sweden

#16 Příspěvek od Sweden »

Orig.stoji 6986,-kc vc.dph za kus.Cenu bych polknul, ale na 99% to bude Bilstein B4 se znackem bmw, kdezto nahrada za oem dil tedy taky bilstein b4 ale bez znacku bmw je za 2400,-kc s dph za kus. O kvalite OEM vs Aftermarker dilu lze v dnesni dobe jenom spekulovat. Jak jsem jiz psal, nejde mi ani tak o cenu ale spis o to abych tam dal neco co bude fungovat stejne dobre jako soucasny podvozek, pro me idealni kompromis komfort/zabava. Takze ted uz se rozhoduji jestli tam dat to co by se melo, tedy b4 nebo dat b6 a doufat ze se podvozek moc nepritvrdi a hlavne ze ty tlumice chvilku vydrzi a nepujdou hned srat.
Sweden

#17 Příspěvek od Sweden »

Totic píše:Já klikal ze zvědavosti enem do ETK a je tam jedno OEM číslo. Tam nebyla na 6er jiná volba podvozku?
Myslel jsem právě jen origo a ne náhrady. Na 5er jsou SACHS tak vycházím, že tady taky, ale chtělo by to samozřejmě vidět na pultu.
"Zadní set nemusí být v BMW ještě taková darda.." No kdyby bylo 6500,- za pár tak to jde, ale je to asi ks co..

Ano, na e63 byla jedna jedina mozna volba podvozku, krom M6 ktere ma tlumice s EDC
Sweden

#18 Příspěvek od Sweden »

Je tady nějaký majitel B8 normální ne sport verze? Je to už moc tvrdý a nekomfortní?

Mám totiž dvě/tři možnosti podvozků:

1) komplet předek i zadek B4 která se dělá jako náhrada za OEM, dobrá cena ale mám obavy aby to nebyla až moc "žvejkačka"

2) zadní náprava B6, na předek se B6 nedělá, takže k B6 zadní B8 přední a pokud možno non sport, tam mám obavy aby to nebylo moc "tvrdý"

3) úplně něco jinýho ale nevím co protože pro 6er je toho jako šafránu, teda krom kvalitních komplet podvozků kolem 30k
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Joshuax »

Abych nezakladal nove tema zkusim to tady.

Mam v planu koupit Bilstein B12 set na E36 328i Cabrio.
Podle vybavy sportovni tlumice, prd vim, jestli to mam povazovat za full mtechnic podvozek, nebo je to jenom nejaka stredni cesta atp...

https://www.etkbmw.com/bmw/CS/vin/decoder/ER60524/CS

Takze muj dotaz je, jaky ze ten set mam vlastne koupit :) Jestli Pro kit, nebo Sportline, pripadne jestli pro klasiku, nebo Mko ? Jelikoz to neni stelovatelne, tak bych nerad pak resil, ze to na tom nesedi jak by melo.

Predpokladam, ze tohle je spravne, ale vsechno se to vybira jenom podle motoru, ne podle typu podvozku, tak si nejsem jisty

PN: E90-20-004-08-22 (46-180964)

http://www.ebay.com/itm/Bilstein-B12-Pr ... qg&vxp=mtr
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Msport je jsou jenom tužší stabíky, nižší pružiny, a o něco tužší tlumiče - B12 není náhrada.
Pokud chceš měkčí odpružení, spíše koukej po B10 sadě...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

Odpovědět