Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosba o radu , vysvětlení ? :-)

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
vita11 Moderátor
Moderátor

Re: Prosba o radu , vysvětlení ? :-)

#21 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Já mám zas v E90 zrcátko bez boule. Kdo ví, co to máš za bastl :lol:

(Jsi si jistý, že nemáš alarm? Neplní u kábra ta dioda nějakou funkci ve vztahu ke střeše?)
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
xyron

#22 Příspěvek od xyron »

otázka 1 : ne
otázka 2 : ne

Ale ono se težko srovnává sedan a kupe/kabrio ... ty začali vyrábět pozdejš a některé příplatkové věci v tom byly automaticky v ceně už (xenony, autoklima atd) tak kdo ví...
E30STORM

#23 Příspěvek od E30STORM »

Panove nemam kabro ale coupe ,a jisty si opravdu nejsem zda tam je ,proto se vas ptam zda-li treba neni jen nejak deaktivovany(pokud to teda jde)-treba se to nejak da vypnout (na klicku nebo v menu).Fakt nechytracim jen se ptam .
Pokud tady nekdo pise ze to tam byva a auto alarm nema tak to teda pochopim .
vita11 Moderátor
Moderátor

#24 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Komentář ke kábru byl na xyrona. Tady si vyjeď výbavu a uvidíš jestli tam byl z výroby.
Obrázek
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Pavel 528 »

Taky nechapu tu neustalou debatu s alarmem,vyjed si vybavu a budes videt hned,zda tam byl ci ne...

U 6er je to vybava cislo

S302A Alarmanlage Alarm system

Pokud tam je,tak nefunguje nejake cidlo,proto se neaktivuje,pokud tam nikdy nebyl,tak tam nekdo menil zrcatko...Protoze pokud je tam cervena boule,mel by tam alarm byt
Sweden

#26 Příspěvek od Sweden »

Aspoň fotky jsi mohl nahodit když už teda :D

Ke snížení, máš dvě volby, respektive tři/čtyři :D

1. Koupit sport pružiny -30mm Eibach nebo H&R, -30mm se může zdát jako nic moc ale lepší než nic, sériový je to fakt vysoký a i těch 30mm tomu pomůže, investice da cca.5k ( nejlépe koupíš na ebay.de)

2. Koupit plně stavitelný podvozek což je otázka cca. 30k ale zase si to nastavíš tak jak ti vše vyhovuje, a nemyslím tím jenom světlou výšku

3. Koupit vzduchový podvozek což je taky dost o ceně

4. uříznout o cca. závit sportovní pružiny :D :D

Ale dělat z toho nějaký stance tak na to mi 6er nepřipadá zrovna jako vhodný kandidát.

Já osobně jsem to řešil pružinami Eibach -30mm, výsledek který jsem očekával se myslím dostavil, dost se píše o tom že H&R padnou dolu o trochu více než Eibach, ale zase nejsou tak komfortní, proto jsem šel do Eibachů.
Komfort zachován a je to už i koukatelné, k tomu jsem si nechal do TP zapsat orig. rozměr pneu pro M6, takže 255/40/19 + 285/35/19, tím pádem se lehce zvýšila patka pneu a tím pádem sem zase o kousek zmenšil rimgapy.
Přílohy
SAM_4144.JPG
SAM_4144.JPG (193.26 KiB) Zobrazeno 5958 x
SAM_4148.JPG
SAM_4148.JPG (192.35 KiB) Zobrazeno 5958 x
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Matt_CZE »

:inlove: :inlove: :inlove:
Sweden

#28 Příspěvek od Sweden »

1) je jasná, koukni do výbavy, ještě jsem neviděl e6x která má diodu a nemá ve výbavě alarm

2) zkus vyměnit baterku, pokud to nepůjde problém bude jinde a bude to chtít diag. popř. inicializaci

3) viz kluci přede mnou

4) viz kluci přede mnou

5) pokud nemáš bradavici tak nebudeš mít adaptivní tempomat, takže se nespíš bude jednat o "pouze" hlídání jízdních pruhů, dále opět viz výpis výbavy

6) nejšetrnější je ostřik předních světel odkódovat přes diag.

7) viz kluci

8) viz kluci

9) zkus to a uvidíš, myslím že budeš muset udělat nějaký upgrejd aby jsi mohl sledovat tel. v autě přes analog, ale nevím přesně, televizi mám doma a stejně v ní hovno dávaj

10) viz. kluci

11) viz moje odpověď nahoře

12) nevím , vyzkouším

13) teplota oleje 70 - 90 st.při normální jízdě normální, spíš by při delší cestě měla být kolem těch 90st., už si to přesně nevybavuji, 3měsíce jsem v tom už nejel tak člověk některé věci pozapomene.

14) tlačítko SOS se aktivuje samo při nehodě nebo můžeš ručně, nějaký souřadnice to hlídat musí protože nevím jak by se potom k tobě nějaký záchranná složka dostala pokud budeš v bezvědomí.

To je tak v rychlosti bo není čas, ale jsem nadšený že je tady další blázen s 6er tak jsem musel odepsat :D , doufám že tahle diskuze bude dalekosáhlá a neupadne do zapomnění během pár dní :D
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
kurevtor

#29 Příspěvek od kurevtor »

sweden: máš ji moc hezkou... jen nechápu ten zápis to TP... :shock: 285/35/19 není úplně běžný rozměr, ale čekal bych, že tohle šestka v papírech už má.. teda čekal bych alespoň 275/35/19 že tam bude... zajímavé
vita11 Moderátor
Moderátor

#30 Příspěvek od vita11 Moderátor »

275/35/19 šestka v TP má. Ale 285/35/19 je M6 rozměr, který non-M šestka v TP nemá, ale sweden má fyzicky na autě
Obrázek
E30STORM

#31 Příspěvek od E30STORM »

Právě jsem si říkal ,že to tady musím nějak oživit , připadá mi tady ta 6er diskuze nějak pozadu , samozřejmě jsem si i myslel že budu možná trochu pro smích a že si někdo píchne ale nevadí mi to.
6er byla jasná volba po E60 , toužím po ní už 5let ale nebyly peníze .
8měsíců jsem hledal v česku a DE , osobně jsem jel z vozíkem až do Mnichova , kde jsem se zděsil toho na co jsem se tak těšil - na místě jsem byl přesně 10minut , sebral se a jel domů , pěněz pro*upaných ale co , o tom to je .
PS - v té době jsem hledal a naivně jsem si myslel , že seženu 645i v manuálu do 300litrů , ta v Munchenu byla za 260 :-D , na to i odpovídala , borec mi lhal , no katastrofa .
Jinak hledal jsem 4,5 v manualu s 200tis km , žadnz automat jsem po E60 (530i 170kw) nechtěl vidět .
Hledal jsem , přebíral jsem , byl se dívat .
Automat z roku 2004 nepřipadal v úvahu ( česko cca 250-300tis ) všechno mrdky , bud bourané nebo hodně KM .
Dostal jsem typ na facelift 3.0i (200kw) , po prvním majiteli ( ročník 65 ) , plně servisované v BMW , najeto opravdu málo :-) - slevil jsem s motorem ačkoliv jsem si říkal že V8 bude moje první a poslední auto s tímto motorem - užívám na výlety a dovolené , jinak auto stojí celý rok v garáži .
Takže takový můj příběh , s motorem jsem se asi nemýlil , je tichý , jede krásně a jestli o 5vteřin později budu na konci tacháče než 4,5i jsem taky zkousnul.

K sportovním pružinám viz obrázek - asi máš pravdu , je to dostačující , nic jiného asi nepřipadá v úvahu .
k autu jsem dostal ještě 20" kola , takže to na těch žiletkách sice nebude tak nízko a mezera asi bude větší ,ale 19" už nechci , měl jsem a tak to ponechám .

Jinak výbavu jsem si vyjel a skutečně tam alarm není , taky mě to dostalo , nicméně červená boule tam je , okno je originál , tak asi to bylo zrovna tady tak jak říkal někdo jiný , kdo ví .

Bradavici na nárazníku tam nemám-tedy adaptivní tam není, ale dočetl jsem se že tempomat s brzdnou funkcí - to mám i ve výpisu výbavy , znamená že udržuje auto rychlost z kopce na tempomat - přibržďuje .
hlídání jízdních pruhů také samozřejmě mám .

Poslední otázka je , na co mám na zrcátku tři tlačítka , 1,2,3 ? To je na tu bránu ? :-D
Toť vše , a díky za odpověď na ostřiky světel ,to je super že to jde kodovat .
vita11 Moderátor
Moderátor

#32 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Taky jsem se na jednu takovou "krásnou" byl podívat v Norimberku. Akorát že cena byla o 2 kila jidne. Ještě že jsme se tam stavovali cestou do Mnichovat :D

Tempomat s brzdnou funkcí znamená, že udržuje nastavenou rychlost. Takže třeba v kopci, nebo i když si cvakneš nižší rychlost, než jakou jedeš, to dobrzní brzdama.

Tlačítka na zrcátku jsou univerzální na ovladač na bránu/vrata.
Obrázek
E30STORM

#33 Příspěvek od E30STORM »

Děkuji za vysvětlení , jsem opět chytřejší :-) , proto ta čárka svítí buď žlutě nebo červeně , aha .
Takže tím je to vysvětleno :-)
vita11 Moderátor
Moderátor

#34 Příspěvek od vita11 Moderátor »

V podstatě, ale ne uplně. Žlutě (nebo zeleně? :P ) ti to říká, že máš aktivovaný tempomat a udržuje to nastavenou rychlost. Oranžově že tempomat není aktivní, ale máš uloženou rychlost, kterou si můžeš vyvolat a auto pak na tu rychlost zrychlí nebo zpomalí. Ty můžeš ale dobrzdit tempomat i v průběhu tempomatování. Pojedeš na tempomat třeba 130, nacvakáš páčkou 90, auto dobrzdí a ta čárka nezmění barvu, jenom se posune.
Obrázek
kurevtor

#35 Příspěvek od kurevtor »

E30STORM: a nelituješ toho třílitru? Pokud ti to stojí v garáži a máš to jako víkendovku...
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#36 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Ono to není tak, že sekce 6er je úplně mrtvá, ale lidi se radši ptají v sekci 5er na problémy, které jsou sdružené mezi E60/E61/E63/E64, tj motor převodovka, elektronika atd. Je to dáno tím, že přeci jenom pětkařů je víc, a tak se tam rychleji dostaneš k patřičné odpovědi (ikdyž já osobně projíždím pravidelně všechny sekce a kde můžu poradit, tak poradím).

Já měl příběh koupě dost podobný, ikdyž já už do začátku věděl, že chci 630i před fl (nechtěl jsem N53B30 - ten přímovstřik se mi moc nelíbil) a chtěl jsem automat. Ve chvíli kdy jsem hledal, tak se objevila jedna moc pěkná, ale než jsem zareagoval (pár hodin po zveřejnění inzerátu) tak byla fuč. Říkal jsem si že asi osud, tak jsem pátral dál. Nicméně český trh byl bída děs a běs. Zbastlený xkrát lakovaný stočenky s nejasným původem, ikdyž v inzerci se tvářili jako nebouraný po prvním majiteli s jasnou historií. Jedna z nich se mi i docela líbila, ale naštěstí mě kámoš od ní odradilů. No a za pár týdnů se objevilo to co jsem chtěl (630i v automatu, po prvním majiteli 150k najeto, kůže, tempomat, HUD, profesional navigace, Logic7, softclose, panorama, jen bohužel neměla Dynamic Drive). Říkal jsem si že už jsem ji stopro viděl, tak jsem si nechal poslat vin. A ejhle byla to ta, která mi utekla jako první. Koupil ji překupník, a oproti původní nabídce si přihodil 40 k a nechtěl mi k tomu dát zimáky, které původní majitel dával s autem. Jel jsem se tedy na ní podívat, a když jsme ji prohlídli, zdiagnostikovali a projeli, tak jsem měl jasno, a ač jsem měl 100 chutí z principu tomu překupníkovi nedát navíc ani korunu, tak jsem ji koupil s tím, že jsem mu dal ještě 10k navíc než chtěl původně, abych z něj vyrazil i ty zimáky. :D :D :D

A vůbec toho nelituju :-)
xyron

#37 Příspěvek od xyron »

Včera jsem si šel pro rohlík... a ejhle, koupil ho překupník Tesco a ačkoliv ho v nákupce stál 1 czk, tak mě ho prodal za 2 czk .. no ale byl dobrej, tak jsem byl nakonec spokojenej že jsem se najedl....

sorry ale to je hroznej kec....
kurevtor

#38 Příspěvek od kurevtor »

no spíš ty seš dost mimo xyrone mi připadá, ta tvoje analogie s překupníkem Tescem kulhá na obě nohy. 630i v určité výbavě, kterou El Fuego chtěl přirovnáváš k rohlíku? :roll:

mně se stalo to samý, když jsem vybíral sedmičku. Někdo mi vyfouknul krásnou FL někde z Děčína / Ústí nebo tam vacaď. Za pár dnů byla v inzerci znova (hned jsem jí poznal a měl jsem i vin z předchozího inzerátu). Jsem tam volal a byl to překupník, který jen zvednul cenu o 30 tisíc a ztopil zimáky co byly v předchozím inzerátu :-D Typický arogantní kecy překupníka tak jsem tam ani nejel.
xyron

#39 Příspěvek od xyron »

Sorry, ale když je někdo podnikavej a dokaže do něčeho vrazit prachy a dokáže i vydělat tak je to prostě frajer, co si ty prachy zaslouží. Akorát zoufalci co umí jen závidět a nadávat s tím budou mít problém...
E30STORM

#40 Příspěvek od E30STORM »

Co se týká toho , zda toho lituju či ne, jestli R6 nebo Vá tak je to tak 50:50 .
Po pravdě koupit opravdu krásnou V8 v manuálu do 350 je hodně těžké .
Lepší ročníky v DE začínají od 400litrů , což mi přišlo strašně moc .
Na druhou stranu , o moc méně jsem tady za tu FL 3,0i nedal, ale vzhledem k tomu že mě tam nadchly ty kilometry a celkový dojem z auta , nebylo nad čím přemýšlet .Sice se trochu obávám te poruchovosti motoru ( třeba budu mít ale štěstí že ) , ale jinak toho asi nelituju .

Co tady řešíte mezi sebou s překupem bych asi já osobně neřešil , na jednu stranu souhlasím na druhou né ale vzhledem k tomu že sám podnikám vím jaké to je něco uklovnout takže když je člověk šikovný a umí smlouvat tak ano, po pravdě si může za pár dní hezky vydělat , na druhou stranu osobně bych asi 50litrů nikomu jen tak nedaroval , takže tímto bych ukončil Vaší hádku

Ještě bych měl jeden skromný dotaz k tomu bezklíčkovému startu atd .
Budu mít u sebe klíček v kapse , půjdu na pumpu koupit si cigára auto je nastartované , někdo do něj sedne a ujede, zhasne mu motor ?
Sám jsem od toho šel cca 20metrů a motor pořád běžel tak by mě zajímalo jak to přesně funguje .
Děkuji .
Odpovědět