Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosba o radu , vysvětlení ? :-)

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
E30STORM

Prosba o radu , vysvětlení ? :-)

#1 Příspěvek od E30STORM »

Pánové , jako čistý nováček E63 , bych se Vás rád zeptal na pár věcí, které mi nejsou jasné .
Jinak jedná se o facelift .

1.
Zaprvé bych se rád zeptal , pod zrcátkem je červená koule ( nejspíš alarm-teda myslím si) .
Při klasickém zamčení ten alarm nebliká (jako že je aktivní) , má vůbec blikat popřípadě jak ho nastavím?
Blinkry při odemčení i zamčení blikají to jsem si dohledal.

2.
Mám bezklíčkový vstup nebo jak se tomu nadává.Jednou se mi povedlo že jsem měl klíče v kapse,světla mel vevnitř nastaveno na ,,auto,, a když jsem přicházel k autu odemklo se a rožlo se denní svícení, prostě krása, nějak se mi to nevede dále , neví někdo jak to udělat?

3.
Někdy se mi na myčce sama zatáhne roletka když vapuju auto , je to normální ? :-D
Má to nějaké čidlo nebo nechápu :-D

4.
Mám manuál - na co slouží a co aktivuje tlačítko ,,SPORT,, u řadící páky???

5.
Nevím jak se nazývá tempomat který reaguje na přejíždění z pruhů do pruhů- prostě mi vibruje volant , všimnul jsem si ale že se to dá nastavit buď y takovýma šipkama vzadu jakobz, nebo bez nich , co to vlastně umí ?Jen zavibrovat, nebo i držet rychlost nebo zabrzdit ?
PS-žádná bradavice v nárazníku není .

6.
Jak nejjednodušeji odpojit ostřikovače předních světlometů - sere mě to nechci to fuj ble odpojit.

7.
Jak často měnit baterku v klíčku a zda vůbec je to potřeba ?

8.
Na co slouží takový plastový bazmek v přihrádce ?
Vypadá to jako klíček ale je to prostě prázdné :-D ?

9.
Ještě jsem nezkoušel ale - přehraje DVD přehrávač film ?
Auto je přehráno v létě 2016 na nejnovější věrzi + má češtinu , mohl bych se tam dívat i na televizi ?

10.
V zadním kastlíku je držák na nápoj + takový výřez jakoby na něco co by se tam mělo postavit + nějaký kontakt tam je , co to zase ku*va je , co tam patří ??? :-D

11.
Tupá otázka nečekám kladné odpovědi ALE - má někdo zkušenost s kvalitními sportovními pružinami ???
Auto je vysoké jako kráva , mám ho jen na víkendy a dovolené, tudíž otázka komfortu mě nezajímá a věřím že péra za 10litrů autu neudělají takovou neplechu jako TaTechnik za 3500kč na e36...
Prosím poraďte , podovozek za 30tis již nepřipadá v úvahu ačkoliv by samozřejmě byl nejlepší variantou ale osobně jsem na E60 měl HARTGE sportovní pružiny ( -30,-30 ) jezdil jsem je 3roky na origo tlumičích a naprostá pohoda proto se přikláním k tomuto .
Klidně i nějaký link na DE stránky, tady v ČR jsem psal již dvě Eshopy a nikdo nic jen snížení 30 , myslím si že snese i více.

12.
Na tlačítkách klimy zepředu (na obou) svítí jakoby nějaký zelený čárky, vypadá to jako že to funguje a je to zaplé, když to zmáčknu najede mi to do menu abych si nastavil teplotu , má to stále svítit ???

13.
Teplota oleje je okolo 70-90 st při normální jízdě , je to OK ?
Jedná se o to že E60 mi ukazovala čárkama jak mám zahřátý motor , tady ty čárky jsou čtyři ale nehnou se ani při startu, ani za jízdy , vím že kdyby něco auto se asi samo zahlásí ale jsem z toho nervozní, co mám tedy hlídat a dá se přes menu tam nějak najet ?Sere mě to.

14.
Nejdůležitější otázka , nahoře je tlačítko SOS, chápu asi k čemu slouží ale - je auto nějak sledováno když má tuto funkci ?Popřípadě můžu si ho najít ( ačkoliv zatím ještě není namontováno externí sledovací zařízení ) ???
Logicky si říkám že asi vysílá data sice nevím komu atd ale je to důležitá info pro mě .

Mockrát děkuji někoho z Vás za odpověď , s autem se seznamuju a budu vděčný za jakoukoliv zprávu .
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Prosba o radu , vysvětlení ? :-)

#2 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

1) ano je to kontrolka alarmu DWA. Mě při zamčení párkrát rychle bliká, a pak se ustálí a bliká tak jednou za 2 vteřiny

2( nevím

3) nevím o tom, že by tam bylo nějaké čidlo, možná ti někam zatýká?

4) sport zrychlí odezvu na plyn a stuhne řízení, pokud máš dynamicdrive tak to změní i jeho nastavení

5) Tohle bude jen lane departure warning - hlídání jízdy v jízdních pruzích a s tempomatem to nemá nic společnýho, jen ti hlídá vibracema, když přejíždíš přes čáry bez blinkru. Zastavit a držet vzdálenost od před tebou jedoucího auta to neumí, to je funkce aktivního tempomatu

6) Pokud jezdíš s dením svícením, tak v okamžiku kdy svítí jen denními světly, tak by neměl ostřikovat přední světla

7) pokud to funguje, tak se v tom nevrtej. Nevím jak to má keyless, jestli je uživatelsky přístupná

8) ten bazmek je pro nastartování plastovým klíčkem. K autu krom 2 ovladačů se dodává i plastovej klíček bez dálky, jen klíč. Abys s ním nastartoval, potřebuješ ten bazmek.

9) nevím

10) pokud máš přední držák nápojů, můžeš ho schovat do toho zadního, k tomu je tam ten výřez. To co vypadá jako kontakty ho tam jen držej

11) nevím

12) buď jedeš v režimu auto, kdy intenzitu i směr foukání si řídí auto samo, nebo můžeš manuálně nastavit, kam a jak moc bude foukat

13) teplota naprosto v pohodě. Pokud budeš dlouze popojíždět ve městě, může jít až ke 110, případně když tomu dáš kotel tak třeba ke 130

14) tlačítko kdy v případě nehody můžeš zavolat pomoc. Tuším, že pokud se aktivují AirBagy, tak auto o pomoc volá samo
E30STORM

#3 Příspěvek od E30STORM »

Díky díky za rychlost , na něco jsi odpověděl na něco ne, tak snad se ještě někdo vyjádří .
Jak zjistím že mám ten dinamicdrive a co to vlastně je ?
Si připadám jak tupec , ale na E60 jsem takové vychytávky neměl .

Na alarm se kouknu každopádně nebliká po dobu zamčení takže někde je asi chyba .
Klíček plastový samozřejmě mám , takže to chápu tak že když je někde zapomenu, vložím ho do toho a do spínačky jo?
Olej ok chápu ale teplota motoru ?
S tempomatem jsem si to myslel a ty denní svícení bez ostřikování vyzkouším .
Nápoják mám a pobavilo mě to , to jsou věci :-)..
E30STORM

#4 Příspěvek od E30STORM »

Jinak jsem si ještě všimnul ( možná mi to připadá ) že se natáčejí světla do zatáčky - měla to e63 ?

Dále by mě zajímalo - je tam asistent do kopce , nicméně asi používá brzdu nevím , kdysi jsem jezdil v laguně a tam byla auto ručka a několikrát jsem kvůli toho zůstal na cestě , po 100x se to povolilo , nechtěl bych aby mě tady ta prkotina někde nechala na cestě taky :-D , nedá se to nějak odpojit , pojistkou ? Nepotřebuju takove kraviny .
E30STORM

#5 Příspěvek od E30STORM »

OK OK už jsem si o dynamicdrive pročetl , ted by mě jen zajímalo jak zjistim zda tam je :-D
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

DD zjistíš nejlépe podle výbavy, dej si do vin decoderu posledních 7 znaků tvého VIN na [url]bimmer.work[/url] a uvidíš. S tím plasťákem to chápeš naprrosto správně. Natáčecí světla (dynamic xenon) mít můžeš, šlo to objednat, opět zjistíš z výpisu výbavy. Asistent rozjezdu do kopce je pomocí brzd. Upřímně nevím, jestli to jde odpojit :-D. Teplotu vody si můžeš zobrazit přes skryté menu budíků. U mé E63 je možné použít jako orientační bod stupnici, která je u otáčkoměru. Když nastartuju studené auto, začíná třeba u 5.500 otáček a postupně se posouvá až k 6.500 otáčkám.
kurevtor

#7 Příspěvek od kurevtor »

El_Fuego píše:1) ano je to kontrolka alarmu DWA. Mě při zamčení párkrát rychle bliká, a pak se ustálí a bliká tak jednou za 2 vteřiny
pokud ti po zamčení bliká rychle a až po chvíli začne blikat pomalu tak se ti snaží říct, že je něco špatně, ne? Aspoň tak jsem to pochopil.... Protože to rychlé blikání lze "vypnout" opětovným podržením zamčení, což jsem pochopil je, že dáš autu acknowledgement na to rychlý blikání :-D :-D
kurevtor

#8 Příspěvek od kurevtor »

7) protože máš keyless tak klíč má vlastní baterku. Je to paradox - s Comfort Access funkcí nestojí nový klíč 5000, ale rovnou 8000... Takže sice je dražší, ale aspoň tě furt otravuje s vybitou baterkou. :-D Taky mě to štve. Klíče bez CA se dobíjejí samy...
E30STORM

#9 Příspěvek od E30STORM »

Na E60 jsem se tou stupnicí řídil u otáčkoměru samozřejmě řídil a nikdy jsem ani nepotřeboval do skrytého menu , ale tady ikdyž auto stojí den, nebo sním jezdím , tak prostě tam je cca tak 3,5 čárky a to se nehne , už jsem to tady někde četl že to u všech neukazuje ale je to hodně dávno .
Klíček se dobíjí asi jen když je v zapalování že ?
Takže nějak extra na to myslet nemusím ?
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

kurevtor píše:
El_Fuego píše:1) ano je to kontrolka alarmu DWA. Mě při zamčení párkrát rychle bliká, a pak se ustálí a bliká tak jednou za 2 vteřiny
pokud ti po zamčení bliká rychle a až po chvíli začne blikat pomalu tak se ti snaží říct, že je něco špatně, ne? Aspoň tak jsem to pochopil.... Protože to rychlé blikání lze "vypnout" opětovným podržením zamčení, což jsem pochopil je, že dáš autu acknowledgement na to rychlý blikání :-D :-D
No, to je možný, respektive u E46 jsem to tak měl, třeba při nedovřených dveřích mi blikala rychle. Ale tady se zdá být vše ok, dveřní kontakty i kontakt v motorovém prostoru funguje a v jednotce není zapsána žádná chyba...
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

E30STORM píše:Na E60 jsem se tou stupnicí řídil u otáčkoměru samozřejmě řídil a nikdy jsem ani nepotřeboval do skrytého menu , ale tady ikdyž auto stojí den, nebo sním jezdím , tak prostě tam je cca tak 3,5 čárky a to se nehne , už jsem to tady někde četl že to u všech neukazuje ale je to hodně dávno .
Klíček se dobíjí asi jen když je v zapalování že ?
Takže nějak extra na to myslet nemusím ?
To s tím neposouváním je zvláštní. Taky jsem to tu někde četl, ale myslím si že se to týkalo 7er E65, u E63 netuším, jestli třeba po FL neukazovala?
xyron

#12 Příspěvek od xyron »

K alarmu - podívej se zda ho máš psaný pod výjezdem výbavy z VIN, protože jestli to nijak nereaguje, tak tam alarm vůbec nemáš. To že tam je ta boule je normální, fakt se nevyráběly dvě verze zrcátka...
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

To si piš že se dělalo víc verzí zrcátka, viz ETK
vita11 Moderátor
Moderátor

#14 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Auta bez alarmu ten majáček na zrcátku samozřejmě nemají.

3) kterou roletku myslíš? U aut s dešťákem se dá nakodovat, že při zamčeném autě se v případě deště samo zavře střešní okno
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
E30STORM

#15 Příspěvek od E30STORM »

Roletku myslim tu na stresni okno,presne tak jsem to myslel.
Je zasunuta a jak owapuju a sednu do auta je vysunuta,resp.zakryje okno tak to je super vychytavka to se mi libi.
K alarmu se podivam,ale pokazde co jsem ho mel blikal ,tady nedela nic ,coz je zvlastni,asi to nekde napichnu na diag nebo ja nevim .
Pokud se opravdu do E63 delalo jedno zrcatko pochopil bych to,ale neverim tomu .
Nekdy me to skutecne prekvapi,nekdo si zaplati nataceci svetla atd a alarm si nezaplati???Nechapu ..mozne to ale je ..
kurevtor

#16 Příspěvek od kurevtor »

xyron píše:K alarmu - podívej se zda ho máš psaný pod výjezdem výbavy z VIN, protože jestli to nijak nereaguje, tak tam alarm vůbec nemáš. To že tam je ta boule je normální, fakt se nevyráběly dvě verze zrcátka...
Fakt ne jo? :D No taky mi to přišlo divný, ale prostě BMW, v základní výbavě alarm neni, a když se v E63 neobjednal tak bylo zrcátko samozřejmě bez diody.
kurevtor

#17 Příspěvek od kurevtor »

E30STORM píše:Roletku myslim tu na stresni okno,presne tak jsem to myslel.
Je zasunuta a jak owapuju a sednu do auta je vysunuta,resp.zakryje okno tak to je super vychytavka to se mi libi.
K alarmu se podivam,ale pokazde co jsem ho mel blikal ,tady nedela nic ,coz je zvlastni,asi to nekde napichnu na diag nebo ja nevim .
Pokud se opravdu do E63 delalo jedno zrcatko pochopil bych to,ale neverim tomu .
Nekdy me to skutecne prekvapi,nekdo si zaplati nataceci svetla atd a alarm si nezaplati???Nechapu ..mozne to ale je ..
na co alarm, když máš all risk pojistku a parkuješ doma v garáži? Takže to bych ještě pochopil, jsou mnohem horší průsery co se týče nevýbavy :-D Např. když chybí věci jako sklápěcí zrcátka nebo jejich stmavování :-D
E30STORM

#18 Příspěvek od E30STORM »

No nevím jestli to myslíš ironicky nebo ne , ale toto by mi bylo asi uplně jedno jestli mám nebo nemám stmívací zpětné , možná se do toho lépe kouká a možná to pěkně i vypadá , elektrické neřeším to je jen design-ovka , ano krásná věc měl jsem je na E60 a že bych to nějak extra používal se nedá říct .
Alarm tedy vidím aspoň pro potřeby typu stojím den u baraku jako aspoň nějaká ochrana .
Na co mi budou zrcátka když mi někdo ukrade kola ?? :-D

Ale 100lidí , 100chutí , každý asi uzná za vhodné co chce a podle toho si to udělá to máš pravdu .

Nicméně alarm u takového auta by měl být samozřejmostí , osobně to nechápu .
kurevtor

#19 Příspěvek od kurevtor »

vyjímečně jsem nebyl ironický :-)

ano, je to trapas, že BMW má v základní výbavě jen karoserii a volant a za zbytek musíš platit, ale tak si ti prostě nastavili... ale taky myslim, že by Alarm měl být samozřejmost.. jenže nakonfigurovat si úplně vše z výbavy tu cenu dost zvedne takže jak říkám, chápu, že holt někdo prioritizoval a na alarm už nezbylo...

A když ti někdo ukradne kola? Ale no tak :-D V ten moment je ti alarm stejně k hajzlu, zkoušel jsem třeba kopat do sedmičky a alarmu to vůbec nevadilo.. Čili zloději by si v klídku povolili šrouby, auto potichoučku odstrojili a stejně bys skončil bez kol, protože alarm by se spustil, když oni by už byli skoro hotoví nebo vůbec.

Takovou věc má prostě řešit All risk pojistka a ne Alarm, kterej ti vůbec nepomůže ;-)

S těmi zrcátky nemůžu souhlasit, to stmívání je opravdu hodně důležité, mně to prostě v noci bolí do očí z těch postranních. Když za tebou jede superb apod tak se to stmívání kurva hodí :) A sklápění jakbysmet, hodí se to často...
xyron

#20 Příspěvek od xyron »

Hosi, moje E93 má zrcátko i s boulí (diodou) a alarm nikdy neměla... alarm se do ní bud dodal nebo nedodal... zrcátko a dioda jsou furt stejný :roll:

Ale je možný že pro e63 dělali nejaký extrabuřty ... do e93 jakožto lepšímu autu už sázeli to nejlepší rovnou :lol:
Odpovědět