Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw X5 E70 4.8i dymenie

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
Michal595

Re: Bmw X5 E70 4.8i dymenie

#21 Příspěvek od Michal595 »

Jaj takto;))tak na jednej strane ma mrzi ze som ti ju vyfukol ale na druhej strane som rad lebo naozaj vcelku zabavne auto a zmena po rokoch s dieslom:)ja som to sledoval pol roka asi a na slovensku mi takto usli asi 3 kusky co boli schodne tak tu som si povedal ze idem hned kedze bol zaujimavy rocnik aj najazdene km plus jeden majitel a auto bolo stale servisovane v stratose a teda ako som pisal bohato sa servisovalo:)jedine minus auta zatial je neskutocne zapraseny interier...vraj bol pan puntickar a vsetko servisoval comu svedci historia v bmw co vsetko bolo robene a aj prezuvat chodil do bmw ale ten humac dnuka...evidetne vozil nejaku zver a teda cistil to nikdy;)tak riesim momentalne kto mi to da do poriadku
tonye36 píše:Nepoznal. Ja je chtel koupit, ale ty jsi byl rychlejsi :-)

Michal595 píše:Zdravim, ano je to zo Stratosu, mal som poradcu aj ked nie profi on hovoril ze je to v pohode, samozrejme pocitam ze bude nieco treba robit s tym problem nemam, dneska ho dam pozriet u kamarata v servise, ale v Stratose som si zaplatil aj diagnostiku a vsetko ok, ukazali mi v systeme historiu servisou, vsetko robili oni a nebolo toho veru malo:)
Dneska som skusil "test" ako ste mi odporucili, a ziadny modry dym nebol, ani smrad oleja, dym stale len biely a citit bol jedine benzin:)
tonye36 poznal si to auto?
Sweden

#22 Příspěvek od Sweden »

Firem zabývajících se detailingem je už celkem dost, myslím že nebudeš mít problém někoho s dobrými referencemi najít a kluci ti udělají se zapraseného interiéru pěkně nový voňavoučký.

Jinak do servisu bych s tím nejezdil, vyhodíš zbytečné € a stejně ti nic neřeknou, v tom lepším případě, v tom horším případě ti navykládají nesmysly a když jim na to skočíš tak tě hezky oškubou. Pokud dokážeš identifikovat smrad spáleného oleje tak na to prostě musíš přijít sám, pokud parkuješ v uzavřené garáži tak udělej test tam, ten smrad by jsi prostě poznal. Pokud dokážeš otevřít kapotu a najít měrku tak kontroluj průběžně hladinu oleje, pak nejdeš expanzní nádrž a tam budeš zase průběžně za studeného stavu kontrolovat hladinu chladící kapaliny, nic nesmí rapidně ubývat, pokud možno teda vůbec. Toť vše, ale věř že tobě to bude dělat ta pára, já teda s isem v zimě nejezdím, ale co vzpomínám tak i na podzim to bylo jako lokomotiva, počkej až se lehce oteplí a uvidíš že to dělat přestane.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Michal595

#23 Příspěvek od Michal595 »

Hladam na nete nieco normalne, niekoho kto vie pripadne aj opravit co je poskrabane, zijem na slovensko vo velkom meste a nikoho tu neviem najst:))iba klasických cisticov...:)tak sa zase budem musiet niekde previest:)
Sweden píše:Firem zabývajících se detailingem je už celkem dost, myslím že nebudeš mít problém někoho s dobrými referencemi najít a kluci ti udělají se zapraseného interiéru pěkně nový voňavoučký.

No to moze byt pravda ze ma nablaznia co vsetko treba pomenit porobit, lebo pocitovo auto ide super, nic extra nevrzga, napravy nebuchaju motor pekne slape, ten dym skusim sledovat co bude robit, respektíve uvidíme ked sa ozaj otepli trochu, lebo ked sledujem vsetky auta dymia:)Jasne ze za fabiou 1,2 ten dym posobi inak ked to ide z toho malinkého vyfuku:)

Jinak do servisu bych s tím nejezdil, vyhodíš zbytečné € a stejně ti nic neřeknou, v tom lepším případě, v tom horším případě ti navykládají nesmysly a když jim na to skočíš tak tě hezky oškubou. Pokud dokážeš identifikovat smrad spáleného oleje tak na to prostě musíš přijít sám, pokud parkuješ v uzavřené garáži tak udělej test tam, ten smrad by jsi prostě poznal. Pokud dokážeš otevřít kapotu a najít měrku tak kontroluj průběžně hladinu oleje, pak nejdeš expanzní nádrž a tam budeš zase průběžně za studeného stavu kontrolovat hladinu chladící kapaliny, nic nesmí rapidně ubývat, pokud možno teda vůbec. Toť vše, ale věř že tobě to bude dělat ta pára, já teda s isem v zimě nejezdím, ale co vzpomínám tak i na podzim to bylo jako lokomotiva, počkej až se lehce oteplí a uvidíš že to dělat přestane.
Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kolafa »

me to huli jako lokomotiva, kdyz se zahrejou vejfucky ... normalne se začne odpařovat zkondenzovaná voda (pokud je to teda bílej kouř).
Ted jak mrzlo, tak to zahulilo obcas tak, ze jsem nevidel pres zadni okno a musel jsem zapinat odmrazovani :lol:

(technickou, vč. emisí mam měsíc starou)
Michal595

#25 Příspěvek od Michal595 »

Tak potom som hadam ok:)ano je to biele a normalne sa to rozfukne netaha sa to nejako..
Kolafa píše:me to huli jako lokomotiva, kdyz se zahrejou vejfucky ... normalne se začne odpařovat zkondenzovaná voda (pokud je to teda bílej kouř).
Ted jak mrzlo, tak to zahulilo obcas tak, ze jsem nevidel pres zadni okno a musel jsem zapinat odmrazovani :lol:

Kolafa
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kolafa »

Michal595 píše:Tak potom som hadam ok:)ano je to biele a normalne sa to rozfukne netaha sa to nejako..
Kolafa píše:me to huli jako lokomotiva, kdyz se zahrejou vejfucky ... normalne se začne odpařovat zkondenzovaná voda (pokud je to teda bílej kouř).

ano, snad .... kdybys to mel nejak intenzivni, pripadne pořád po nejake dobe (odpareni kondenzatu z vyfuku), tak halt patrat dal. Mrkni se na nejaka videa těchto aut z Ruska nebo z Kanady v zimě, huli jim to taky pěkně. Viz priklad zde a to bublá na volnoběh .... https://www.youtube.com/watch?v=G5JYkJGPA0U
Michal595

#27 Příspěvek od Michal595 »

Zatial to riesim ze sa menej pozeram do spatneho;))keby bol problem tak to musi zrat olej alebo chladiacu nie?v pripade ze by to kleslo bude to auto signalizovat ze je nizka hladina tychto veci?alebo to treba pozerat fyzicky?olej som si dnes mrkol ako je, aj na pocitaci v aute tak budem sledovat...nevedel som pozriet moc chladiacu kedze tam som nenasiel mierku...kolko oleje moze tento motor "zozrat" aj ked je ok?niekde som pocul ze tieto velke benziny zeru aj olej ze treba nieco doliat ale neviem kolko je ok a co uz nie...
Len zo zaujimavosti ak to bol problem guferamk na ventiloch kolko mozem cca ratat za servis aby to bolo v poriadku?diky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od JaraX »

- ano žralo by to něco
- hlídá si to obojí, ale není odvěci čas od času mrknout na kapaliny, jednou za pár měsíců, nic není bezchybné
- N62 v dobrém stavu žere 1 litr oleje na 10 tkm, BMW udává že může žrát až 1 litr na 1000km, to už je ale hodně.
- výměna gufer s přetěsněním ventilvík je cca 25 000kč, ale lepší je přetěsnit celý motor.
Michal595

#29 Příspěvek od Michal595 »

Diky moc JaraX,
Tak to je sakra rozdiel ci liet na 10tis alebo na 1tisic km...na desat sa mi tiez zda ok ale na tisic mi to pride trosku moc to od vymeny k vymene coz planujem kazdych 15tis mam dat 15l oleja a podla bmw je to ok?;)
Kde mam mrknut tu chladiacu ked som nenasiel mirku?
Ty prosim ta robis aj takyto servis alebo riesis len lpg?

JaraX píše:- ano žralo by to něco
- hlídá si to obojí, ale není odvěci čas od času mrknout na kapaliny, jednou za pár měsíců, nic není bezchybné
- N62 v dobrém stavu žere 1 litr oleje na 10 tkm, BMW udává že může žrát až 1 litr na 1000km, to už je ale hodně.
- výměna gufer s přetěsněním ventilvík je cca 25 000kč, ale lepší je přetěsnit celý motor.
Sweden

#30 Příspěvek od Sweden »

Zdá se mi že to až moc řešíš, jezdi a hlídej hladiny, pokud bude něco ubývat pak to řeš dál, olej hlídej na bordu i na klasické měrce, na čidlo radši nespoléhej, otevřít haupnu jednou za týden snad není problém. V expanzní nádobě bude plovák který má označení MIN/MAX, měřit za studena podle potřeby dolít, čidlo ti taktéž zahlásí nízkou hladinu. 1l oleje na 1000km je blbost, myšleno tak že normální člověk by s tím nejezdil, počítej že nějaký deci oleje mezi výměnami doleješ, s tím počítej ber to jako vlastnost n62.

Neřeš páru za autem a užívej V8, myslím že t toho důvodu jsi si takové auto koupil :D ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od JaraX »

sweden:
by ses divil kolik lidí jezdí se spotřebou oleje litr na tisíc a neřeší to. extrém byla jedna vrakozní 735i která sežrala 25l oleje na 2,500km, tedy 1l na 100km, ten člověk říkal že každých 200km prostě doleje 2 litry oleje, nabídl jsem mu přetěsnění, ale nechtěl, že to stojí moc peněz. tak za stejnou cenu vyměnil celý motor někde jinde, ten následně zadřeli protože tam nechali starej rozpadlej filtr, tak znovu vyměnili motor aby zjistil že motor kouří protože má špatný gufera :D
Sweden

#32 Příspěvek od Sweden »

Však u tak vysoký spotřeby musí vznikat kvantum karbonu který se musí někde usazovat ne? Třeba na ventilech, svících....by je to muselo normálně vyhřát a odpálit :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JaraX »

letí to ven, ventilům je to jedno, tam ten olej ještě není spálenej ale katy to likviduje.
Michal595

#34 Příspěvek od Michal595 »

Tak to je uz pekny extrem:))uvidíme co to bude robit v pripade potreby sa pretesni a bude snad ok:)
Co hovorite na LPG?Zvazujem ci to tam davat alebo nie...rocne nabeham do 15tis km, vacsinou mesto motanice, takze aktualne realne spotreba okolo 20l takze prestavba by sa za nejaky rok vratila...jedineho sa bojim ci to nebude robit blbosti, nebude smrdiet atd...vy co LPG mate aku velku nadrz Vam tam vopchali?Mne co ponukli tak je 60l coz je trosku nic moc kedze realny dojazd bude 200-250km v meste..
laik

#35 Příspěvek od laik »

To ti přesně řekne JaraX, ten to dělá.
Mě do E 53 bude dávat okolo 90 litrů a E70 je větší. Takže to určitě nebude jen 60 litrů.
Já jezdím také na krátko, město moc ne, ale dám ho. Náklady na spotřebu si vyděl zhruba na půl a hned si spočítáš úsporu.
Takže z 20 jako by 10 - 11 litrů.
laik

#36 Příspěvek od laik »

Pro úplnost:
Klady - v přepočtu na naše tě vyjde 6 kč na km při spořebě 20 litrů benálu.
a 3,30 kč na km při spotřebě cca 22 litrů plynu.
tj. úspora cca2,70 na km x 15.000 = 40.500, což je cena montáže a za rok to máš zpátky.
Další náklad je pár kaček za revize, za cca 5 let membrána v reduktoru, teď nevím cca 3.000? a za 10 let nádrž cca 6.000? Nevím všeobecně, jak často se musí doladit směs. Kdyby jednou za rok při revizi si myslím.
Mínus - jestli jezdíš do podzemních garáží, tam je asi zákaz.
Máme doma jeden LPG a za mne spokojenost. Někdo to nemusí, že tím kazí image asi.
Jinak V8 jej snáší dobře, když tak JaraX mě doplní.
Sweden

#37 Příspěvek od Sweden »

Při nájezdu 15tis.km/rok a ještě k tomu po městě tak LPG jednoznačně ano. Pokud je dobře udělané ani o něm nevíš, pokud je plnění pod víčkem a nemáš nálepku tak kratší stání v podzemkách není problém. Tankovat plnou LPG je radost, prostě to tak nebolí na rozdíl od toho když tankuješ benzín, a že 4.8i chutná je všem jasný. Peníze za instalaci LPG máš za rok zpátky, jenom bych se trochu bál aby se do e70 vešla větší toroidní nádrž jak těch 60l při zachování původní výšky podlahy
laik

#38 Příspěvek od laik »

O strastech a slastech LPG je tady také 120ti stránkový topic, tak si můžeš počíst ;) a udělat svůj názor.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JaraX »

- LPG se "vrátí" dřív, musíte počítat že 90 procent lidí co si dneska takové auto koupí berou LPG jako jednoznačný plus, a když jedem pro nějaké auto a už je tam LPG, lidi si za něj radši připlatí než aby koupili stejné auto bez LPG
- do E70 se bohužel nevleze nádrž jako do E53 nedej bože do E65 nebo L322 kam se vejde 103l, do E70 cca 70L
- náklady sou malé, jednou za dva roky revize za 400kč, každých 50-100tkm filtry za 2000kč, každých 100-200tkm vstřiky a reduktor za cca 6 tisic. repase reduktoru stojí do 1000kč, to ovšem neděláme když celý reduktor stojí 2,5k, tak by to byl nesmysl.
- do podzemních garáží se nesmí, většina lidí nemá vylepené nálepky a jezdí si kam chcou (neberte jako návod), já LPG mám ve všech autech, ve všech bez nálepek a pokud je možnost zaparkovat jinde, parkuji mimo, pokud ne, jedu i do podzemních.

nějaké další dotazy?
Michal595

#40 Příspěvek od Michal595 »

Neni pochyb ze by do roka bola financna navratnost kedze realne mesto mam okolo 20..kludne aj cez 20ltrov....jedine ze mi povedali 60l nadrz coz neni nic moc a teda stale mam v hlave obavy aby s tym nebol stale nejaky problem ze auto nepojde ale ze nepojde tak ako na benzin...trosku nevyhoda je ze neviem na koho sa tu na slovensku obratit ze kto to spravi poriadne..vychadzam len z veci co najdem na nete...uz mi ponukli xy znaciek lpg a sampzrejme kazdy si chvali to svoje...stag elpigaz lovato kme brc...
Odpovědět