Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw X5 E70 4.8i dymenie
Bmw X5 E70 4.8i dymenie
Zdravim, stal som novym majitelom tohto auta, kupoval som u predajcu, nabehanych cca 150tis km, servisna historia pomerne bohata:)cestou domov som si vsimol ale mozno sa mi to len zdalo ze z vyfukov siel dym aj pri zahriatom motore, nie ked som pridal ani ked som isiel ale ked som napr zastal na semafore... ked som sa pohol nic... kde moze byt zrada?inak jazda parada zvuk pre mna nieco nove doteraz som mal vzdy diesel;)
Re: Bmw X5 E70 4.8i dymenie
Nech motor par minut bezet na volnobeh, pak mu slapni, pokud vyleti modry kour priprav se na vymenu gufero krouzku na dricich ventilu, celkem casta zavada na n62.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
To som skusal cestou ze mu slapnut pri rozbehu a neslo nic, dym bol klasicky biely ked som stal, na aute boli mene trubky chladenia, lebo ma napadlo ci to nie je kvapalina chladiaca coz vraj tiez byva u tohto motoru, ale ak som spravne nastudoval dymi to v tomto pripade stale hlavne pri zoslapnuti, alebo sa mylim?nie som odbornik:)
Udelej si ten test jak jsem psal, nechat na volnobeh treba 3,4min a pak vytocit motor. Modry kour je spatne a citil by jsi spaleny olej. Pokud mas dym bily bral bych to jako normal pri soucasnych klimatickych podminkach, V8 pari obcas jako lokomotiva. Tu vodu si muzes pohlidat, proste obcas koukni za studena do expanzky.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Dik za radu zatra vyskusam:)ako hovorim s benzinom nemam skusenost, z moto viem ze ked je vhladnu a vlkho tam dymi aj ked je zohriata..len som sa trosku zlakol ze ci je to ok:)
Při tom testu viz Sweden se zavři do teplé velké teplé garáže, ideál velká dílna, aby ses neotrávil.
Mě to paří, už když otevřu vrata. A paří ikdyž ostatní benzinová auta přestávají.
Nafťáky paří až od -10 a víc - zahřátý.
Mě to paří, už když otevřu vrata. A paří ikdyž ostatní benzinová auta přestávají.
Nafťáky paří až od -10 a víc - zahřátý.
Ahoj. To ses ty co jsi to auto vcera odvezl ze Stratos auto?
Jestli je to ono, tak bych se niceho nebal. Proste to auto ma urcite stari a gufera na ventilech stvrdnou. V klidu bych s tim jezdil a nechal to az na komplexni pretesneni motoru.
Jestli je to ono, tak bych se niceho nebal. Proste to auto ma urcite stari a gufera na ventilech stvrdnou. V klidu bych s tim jezdil a nechal to az na komplexni pretesneni motoru.
není moc vhodny jezdit se špatnyma guferama.
jinak doporučuju kupovat ty auta s mechanikama aby se nestalo že koupíte auto např se špatnyma guferama a nebo o tom alespon víte a počítate s opravou.
jinak doporučuju kupovat ty auta s mechanikama aby se nestalo že koupíte auto např se špatnyma guferama a nebo o tom alespon víte a počítate s opravou.
Zdravim, ano je to zo Stratosu, mal som poradcu aj ked nie profi on hovoril ze je to v pohode, samozrejme pocitam ze bude nieco treba robit s tym problem nemam, dneska ho dam pozriet u kamarata v servise, ale v Stratose som si zaplatil aj diagnostiku a vsetko ok, ukazali mi v systeme historiu servisou, vsetko robili oni a nebolo toho veru malo:)
Dneska som skusil "test" ako ste mi odporucili, a ziadny modry dym nebol, ani smrad oleja, dym stale len biely a citit bol jedine benzin:)
tonye36 poznal si to auto?
Dneska som skusil "test" ako ste mi odporucili, a ziadny modry dym nebol, ani smrad oleja, dym stale len biely a citit bol jedine benzin:)
a není to jen pára?
Je to mozne:)ozaj nie som odbornik...dneska poobede snad budu mat cas tak mrknu, mna len "zneistilo" ze ci je mozne ze aj ked je motor riadne zahriaty pocas jazdy nedymi, tak ako som zastavil na semafore pozeram do spataku a dymilo sa z vyfukov/ano klasicky biely dym vonku -5/ ako ked je studene auto, ked som sa pohol aj ked som mu slapol tak nic...preto sa pytam ze ci je to normalne ze takto sa tento motor jednoducho v zime sprava ze si "odfukuje" alebo by som mal nieco riesit...
Diky, priznam sa ze tu mi to tiez neposobi moc "modro":) a keby sa jedna o gufera, tak to robi ako som pisal len pri stati? pocas jazdy ani pocas zoslapnutia by nezadymil?
gufera se projevují tak že při delším běhu na volnoběh nateče olej do katů a ten se pak spálí při přidání plynu. za jízdy to nedělá nic.
No toto bolo ze nie ze som dlhsie stal ale hned ako som zastal na semafore...
Este sa ta opytam, cital som tu vela tem a viem ze si zastanca LPG, zvazujem ci dat nahodit alebo nie...nabeham cca 10-15tis rocne prevazne mesto , preto som chcel teraz uz benzin a nie diesel, kedze ten pri tom vcelku trpi, co by si mi tam odporucal?
Este sa ta opytam, cital som tu vela tem a viem ze si zastanca LPG, zvazujem ci dat nahodit alebo nie...nabeham cca 10-15tis rocne prevazne mesto , preto som chcel teraz uz benzin a nie diesel, kedze ten pri tom vcelku trpi, co by si mi tam odporucal?
LPG určitě ano.
A vies mi aj odporucit nieco konretne?pripadne niekoho kto to naozaj spravi poriadne a nebudem muset riesit stale ci to ide ci to nejde...idealne niekoho na Slovensku ale ked tu nebude nic tak si zacestujem:)len to ma nyvhodu ze v pripade niecoho chodit uplne daleko od domu neni ideal...
Ze Slovenska je první na raně JaraX od Olomóca, který to udělá dobře.
U Tebe to bude na 90% pára, motor může být teplý ale jak se ochladí výfuk, tak to zakouří.
Všimni si, když jedeš za někým, tak poznáš i kdy přeřadí nebo ubere plyn a pak přidá, pak krátce zapaří. /když je teplota na hraně/
Pára se hned rozplyne, dým od oleje se táhne dýl.
U Tebe to bude na 90% pára, motor může být teplý ale jak se ochladí výfuk, tak to zakouří.
Všimni si, když jedeš za někým, tak poznáš i kdy přeřadí nebo ubere plyn a pak přidá, pak krátce zapaří. /když je teplota na hraně/
Pára se hned rozplyne, dým od oleje se táhne dýl.
Tak do servisu som sa nedostal takze nie som zatial mudrejsi:)ale snad to bude ako pise laik len para ze v tejto zime vychladne potrubie lebo je to naozaj dym ktory sa hned rozplynie a ked odidem zo semaforu nezostava za mnou biely kudol tahajuci sa...
Pozeral som olomouc mam cca 240km cize ziadna tragedia...mozem poprosit jaraX o kontakt aby som mohol napisat mail ze co by mi tam pripadne odporucal namntovat...tstale nie som rozhodnuty ale asi ma hlavne odradza ze ked som posledne mesiace hladal toto auto tak som bol tu na slovensku skusat jednu s lpg a teda to ma zdesilo kedze plyn smrdel aj vonku aj kabine...nenechal som sa majotelok ukecat ze je to ok ze to je len chvilu po starte a ze to je tym ze treba nastavit vyysiu teplotu na prepnutie lpg...pokial ide o velkost toroidnej nadrze tak videl som ze vacsina mala 66litrove myslim tato jedna mala 82 a voslo to tam...co sa tam da najvasie supnut? Lebo pri spotrebe v meste okolo 20l by bol dojazd cca 200-250 km coz neni bohvie co...
Pozeral som olomouc mam cca 240km cize ziadna tragedia...mozem poprosit jaraX o kontakt aby som mohol napisat mail ze co by mi tam pripadne odporucal namntovat...tstale nie som rozhodnuty ale asi ma hlavne odradza ze ked som posledne mesiace hladal toto auto tak som bol tu na slovensku skusat jednu s lpg a teda to ma zdesilo kedze plyn smrdel aj vonku aj kabine...nenechal som sa majotelok ukecat ze je to ok ze to je len chvilu po starte a ze to je tym ze treba nastavit vyysiu teplotu na prepnutie lpg...pokial ide o velkost toroidnej nadrze tak videl som ze vacsina mala 66litrove myslim tato jedna mala 82 a voslo to tam...co sa tam da najvasie supnut? Lebo pri spotrebe v meste okolo 20l by bol dojazd cca 200-250 km coz neni bohvie co...
Nepoznal. Ja je chtel koupit, ale ty jsi byl rychlejsi 

Michal595 píše:Zdravim, ano je to zo Stratosu, mal som poradcu aj ked nie profi on hovoril ze je to v pohode, samozrejme pocitam ze bude nieco treba robit s tym problem nemam, dneska ho dam pozriet u kamarata v servise, ale v Stratose som si zaplatil aj diagnostiku a vsetko ok, ukazali mi v systeme historiu servisou, vsetko robili oni a nebolo toho veru malo:)