Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nastaveni sklonu svetel.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
inspi1981

Re: Nastaveni sklonu svetel.

#21 Příspěvek od inspi1981 »

Čidla výšky nejsou potenciometry, takže neproměříš
Zama

#22 Příspěvek od Zama »

A jsi si jistý že to tak je? V katalozích autodílů bývá u tohohle čidla uvedeno : Typ čidla - smykový potenciometr
kupca

#23 Příspěvek od kupca »

Snímač výšky je hallův snímač. Proměřit jde, ale musíš vědět jak na to. :-) Respektive co je to hallův jev.
Mám vpředu snímač, vypadá jak nový, konektor vyčištěný, kontakty snímače taky a stejně občas hází chybu. Po zimě ho vyhodím a dám jiný.
Zama

#24 Příspěvek od Zama »

No něco si o Hallovu jevu pamatuju ze školy, ale po těch letech a vypitých pivech toho moc nezbylo :) Asi jde o to, změřit to Hallovo napětí. Ale to by člověk asi musel znát hodnoty které z toho snímače mají vycházet. Jde mě o to zjistit, jestli je chyba ve snímači a popř. ve kterém. Viděl jsem že stojí asi 1200Kč tak nerad bych s tím experimentoval a měnil něco co je funkční. Takže asi jediná rada, zkusit někoho s diagnostikou co?
kupca

#25 Příspěvek od kupca »

Který snímač vykazuje chyby řekne diagnostika. Je možné vyndat všechny, vyčistit kontakty, vyčistit konektory. Pokud by se chyba ukazovala stále, prohodit snímače. A opět diag řekne, jestli se změnila poloha snímače, který vykazuje chyby. Pokud ne, tak konektor/kabeláž. Pokud ano - čidlo.
Zama

#26 Příspěvek od Zama »

Takže bez diagnostiky ani ránu. Tak se zkusím poptat v okolí kdo by mě to napíchl. A oni jsou ty čidla (přední a zadní) zaměnitelné? Já myslel že je každé jiné
Odpovědět