Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nastaveni sklonu svetel.
Re: Nastaveni sklonu svetel.
Čidla výšky nejsou potenciometry, takže neproměříš
A jsi si jistý že to tak je? V katalozích autodílů bývá u tohohle čidla uvedeno : Typ čidla - smykový potenciometr
Snímač výšky je hallův snímač. Proměřit jde, ale musíš vědět jak na to.
Respektive co je to hallův jev.
Mám vpředu snímač, vypadá jak nový, konektor vyčištěný, kontakty snímače taky a stejně občas hází chybu. Po zimě ho vyhodím a dám jiný.

Mám vpředu snímač, vypadá jak nový, konektor vyčištěný, kontakty snímače taky a stejně občas hází chybu. Po zimě ho vyhodím a dám jiný.
No něco si o Hallovu jevu pamatuju ze školy, ale po těch letech a vypitých pivech toho moc nezbylo
Asi jde o to, změřit to Hallovo napětí. Ale to by člověk asi musel znát hodnoty které z toho snímače mají vycházet. Jde mě o to zjistit, jestli je chyba ve snímači a popř. ve kterém. Viděl jsem že stojí asi 1200Kč tak nerad bych s tím experimentoval a měnil něco co je funkční. Takže asi jediná rada, zkusit někoho s diagnostikou co?

Který snímač vykazuje chyby řekne diagnostika. Je možné vyndat všechny, vyčistit kontakty, vyčistit konektory. Pokud by se chyba ukazovala stále, prohodit snímače. A opět diag řekne, jestli se změnila poloha snímače, který vykazuje chyby. Pokud ne, tak konektor/kabeláž. Pokud ano - čidlo.
Takže bez diagnostiky ani ránu. Tak se zkusím poptat v okolí kdo by mě to napíchl. A oni jsou ty čidla (přední a zadní) zaměnitelné? Já myslel že je každé jiné