Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

IBS a zblbla elektronika

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Trin

IBS a zblbla elektronika

#1 Příspěvek od Trin »

Ahoj
Mam BMW e61 530XD. Tři roky auto bez poruchy. Nějaký rok jsem ignorovala jízdu na kratší tratě a výbornou baterii a samozřejmě, ze jsem jednoho krásného dne neodemkla volant. Takze výměna baterie. Jelikož tam je 110Ah baterie (ta dlouhá) měnil mi baterii prodejce baterky. No v první chvili mi nedoslo, ze auto nepripojil na externí zdroj ale rovnou ji přehodil. Z počátku bylo auto v pohodě. Ale po čase proste ani skrk. Baterka vybita do mrte. Tak se nabila, pres diag nakodovala a smazly se vyskakane chyby a nic. Auto ani neskytlo. Po dvou dnech me napadlo odpojit IBS. A auto spokojene naskocilo ale altik nedobijel. Po připojení ibs zase dobijel. Ale po zdechnutí zase nestartovalo. Pak se altik vzpamatoval a auto 3 měsíce jezdilo v pohodě. Včera si ho půjčil přítel a vecer jak jel z práce. Tak vše pozhasinalo a nakonec chcipl i motor. A uz nenastartoval. Po telefonu mi to nedokázal popsat takze jsem ráno frcela busem zjistit co a jak. Samozřejmě baterie KO. Pres kabely naskocilo ale opět altik nedobiji. Tak ma úvaha je nasledovna. Kdyz koupím nove IBS, jaká je šance ze altik pofacha?
mi00wa

Re: IBS a zblbla elektronika

#2 Příspěvek od mi00wa »

dobijel i před problémem IBS ? Jinak by měl fungovat dal po novém IBS.
Trin

Re: IBS a zblbla elektronika

#3 Příspěvek od Trin »

Jj dobijel. Ibs se odpojilo a nefungoval. Potom se ale vzpamatoval.
Odpovědět