Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Který motor vybrat?
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: Který motor vybrat?
tak to bylo před rokem a něco, že čerpačky museli vyfočit nějaké procenta biosložky do celkového objemu, takže něco udělali víc biosložky a něco bez ní, dnes to už musí být v každém litru.
- pavproch
Nejsem chemik, ale vycházím z tohodle:JaraX píše:biosračky sou v každém benzínu i naftě, takže tankováním 100 oct benzínu nic nevyřešíte.
EDIT: Navíc na 100voltový Maxxx nebo Vervu jak N52, tak N53 jedou o třídu jinak (líp) než na jakýkoli N95.... a úplně nejhorší (doslova fujtajblový) je N95 FuelSave od Šellu, to ty motory jdou "přes zuby" , "hranatě", zdechají a vůbec.... a žerou o tři litry víc...Stooktanové benzíny totiž neobsahují svinstvo zvané biosložka....
- pavproch
@JaraX: pls, víc infomací, nikde se mi nedaří nic dohledat....JaraX píše:tak to bylo před rokem a něco, že čerpačky museli vyfočit nějaké procenta biosložky do celkového objemu, takže něco udělali víc biosložky a něco bez ní, dnes to už musí být v každém litru.

-
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem googlil a marně, ale todle mi říkal tady majitel benzínky, tak nevím no.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Co jsem čet má se to zvyšovat na 7% a tomu už se nevyhne ani EuroOil. Doposud vytočilo mateřské Čepro dost řepky všem ostatním, takže si mohli prodávat bez Babiš aditiva.
Já jsem zase někde četl, že bio složka je už povinná. Je u všech standardních benzínů 95 oktanů. Prémiová paliva by měla být stále bez bio složky. Známý dělal pro Benzinu a před pár lety mi povídal, že se 100 oktanový benzín v ČR ani nevyráběl, ale vozil ze zahraničí. Nevím, jak je to teď. Nicméně své N54 dávám jen Vervu 100 + VIF.
V létě jsem jezdil v Alpách a bral jsem tam OMV MaxxMotion 100plus (byla to novinka roku 2016), pocitově to jelo neméně dobře.
V létě jsem jezdil v Alpách a bral jsem tam OMV MaxxMotion 100plus (byla to novinka roku 2016), pocitově to jelo neméně dobře.
-
- Klubové ID: 4038
A já jsem právě četl ze se má podíl biosložek v naturalu zvedat a ze to může být problém pro starší motory ale pak bylo doplněno ze se to netýká naturalu 98...tak nevím jak to je
Ano:
"Jediným receptem pro majitele starších vozů bude kromě hraběcí rady v podobě koupě nového auta tankovat lepší (a dražší) prémiová paliva (Natural 98), která biosložku neobsahují."
Zdroj: http://auto.idnes.cz/benzin-natural-e10 ... tomoto_fdv
"Jediným receptem pro majitele starších vozů bude kromě hraběcí rady v podobě koupě nového auta tankovat lepší (a dražší) prémiová paliva (Natural 98), která biosložku neobsahují."
Zdroj: http://auto.idnes.cz/benzin-natural-e10 ... tomoto_fdv
eurooil ale stale ma na stojanu napsano ze ten jejich diesel je bez bioslozky...ja myslim ze se zakon nemenil a porad se to dorovnava prodejem humusu s ekosrackou
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
jelikož jsem nenašel odpověď poprosím o radu/informaci.
uvažuji o koupi F11 nejvíc se mi zamlouvá 525d 160kw nebo 520d 135kw v manuálu ... samozřejmě bych chtěl raději 160kw ale nevím jestli nemá nějaké neduhy a raději se vyhnout. .. potřebuji aby vydrželo větší roční nájezd s tím souvisí i spotřeba (proto čtyřválce)
Jestli máte někdo zkušenost prosím o ne/doporučení.
uvažuji o koupi F11 nejvíc se mi zamlouvá 525d 160kw nebo 520d 135kw v manuálu ... samozřejmě bych chtěl raději 160kw ale nevím jestli nemá nějaké neduhy a raději se vyhnout. .. potřebuji aby vydrželo větší roční nájezd s tím souvisí i spotřeba (proto čtyřválce)
Jestli máte někdo zkušenost prosím o ne/doporučení.

Zkusenost mam malou s F10 520d v automatu xDrive. Jde to relativne ochotne odspoda, navrchu to ztraci.
Ja bych sel urcite do sestivalce a 525d 160kw (pokud se tedy bavime o sestivalci a ne o naturbenym ctyrvalci). Urcite patri do BMW vic.
Ja osobne mam sestivalec 525d 145kW v E61 a dlouhodbobe se ukazuje jako skvela volba, ostatne to se muzes docist i v nejakych recenzich ci testech na auto.cz.
Ja bych sel urcite do sestivalce a 525d 160kw (pokud se tedy bavime o sestivalci a ne o naturbenym ctyrvalci). Urcite patri do BMW vic.
Ja osobne mam sestivalec 525d 145kW v E61 a dlouhodbobe se ukazuje jako skvela volba, ostatne to se muzes docist i v nejakych recenzich ci testech na auto.cz.
Naposledy upravil(a) Jirke dne pát 20.01.2017 00:30, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
když už mermomoci naftu tak určitě ne prosluly N47, ale aspon R6. navíc jeden mu zakaznik přesedlal z E60 530D do F10 520D a spotřeba o 2 litry vyšší u Fka 

Jo, to je fakt s tou spotrebou 

- Huska
- Kontaktovat uživatele:
525d 160kw je dvoulitr čtyřvalec twinturbo ( sestivalec 525d ma 150kw). Sestivalec se pocitove hodi vic, ale dnes uz je to jen pocit = zere vic apod. (v mem případě dělá rozdíl cca 40tis. Kc/rok ). Potrebuji "pracovni" auto co najede 55-60tis. Km/rok (jeste vaham mezi audi a6 pripadne superbem) .... pro radost mam 344i cabrio. Ptam se s z duvodu, ze nemam prehled jestli tyto motory nemaji nejake chronicke neduhy (rozvody, apod.).
PS: nechci debatovat o tom jestli někdo jezdí s R6 za stejnou spotřebu jako s R4 . Prosím o info k motorizaci .. s ohledem na poruchovost, na co si dát pozor apod. Díky
PS: nechci debatovat o tom jestli někdo jezdí s R6 za stejnou spotřebu jako s R4 . Prosím o info k motorizaci .. s ohledem na poruchovost, na co si dát pozor apod. Díky

-
- Kontaktovat uživatele:
na všech N47 se trhaj rozvody i praskaj bloky, často se to stane i při nenajetych 50tkm, většinou spíš při 150tkm.
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
malickosti...
Ja si to myslel ze 525d R6 mel nejdriv 150kw... Ale byl linej to hledat.Huska píše:525d 160kw je dvoulitr čtyřvalec twinturbo ( sestivalec 525d ma 150kw). Sestivalec se pocitove hodi vic, ale dnes uz je to jen pocit = zere vic apod. (v mem případě dělá rozdíl cca 40tis. Kc/rok ).
No, preso vsechno bych dvoulitr nechtel, to co pises s tou spotrebou je blbost. Naftovy ctyrvalcovy biturba sou uzrany.
A tak ale chces ho, mas svuj nazor, mas prachy na jeho opravu, tak si ho kup!!!
Naposledy upravil(a) Jirke dne sob 21.01.2017 23:49, celkem upraveno 1 x.
Nevim, jestli je to casta zavada, ale ja mel na dilne tenhle motor s ulomenou lopatkou na malym turbu. Auto melo najeto necelych 100000. Nakonec se to vyresili v bmw na "zaruku". Majitel jezdil poctive na vsechny garancky do bmw. K nam jezdi s ostatnima autama, tak chtel vedet co tomu je, nez ho v bmw stahnou z kuze.
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
JaraX píše:na všech N47 se trhaj rozvody i praskaj bloky, často se to stane i při nenajetych 50tkm, většinou spíš při 150tkm.
Ja myslel, že se to tykalo starsich modelu a ze to jiz v bmw poresili. Je nejaky reseni? Vymena za lepsi retez apod. ?
Spotrebu mam z vlastni zkušenosti kdy jsem mel pujcene 520d jezdilo do 7litru v kombinaci a s 530d jsem byl kolem deseti to stejnou trasu. Obe auta v automatu. Cim silnější tim lepsi požitek, ale vybiram pro jine ucely - do prace.