vím, že některé věci tady jsou, ale určitě někomu i pomůžou takhle v článku. Napíšu to do bodů, abych nezakládal hafec témat. Přešel jsem z E46 do E91 a zjistil spoustu nevýhod. Je to BMW E91 11/2006 320D 120KW manual. VIN: KY25760
1) Mám radio Business s navi MASK a AUX vstupem malý monitor. Chybí mi však USB. Zatím jsem interface našel kolem 10 tisíc - neřešil někdo tuto situaci levněji? Podmínka je ovládání všeho přes iDrive. Bluetooth mam z výroby. Co MULF modul za MULF2 s USB? Už řeším níže
2) Tempomat
Mám tempomat, ale pouze páčka pod volantem s regulací rychlosti. Při jeho aktivaci na budíkách nic nevidím. Ani nastavenou rychlost ani ikonku toho, že je vůbec aktivní. Dá se něco dodělat? Výměna budíků? Případně doprogramovat, aby ukazovalo místo hodin alespoň ikonku a nastavenou rychlost? Případně upgrade na nějakou lepší verzi?
a) doprogramovali jsme, aby ukazovalo uprostřed obrázek aktivace + nastavené rychlosti (nemám běžící čárku kolem budíků, aby signalizovala nastavenou rychlost
b) dají se ještě udělat upgrade budíků na novější verzi s ukazatelem rychlosti kolem budíků
3) Světelný paket
Auto nemá světelný paket - venku mi to ani tak nevadí (podsvětlené kliky, svítící zrcátka atd...
Ale třeba osvětlení interieru bych v některých částech navíc uvítal. Osvětlení ze spoda dveří na zem, osvětlení nohou řidiče i spolujezdce, samostatné lampičky pro zadní účastníky jízdy, lampičky pod clonítkama. Co všechno obsahuje světelný paket? Už se pokukuju po ambiente LED programu.
4) Mirroring telefonu, případně nějaký interface audio - VIDEO na MASK? Ovládaný přes iDrive - řeším už níže
5) Zadní couvací kamera
Mám přední i zadní PDC a chtěl bych přidat i obraz. Nějaký interface, abych viděl na monitoru přes celé obraz a v rohu viděl malý obrázek původní PDC? Také řeším už níže
6) Automatické otevírání kufru?
Předpokládám, že hydraulika u tohoto modelu není možná, ale máte někdo zkušenosti s pružinkami na vzpěrách? Při otevření přes klíček, že by zadní vrata sama vyskočila a otevřela se až nahoru? Případně pouze sklo? Vzpěry jsem vyměnil, ale vypadá to, že to asi nepůjde, moc velká váha dveří.
7) otevírání skla 5. dveří
Když zabouchnu páté dveře, vyskočí mi roletka a odevře se mi sklo jako kdybych vzal za vypínač. Kolikrát to sklo při zavření pátých dveří musím zavřít až 10x za sebou, aby se to zavřelo. Máte někdo zkušenosti s tím, co tam odchází a jestli výměna nebo jen promazat? Zjistil jsem, že když prohýbu kabely, tak vše funguje, takže se bude rozebírat.
Tak nový seznam:
Vychytávky, které bych chtěl dodělat
1) Mlhovky - rozchození a dodělávka v kodu jak má být ( dodělávka asi chybových hlášení a nějaké detaily ) - po přestavbě adaptativních xenonů (AHL) nefungovaly HOTOVO
2) BDF - podle intentenzity brždění budou brzdová světla problikávat HOTOVO
3) US DRL - ušetření xenonům přes den HOTOVO
4) Mapy do navi nebo aktualizace fimware - MASK - případně výměna za MASK2- mám pouze šipky, rád bych zobrazil alespoň mapu
5) Interval výměny oleje zkrátit z 30 tisíc na 20
6) Dojetí stěračů do nulové polohy při vypnutí auta a vytáhnutí klíčku
7) Tempomat - auto s tempomatem z výroby, ale neukazuje ani že je aktivní, ani jaká je nastaevná rychlost - zatím udělat zobrazení na budíkách, že je aktivovaný, případně s nějakou rychlostí (pokud nebude moc pracné a drahé, tak půjdu i do výměny budíků za novější HOTOVO
8)USB na MASK navigaci - mám koupený adaptér dodělávku, auto má ale MULF, tak přemýšlím, jestli se na dodělávku nevyprdnout a nedat raději MULF HIGHT s USB. Vše ovládání přes iDrive
našel jsem zatím toto: http://www.vpcentrum.eu/multimedialni-m ... ni-porsche
11) ukazatel aktuální spotřeby digitální HOTOVO
12) Přestavbu z Masku na CIC zatím jsem vzhledem k ceně a využití zavrhl - navi jsem dosud používal na telefonu a popravdě, navi v autě není uplně nejúžasnější ani na MASK ani na CIC
13) iDrive kontroler novější - zatím co jsem ale dočetl, že to nefunguje na MASK.
14) Zatroubení auta po 2x stisknutí zamknutí vozu a vůz už je zamčen? Vím, že je to blbost, ale třeba Peugeot 307 to měl a bylo to dobré v podzemních garážích, že to auto člověk našel po zvuku. Šlo by to taky?
15) Spuštění „welcome lights“ dálkovým ovladačem - když otevřu auto, tak svítí mlhovky (potřebuji FRM2 modul)
16) Zapnutí vyhřívání zrcátek a výhřevu okna po startu při méně jak 3°C? E46 to měla, jak se to řeší u E91?
17) Vyhřívání sedaček při venkovní teplotě pod 6°C automaticky po startu?
18) Nastavení čídel PDC - trošku mi vadí ty prodlevy, případně vzdálenost, dá se to upravit? Přeci jenom už to začíná snímat dost daleko nebo to naopak řve při zajíždění do garáže.
19) tažné zařízení elektronické - sháním
20) odkarbonování motoru - CASTROL EDGE
22) šum levých dvěří při jízdě
23) zatmavovací zpětná zrcátka
25) asistent dálkových světel a dodělání
26) natáčecí světla mlhovky, případně corner light v dálkách
27) lampičky do dveří do tapecírungu a nohy řidiče - chybí mi light paket, případně lampičky v zadní části na stropu
28) zadní část opěrky dodělat USB panel na nabíjení telefonu + zapalovač + aux + jeden USB na data
Věci, které bych chtěl vyměnit nebo opravit
1) čištění EGR ventilu
2) kabely v zadních dveřích jsou skřípnuté - občas se mi otevírá samo sklo pátých dvěří (zjistil jsem, že když hýbnu kabelem v husím krku, tak to nezlobí)
3) kabinový filtr - koupeny - HOTOVO 26.12.2016
4) vzpěry kufru - koupeny - HOTOVO 27.12.2016
5) Přeleštění laku a ošetření kosmetikou
6)

9) lepší žárovky do dálek - bude i na denní svícení (uvažuji o LED, ale zatím jsem nenašel nic vhodného)
10) vyčištění olejové soustavy a přidání něčeho do oleje motoru
11) vyčištění palivové soustavy a přídavky do nafty
12) snížení spotřeby o 1-1,5L (aktuální 6.5L i s lehkou nohou) E46 320D 110KW jsem jezdil za 4,5 - 6L
13) Chladící kapalina - výměna - musím zjistit, kdy se mění, případně co dát
14) žhavící svíčky - startování v zimě jeden válec nabíhá se zpožděním (musím ještě na diag)
15) pískání nějaké kladky po nastartování - asi zatím prostříkání kladek, než zjistím, která to dělá ( snad neodejde klikovka jako na starém autě)
16) tlačítko na otevírání garážových vrat - dodělat do panelu s výhřevem sedaček jedno tlačítko na otevírání vrat.
Díky za tipy a odpovědi.