Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 vs e60 - rádce při koupi
Re: e65 vs e60 - rádce při koupi
Jaris
A proto dle realoem jsou motorky stejné jak e60 a e65 ?
Jarax
A proto dle realoem je rám podsedáku obyč, sport i komfort stejný jak e60 a e65 ?
Nebrat rejpavě, osobně si myslím že každé má své pro a proti....
Jarax
A proto dle realoem je rám podsedáku obyč, sport i komfort stejný jak e60 a e65 ?
asi jsou jen širší ty výplně, nevím, nezkoumal jsem, jen jsme si všimli že E65 má širší sedačky.
Motorky se snad neserou, ale převody. Tam by asi rozdíl být mohl, ale nikdy jsem to neměl možnost porovnat. Někdo se ty převody snažil vyřešit, že je vymodeloval v Autocadu a vytiskl na 3D tiskárně.matik píše:Jaris
Jarax
Ahojte, prajem vsetko dobre do noveho roku a vela stastnych km
snad nevyzniem blbo.. ale nenasiel som to nejako na nete, chcem sa opytat... aky je rozdiel medzi zadnymi comfort sedadlami a normalnymi (ci funkcie, komfort, tvar atd) ja to rozoznam iba podla toho, ci to ma nastavitelnu opierku hlavy. Videl som zadne comforty aj u e65 a taktiez som videl normalne sedadla (malo normalnu opierku hlavy) a mali na strednom sklapacom paneli vsetko, teda vyhrev, odfuk a pamat.. Inak zadne sedadla, ak maju pamat, sa daju aj nastavovat (sklon sedadla atd.) ? Dik 

zadní komforty mají opěrák krku,
když to nejsou komforty mají obyčejnou opěrku hlavy, obyčejné sedačky nejdou nijak nastavovat, ani spodek ani záda, pouze vyhřev nebo odvětrávání, nebo šipečka nahoru a dolu (elektricka opěrka hlavy)
komforty mají joystick a tlačítka s obrázkem sedačky, dají se plně nastavovat jako přední, krom podnožky a nastavení šířky mají vše co vepředu.
když to nejsou komforty mají obyčejnou opěrku hlavy, obyčejné sedačky nejdou nijak nastavovat, ani spodek ani záda, pouze vyhřev nebo odvětrávání, nebo šipečka nahoru a dolu (elektricka opěrka hlavy)
komforty mají joystick a tlačítka s obrázkem sedačky, dají se plně nastavovat jako přední, krom podnožky a nastavení šířky mají vše co vepředu.
ok.. dik JaraXi
snad do pol roka najdem svoje vysnivane auto.. vdaka Teba a ostatnym som sa z tohot fora dost vela veci dozvedel... a uz aj mna bavia na inzeratoch spravy typu o vybave (e65 e730i): "auto je velmi zachovale ako z vnutra, tak aj z vonku, nebolo nikdy havarovane, najspolahlivejsi-bezudrzbovy motor, auto nema ziadnu kazovu vybavu(7logic, dinamic drive a podobne), tovarensky strunovy podvozok, takze udrzba je jednoducha, vsetko je funkcne, nevypisuje ziadne zavady, spotreba porovnatelna s 3.0 D, ale oproti Dieselu, neporovnatelne lacnejsia udrzba a nulova kazivost=vinikajuca spolahlivost, obute zimne gumy"

-
- Kontaktovat uživatele:
Nebudeš šťastný s 3.0i ...
Tu ani nechcem, uviedol som ju len pre info o tom inzerate
ja chcem 750iL 

-
- Kontaktovat uživatele:
Se 750Li budeš šťastný...
Jop, super volba
-
E65 versus e60 : dnes jsem od známého ,automechanika v nejmenovaném BMW servisu při hovoru na toto téma slyšel zcela zásadní argument pro volbu 7er. Cituji : " ty vole,pětku bych si nikdy z druhý ruky nekoupil, vždycky,když odsad odjíždí majitel e60,tak to vohulí ještě ve vratech,za studena ,jak kretén,ale když vodjíždí sedmař,tak v klidu a rozumě! "
Podotýkám,že ten mechanik není fandou ani jedné jmenované řady,jezdí mnoho let s e 46 sedanem 328.....

Podotýkám,že ten mechanik není fandou ani jedné jmenované řady,jezdí mnoho let s e 46 sedanem 328.....
no pětkama jezdí většinou jiná skupina lidi, sedmičkář je pohodovej člověk co rád pokecá o všem nejen o autech, pětky sou většinou nagelování tipci kteří se hrozně rozčilujou jaktože nedělám hned jejich auto atd. samozřejmě to není tak vždy a pětku má i spousta pohodových lidí ale to je velmi malé procento stejně tak jak sedmičku má spousta dementů.
nedávno jsem tu měl E65 a pán si nechal zatmavit přední světla, tak jsem se ho ptal jeslti v noci vůbec něco vidí a on mi říká "pane nesmíte jezdit v noci"
nedávno jsem tu měl E65 a pán si nechal zatmavit přední světla, tak jsem se ho ptal jeslti v noci vůbec něco vidí a on mi říká "pane nesmíte jezdit v noci"
z těhle hlášek jednou chcípnu faktJaraX píše: nedávno jsem tu měl E65 a pán si nechal zatmavit přední světla, tak jsem se ho ptal jeslti v noci vůbec něco vidí a on mi říká "pane nesmíte jezdit v noci"

kvalita E60 se projevuje čím dal víc, ted tu přijeli 3x E60 co ke mě pravidelně jezdí obojí face, v jedné se rozpadl diferak, v druhé vyhořela patice facelift světla a uhnila PDC kabeláž, ale ta část na kastli ne ta čast na aute, ve třetí shnil svazek do kufru (sedan) a rozpadlo se uložení hlavové opěrky takže lítala v sedačce.
začínám ty E60 čím dal víc nesnášet. furt problémy s elektrikou.
no a E65 se tady vytočí mraky, ale na tom se dělá LPG, výbava, uniky kapalin ale nikdy žádné shnilé a zlomené kabely.
začínám ty E60 čím dal víc nesnášet. furt problémy s elektrikou.
no a E65 se tady vytočí mraky, ale na tom se dělá LPG, výbava, uniky kapalin ale nikdy žádné shnilé a zlomené kabely.
Zapomel si na CA kliky. 

to jo, na sedmě přestane fungovat, ale už jsi viděl kliku CA na E90 nebo E60 hořet?

To ne no. Tusim ze jsi to nekde psal.

ale člověk se pobaví těma autama, jak maj pětky furt něco s elektrikou a ted mě zase pobavila jedna E90 spravovaná v BMW po nehodě, resp nevím jeslti to bylo v BMW nebo v nejmenovanym BMW neautorizovanym servisu, od nehody paní nejde webasto, tak to rozdělám a ono tam to webasto není
konektory zamotany izolačkou a hadice propojeny spojkama 
btw ji naučtovali 10k za výměnu baterku a baterka byla puvodní a nejlepší položka byla 5 000kč za (ano 5000kč) za doliti vody do ostřikovačů

btw ji naučtovali 10k za výměnu baterku a baterka byla puvodní a nejlepší položka byla 5 000kč za (ano 5000kč) za doliti vody do ostřikovačů
Rosekat jim držky nemrznoucí směsí, aby to za tu cenu stálo a kyselinou polit ksich, aby si to zapamatovali. Poslední dobou začínám být pěkně steklej, protože se z lidí stávaj čím dál větší zmrdi.
Pobavil mě kámoš, když mu v servisu dolili za 1000 Kč 2 litry močoviny
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic