Zdravim,
chtěl bych se zeptat jestli vám přijde normální aby moje E90 318i rv. 2006 žrala litr oleje na cca 800km? Když jsem s tim byl v servisu tak mi bylo řečeno (z dvou nezávisle na sobě, z toho jeden tu má velmi dobré hodnocení), že je to celkem normální (neřekl jsem teda, že to vychází v průměru na každých 800km, to jsem ještě neměl změřený). Nechával jsem měnit těsnění vany a bez výsledku. Ještě nějaký tipy co by to mohlo bejt? Díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Spotřeba oleje litr na 800km?! E90 318i
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spotřeba oleje litr na 800km?! E90 318i
Jeden litr oleje na 800km je trochu více, než by příslušelo pro 318i, zkus odpovědět na tyto otázky:
- kolik to má najeto?
- jaký tam dáváš olej, jeho specifikace 0W30 nebo 5w30-40?
- druh provozu, např. dlouhé cesty po dálnici ve vyšších otáčkách?
- v jakém stavu je odlučovač oleje, díl č.1 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3800 - pokud tam je prasklá membrána, tak to bude žrát více oleje a kouřit do výfuku,
- když povolíš víčko nalévání oleje, tak je v tom hrdle pouze slabý nebo velmi silný podtlak, že to to víčko nebo dlaň přicucne?

- kolik to má najeto?
- jaký tam dáváš olej, jeho specifikace 0W30 nebo 5w30-40?
- druh provozu, např. dlouhé cesty po dálnici ve vyšších otáčkách?
- v jakém stavu je odlučovač oleje, díl č.1 http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3800 - pokud tam je prasklá membrána, tak to bude žrát více oleje a kouřit do výfuku,
- když povolíš víčko nalévání oleje, tak je v tom hrdle pouze slabý nebo velmi silný podtlak, že to to víčko nebo dlaň přicucne?

litr na 800km je dost i na R6,který má ještě o dva hrnky navíc.
viděl bych to na separátor.
pokud je separátor v pořádku,nech změřit tlaky.
já měl ten motor v e46 (n46b20 naj.126k km) a nebral olej vůbec.
olej může mizet přes těsnění pod víkem ventilů,kolem domku olej.filtru,přes gufero na klice,nikdy to ale nebude v takové míře.to by pod autem byla viditelná kaluž.
viděl bych to na separátor.
pokud je separátor v pořádku,nech změřit tlaky.
já měl ten motor v e46 (n46b20 naj.126k km) a nebral olej vůbec.
olej může mizet přes těsnění pod víkem ventilů,kolem domku olej.filtru,přes gufero na klice,nikdy to ale nebude v takové míře.to by pod autem byla viditelná kaluž.
Ahoj, pardon za pozdější reakci.
Olej tam leju 5W40 (castrol magnatec)
Ten tlak mi přijde, že tam neni vůbec žádnej, nebo ho necítim
Jezdim s tím víceméně jen po praze, takže žádnej delší nájezd ve vyšších otáčkách nehrozí
Najeto to má nějakých 130tis (serviska)
a v jakým stavu je odlučovač oleje to opravdu netuším:))
Jinak, že by to nějak extra kouřilo mi nepřijde, ale celkem divně smrdí a pod autem nikde žádný stopy, že by to teklo nejsou
Olej tam leju 5W40 (castrol magnatec)
Ten tlak mi přijde, že tam neni vůbec žádnej, nebo ho necítim
Jezdim s tím víceméně jen po praze, takže žádnej delší nájezd ve vyšších otáčkách nehrozí
Najeto to má nějakých 130tis (serviska)
a v jakým stavu je odlučovač oleje to opravdu netuším:))
Jinak, že by to nějak extra kouřilo mi nepřijde, ale celkem divně smrdí a pod autem nikde žádný stopy, že by to teklo nejsou