Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 - multimediální systém

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

e65 - multimediální systém

#1 Příspěvek od Jaris330D »

V jednom z témat níž se nakouslo, kolik by stálo dodělání zadního i-drive.
Narazil jsem na tuhle věcičku.
https://www.carmedia.cz/autoradia/digit ... tuner-bmw/

Zkoušel jste někdo nebo to řešil. Je to cenově pecka, ale levnější než dodělání zadního i-drive.
Mně konkrétně by stačilo pouštění videa, klipů atd.. Má to možnost i na zadní kameru a výstup zadních monitorů.

https://www.youtube.com/watch?v=kb_FTXfohtI
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: Multimediální systém E65

#2 Příspěvek od JaraX »

ale se zadním idrive to nemá ani trochu společnýho, zadní idrive není jen blbá televize, ale přistupuje do spoustu věcí v autě (co ve předu povoliš)
takže ten vzadu vidí komplet BC, BC s kufříkem, navigace, to je asi nejlepší věc, jelikož ti prostě může zadat cíl do navigace, dál pak komplet entertainment z auta, tzn FM, CD,CDC, DVD, TV, a ještě to navíc jde cely používat nezávisle, vzadu se může někdo dívat na film a ve zbytku auta hraje FM,CD atd.
Jaris330D

#3 Příspěvek od Jaris330D »

Tohle ja vsechno vim, ale mne by jen stacilo audio a video. Navic tahle vecicka by mela umet pustit video na zadni monitory nezavisle na predku. Vzadu budou stejne sedet deti a nic jineho nez pohadky a filmy je nezajima. Protoze maji v ruce stejne tablety. Ted to stejne nebudu resit, jsou dulezitejsi veci, ktere jsou na aute potreba delat. U zadniho i-drive se mne jenom nelibi ten monior. Takovej zastaralej.
fishmaker Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

tak když maj děti v ruce tablety...tak proč řešíš něco jinýho ??
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Jaris330D

Re: e65 - multimediální systém

#5 Příspěvek od Jaris330D »

Zatim to nejak nehrotim, zas tak casto je nevozim. Jsou to synovci, ale pokud bych je vozil castejc, tak bych to resil. Oni ty tablety nejsou moc bezpecny. Kdyz narazis nebo prudce zastavis, tak vse lita vzduchem. Uz pri narazu 20 km neudrzis ani telefon. Vyzkouseno na vystavisti. Jasne ze zadni i-drive by byl nejlepsi, ale kdyz neni, tak musi clovek vymyslet neci jineho. Spis to byl navrh pro ostatni, co to resi.
ondrasimus

#6 Příspěvek od ondrasimus »

Divim se, že jim není špatně když koukaj za jízdy na tablet, tv, nebo něco jiného.... Mým dětem i znamým je většinou špatně když nesledujou jízdu :)
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Zdravím: také bych to nedal - nemůžu ani dlouho číst při jízdě v zadu. :(
vlastnemec

#8 Příspěvek od vlastnemec »

Svého času jsem nad tím taky uvažoval, dokonce jsem našel systém který by šel ovládat přes idrive odzkoušeno na bimmerforu, skončilo to na jednoduché věci, 30tis je fakt moc.

Nakonec jsem použil dva monitory do auta co jsme už měli + 500gb hdd, parchoši je mají na sedačkách a sehnal lift ASK a JaraX dodělal aux, kabely mám schované - jen ty co jdou z boku monitoru než se schovají za tapec sedadla (na celkovém zakrytí se maká, ale není čas). Parchoši čumí na film + zvuk hraje v celém autě a stejně mají ještě v ruce tablet a mobil.

Jinak tohle téma se řešilo a vyřešilo na západních fórech cca v 2008 - kurva to jsem furt tak pozadu, ale už je to lepší, není to tak dlouho co se vykládal vtip "Právě přistáváme na letišti Praha Ruzyně, Praha je město historické, kulturní a říká se ji matka měst. A teď bych Vás požádala, aby jste uhasili své cigarety, připoutali se a přeřídili si své hodinky a 30let dozadu."
Jaris330D

#9 Příspěvek od Jaris330D »

Kdyz to tak vezmu, co to je v dnesni dobe 30 000 kc. V predpredchozim aute jsem mel hudbu za 50 000 a to jen hralo. Sice to umelo i video-dvd, ale nemel jsem monitory. Tohle stoji 20 000 kc, jde ovladat pomoci i-drive a zvuk Logicu tomu da pecku. Umi to i Dvbt a dalsi hovadiny. Zalezi za kolik a jak kvalitni sezenes dva monitory. Do zadni operky bych dal tablet a je a vyberte si. :D
Ale cim jsem starsi, tim vic zvazuji, za co vydreny penize utratim ;)
vlastnemec

#10 Příspěvek od vlastnemec »

Jaris330D píše:Kdyz to tak vezmu, co to je v dnesni dobe 30 000 kc. Ale cim jsem starsi, tim vic zvazuji, za co vydreny penize utratim ;)
No a to ještě nemáš děti počkej to bude kolotoč.
Jaris330D

#11 Příspěvek od Jaris330D »

Ten kolotoc vidim u bratra, ale zase nemusi premyslet, co s penezma :D .
jaroslav

#12 Příspěvek od jaroslav »

Jaris330D píše:V jednom z témat níž se nakouslo, kolik by stálo dodělání zadního i-drive.
Narazil jsem na tuhle věcičku.
https://www.carmedia.cz/autoradia/digit ... tuner-bmw/

Zkoušel jste někdo nebo to řešil. Je to cenově pecka, ale levnější než dodělání zadního i-drive.
Mně konkrétně by stačilo pouštění videa, klipů atd.. Má to možnost i na zadní kameru a výstup zadních monitorů.

https://www.youtube.com/watch?v=kb_FTXfohtI
Obcas se ten TV tuner da koupit i za 10 000kc.
jaroslav

#13 Příspěvek od jaroslav »

Inak orig. TV modul drive ma mit i Video AUX input.
The video module 5 Drive contains a number of TV tuners and has the following functions:

TV reception while driving
Copying data and output on both displays
Output of various sources on both displays
Colour decoding of the CVBS signals
Videotext reception (function not yet implemented)
Connection option for a video camera signal (e.g. for BMW Individual special solutions)

Video AUX
CVBS

In the case of PAL / SECAM 50 Hz, can be switched for NSTC to 60 Hz. For special solutions of BMW Individual

Internal source
Nevim jestli na nej bylo nakonec neco napojeno, mozno night vision. Takze melo by byt mozne do toho Video AUX pripojit dalsi zarizeni (mini PC) bez toho aby clovek prisel o DVD changer nebo navigaci. Nevim ale jestli je mozne pro tento vstup zapnout polozku v menu, protoze night vision ma tlacitko. Mozno mit ten panel s night vision a zapne to ten AUX a clovek muze delat s tim PC.

Nevyhoda toho Video AUX vstupu je ze je CVBS, co dava pry horsi kvalitu nez RGB, protoze je cely video signal na jednom pinu. Spis asi mysleno pro kamery.
Odpovědět